ROZHOVOR S HRÁČEM 17. KOLA - Martin Škvor

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Mšenský kapitán Martin Škvor. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě o hráče 17. kola, jaké z toho máte pocity?
Největší pozitivum je to asi pro kabinu, protože na ocenění muže kola myslí naše kasa...
Jak jste viděl zápas s Holany a jak moc je pro vás výhra důležitá?
Zápas s Holany pro nás byl těžký, ale ukázali jsme si, že můžeme hrát s každým týmem v této soutěži minimálně vyrovnaný zápas(kromě Přepeří). Důležité bylo, že jsme se po brzké inkasované brance hned zvedli, dali rychle góly a otočili průběh utkání. Výhra je důležitá s ohledem na další vývoj jara.
Úvod jarní části sezóny se pro vás nevyvíjel dobře, ale najednou slavíte již druhou výhru v řadě, v čem byl podle vás ten zlom?
Zlom byl právě v zápase s Holany. První kolo nás zaskočily Doksy B. Bylo to takový pád na zadek po celkem úspěšné zimní přípravě. Doksy u nás hrály opravdu dobře. No a k zápasu v Přepeřích se asi nechci vracet. Doufám, že vítěznou sérii pořádně natáhneme!
Ve Mšeně působíte již dlouho, popište nám stručně svojí dosavadní kariéru.
S fotbalem jsem začínal v Jiříkově, kde jsem hrál za místní Spartak. Ve 14 letech jsem šel do FK Jablonec. Zahrál jsem si žákovskou ligu a dorosteneckou extraligu. Poté jsem šel do Zásady, kde jsme hráli Krajský přebor. Přestup do Mšena proběhl v roce tuším 2006. Vyhráli jsme I.A třídu a myslím si, že ani v krajském přeboru jsme ostudu neudělali, první rok po postupu jsme skončili v kraji druzí. U historického postupu do divize už jsem ale nebyl v áčku a přesunul jsem se do rezervy.
Máte ještě ve svém věku nějaké ambice?
Po zápase mít dobrý pocit ze hry, nezranit se.
Na jaký moment ve své kariéře nejraději vzpomínáte?
V dorostu je to období, kdy jsem si zahrál extraligu. V mužích je to pak jednoznačně postup do kraje. Takovou partu jakou jsme měli, když jsme vyhráli 1.A třídu už si nikdy nezažiji a to jak po sportovní, tak po lidské stránce. Samostatná kapitola je pak oslava postupu na Moravě, ale to by bylo na delší povídání.
Sledoval jste průběh hlasování o nejlepšího hráče 17. kola, nebo jste vyhrál čistě náhodně?
Jak by řekl Ivánek ,,Je potřeba jít tomu štrěstíčku trošku naproti“. :-D
Nyní nově nastupujete ve stoperské dvojici se svým dlouholetým kamarádem Karlem Vancem, jak se vám s ním hraje?
S Karlem se známe od 8.třídy. Hráli jsme spolu stopery už po mém příchodu do Mšena, kam jsem ostatně přestoupil hlavně kvůli němu. I po tak dlouhé době, co jsme spolu nehráli, si myslím, že spolu hrajeme tak nějak poslepu. Známe se, víme co od sebe navzájem čekat. Jeho zkušenosti jsou k nezaplacení a hlavně mladí se od něho můžou učit. Pro mě je to tak trochu za odměnu, že si s ním ještě můžu zahrát.
Blíží se fotbalové EURO, kde nebude chybět ani naše reprezentace. Jak vidíte její šance a kdo je podle Vás největší favorit na celkové vítězství?
Naši na Euru umí zahrát, věřím, že se dostanou čtvrtfinále a pak už se může stát cokoliv. Myslím, že silní budou letos Francie a Belgie. Favoritů ale bude hodně Německo, Španělsko.
Chtěl byste spoluhráčům, kamarádům, rodině či známým něco vzkázat?
Chtěl bych poděkovat určitě manželce za podporu! Dětem za dodávání energie, protože to oni umí nejlépe. Speciální poděkování patří Buldokům do Karlových Varů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.