Ještě bych si rád zahrál divizi, říká Martin Šahajda

Přinášíme rozhovor s Hráčem 19. kola jihočeského krajského přeboru Martinem Šahajdou. Šikovný krajní bek nám odpověděl na všechny otázky a vy si povídání s jednou z nejvýraznějších osob KP můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, stal jste se Mužem 19. kola, o němž rozhodují samotní fanoušci v hlasování. Jste u nás v letošní sezóně prvním hráčem Plané, kterému se to povedlo. Proto mě zajímá, jestli se titul hráče kola a rozhovor dotknou Vaší peněženky.
V první řadě bych chtěl poděkovat lidem,kteří mi posílali hlasy a dopřáli mi tím toto vaše ocenění. Jinak z peněženky určitě nějakou kačku pustím, zaslechl jsem něco o base…asi piva tak to snad bude stačit,uvidíme.
Proti Sedlici jste nutně potřebovali vyhrát a to se podařilo. Můžete popsat utkání ze svého pohledu?
Nebylo to moc pohledné utkání. V první půli můžeme děkovat Bóďovi, že vychytal střelu hostujícího hráče z bezprostřední blízkosti,což pro nás bylo hodně důležité.Následně se trefil Jirka Pospíchal krásnou křižnou střelou na zadní tyč a chvilku na to Jan Trčka z penalty zvýšil na 2:0.Při odpískané penaltě byl za protesty hostům vyloučen brankář,což nám spíše uškodilo než pomohlo.Druhá půle byla z naší strany hodně špatná,nechali jsme se zatlačit a nebyli jsme schopni udržet balon chvilku na kopačkách,čehož hosté využili a podařilo se jim snížit.Výsledek 2:1 jsme nakonec udrželi a jsme rádi za 3 body.S naší hrou převážně ve druhé půli rozhodně spokojeni být nemůžeme.
Jste stále hráčem Dražic a v Plané jen hostujete. Proč jste se po návratu z Jindřichova Hradce rozhodl pro Planou a ne pro „své“ Dražice?
Když jsem odcházel z Dražic do Jindřichova Hradce,věděl jsem,že v Dražicích už nikdy hrát nebudu a toto mé rozhodnutí platí stále. Třikrát jsme tam s klukama vyhráli titul a ani jednou se zde nevyužila možnost zkusit si vyšší soutěž,což mě osobně vadilo a ztrácel jsem i motivaci do další sezony. Do toho mě tam zklamal jeden člověk a bylo rozhodnuto. A volba na Planou padla, protože s mnoho klukama, kteří v Plané působí, jsem dříve hrával v Táboře a lákalo mě si s nimi znovu zahrát v jednom mužstvu.
Váš kamarád Marián Horka zamířil zpět do Dražic. Nevyčítá Vám, že netáhnete za jeden provaz?
S Marianem si pravidelně voláme a pro něj ta volba mužstva byla jasná. V Dražicích má barák, tudíž to má kousek na hřiště a na rozdíl ode mě tam s nikým žádný problém nemá :). Určitě mi nic nevyčítá a nikde není psáno, že se naše fotbalové cesty ještě někdy nesejdou.
Ve své kariéře jste hrál v Táboře a JH divizi, v Dražicích a Plané krajský přebor. Vyzkoušel jste si i angažmá v Rakousku (cca před 10 lety). Na kterou svou štaci vzpomínáte nejraději?
Od mala jsem hrál za Tábor, kde jsem odehrál jednoznačně nejvíce let ze své fotbalové kariéry a tudíž na působení zde i nejraději vzpomínám. Hezké vzpomínky mám ale i na Hradec a Dražice.
Vypadá to, že sestup z krajského přeboru se bude rozhodovat až v závěrečných kolech. Kdo podle Vás nejvyšší krajskou soutěž opustí?
Pevně věřím, že v Plané se zachráníme a můj tip zní tedy Veselí, Prachatice a u třetího mužstva váhám mezi trojlístkem Dražice, Sedlice, Dačice.
Jak si zvykáte na zcela novou situaci v krajském přeboru? Vždyť jste byl s Dražicemi zvyklý bojovat o nejvyšší příčky a s Planou jste na druhém břehu.
Musím se přiznat,že ze začátku mi to problémy dělalo, ale časem jsem si zvykl, nic jiného mi ani nezbývalo. Je to krásně vidět na gólech,které jsem v krajském přeboru vstřelil. Ať to bylo v Dražicích nebo v Hradci, bylo to vždy mezi 8-13 góly za sezonu. V Plané mám tuším zatím dva, takže mám co dělat, abych splnil svůj standard :).
Vy jste nyní vyhrál hlasování o hráče kola. A přesně před třemi a půl lety jste vstřelil Hluboké nad Vltavou 5 branek z pozice krajního beka! Vzpomínáte na tento excelentní počin ještě dnes?
Určitě, byl to pro mě krásný fotbalový den, každý ten gól mám stále před očima. Taková paráda se obránci povede jednou za život.
Je vám 33 let, jste jedním z nejuznávanějších hráčů krajského přeboru, určitě je o Vaše služby stále zájem. Jaké cíle má ve fotbale ještě Martin Šahajda?
Jak říkáte je mi 33 let, takže s těma cílema už musím být trochu skromný. Rád bych si možná ještě zahrál někde divizi.
Máte přezdívku "Hynku". Můžete nám objasnit, jak jste se k takovému oslovení dostal?
Já bych to upřesnil, toto vymyslel kdysi u piva můj bývalý spoluhráč Míla Strnad a asi bych to neformuloval jako přezdívku. Je to oslovení, které nemám moc v lásce, což mí kamarádi dobře vědí a proto kvůli mé vznětlivé povaze mi tak raději neříkají…. no i když asi 3 to mají povolené :) Jinak by mě docela zajímalo, jak se to k vám doneslo??? (smích)
Jak se staví Vaše přítelkyně k tomu, že o víkendech býváte pravidelně pryč? Podporuje vás ve fotbale?
Ohledně přítelkyně bych uvedl, že nejde vyloženě o podporu z její strany, protože jí fotbal nikdy nic neříkal, ale na druhou stranu tento můj koníček plně respektuje. Jestli se přijde za sezónu podívat na 3 zápasy tak je to až moc.
Dozvěděl jsem se, že si velmi potrpíte na čistotě svého auta. Patří mytí auta mezi vaše koníčky nebo snad máte nějaký patent, jak auto nezašpinit?
Moje auto je svým způsobem můj malý koníček, ale asi bych netvrdil, že přímo to mytí auta je ten koníček. Když je auto špinavé, tak ho jedu prostě umýt. Jelikož je z části bílé, tak chci, aby bílá, bílá byla :).
V dalším kole zajíždí váš tým na půdu Centropenu Dačice. Jste od sebe bod a oba celky body potřebují. Co od zápasu očekáváte?
Očekávám bojovné a vyrovnané utkání a věřím, že se nám z Dačic podaří nějaký ten bodík odvést :).
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů, ať už na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj.
I já děkuji a přeji všem fotbalovým nadšencům též mnoho úspěchů na hřišti i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.