Potěšilo mě, že jsem se stal Hráčem kola ve stejném víkendu jako můj brácha, říká Jiří Pokorný, zvaný Glušča

Kdo a proč má ve Velké Bíteši přezdívku po někdější posile Sparty, jaké je rozpoložení Bíteše na jaře a jaké jsou vyhlídky tohoto týmu na případný postup? Na to vše odpoví rozhovor s Hráčem 16. kola KP Vysočiny Jiřím Pokorným!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máme za sebou další hlasování o Hráče kola a po delší pauze se vracíme do Velké Bíteše. Dalším hráčem toho kádru, který vyhrál hlasování v naší anketě je Jiří Pokorný. Zdravím Jirko a blahopřeji. Je to již skoro povinnost v kabině Bíteše vyhrát v našem hlasování, že :)?
Mnohokrát děkuji. Slovem povinnost, bych to určitě nenazval, ale ukazuje to, že asi máme hodně fanoušků :D Navíc teď se hráč kola řešil i doma, protože můj mladší bratr chytá za Bory ve Ždárském OP a taky se tento víkend stal hráčem kola.
Vítězství hráče Bíteše není nic divného. Ale dostal jste pomalu šest stovek hlasů, což je za necelé dva dny hlasování slušný počin (Vaši spoluhráči zdaleka na toto číslo nedosáhli) a Vaši příznivci se mimořádně činili. Čemu to připisujete?
Šest stovek, to je neskutečný číslo. Opravdu mě překvapuje, kolik lidí si našlo čas a hlasovalo.Nevím,čemu to připsat,ale této podpory si moc vážím.Člověka to potěší. Mnohokrát všem děkuji. A tak nějak předpokládám, že to asi budu mít drahý,ale to k tomu patří:D
Těsné vítězství na hřišti, pak i na našem webu. Popište nám zrod té první, tedy fotbalové výhry. Podle ohlasů to byl dost vyhecovaný duel?
Bylo to derby a ty vyhecovaný bývají. Zápas s VelMezem byl pro mnoho z nás hodně specifický, protože spousta kluků včetně mě v Meziříčí hrála a kouč Kubec tam trénoval, takže o motivaci navíc bylo postaráno. Zápas jako takový byl hodně bojovný, moc šancí nenabídl a rozhodla ho jedna branka. Osobně si myslím, že jsme prostě chtěly víc vyhrát a šly jsme tomu naproti. Každopádně výkon nebyl ideální a máme co zlepšovat a na čem pracovat.
Po dobrém podzimu vaši dosavadní jarní protivníci hovoří o určité herní opatrnosti až pasivitě, pokud se to tak dá nazvat, ze strany Velké Bíteše. Jak to vidíte Vy?
Podzim byl opravdu výborný, jelo se na vítězné vlně a dařilo se. Pauza nás trochu rozhodila, zbrzdila. Zimní příprava taky nebyla úplně ideální. A v prvních dvou jarních zápasech nebyl výkon takový, jaký bychom si představovali, to uznávám. Ale věřím, že se to zlepší.
Zatím jsme se bavili o týmu jako takovém. Pojďme k Vaší osobě. V první řadě mě napadá otázka: proč Glušča – počítám, že je to spojitost s fotbalistou Gluščevičem:)?
Spojil jste si to správně. Je to podle Igora Gluščeviče. Když jsem v dorostu přišel do Velkého Meziříčí, tak v stejnou dobu přišel do Sparty jako velká posila právě Gluščevič. V prvním zápase za Spartu dal gól (tuším Teplicím), no a já v prvním zápase za VM dal 3 góly a po zápase někdo prohlásil, že jsem posila jako ten Gluščevič (Bohužel on už těch branek za Spartu moc nedal, to mě se dařilo trochu víc). Nicméně z toho nějak vznikl Glušča a ta přezdívka se semnou táhne do teď, všichni si na to zvykli už mi tak skoro říkají i doma. :D
Zápas s Velmezem jste rozhodl svým gólem. Jak to s Vámi je: jste střelec nebo to je spíše sváteční záležitost?
Tak teď ať odpovím jakkoliv tak v kabině budu terčem vtípků. :D Dřív jsem nastupoval v útoku a tu a tam jsem nějakou tu branku dal. Teď se tak nějak posouvám dozadu a těch branek je ještě méně, takže na to nemůžu tak přesně odpovědět. :D
Kde jste fotbalově vyrostl a jakými týmy jste prošel?
S fotbalem jsem začal asi ve 14 letech a dovedl mě k němu, nebo spíš mě k němu dotáhl mladší bratr. Kluků bylo nějak málo, tak brali všechno co má ruce, nohy a vzali i mě. Docela mě to chytlo a o dva roky později jsem šel na hostovaní do Velkého Meziříčí. Strávil jsem tam dorostenecká léta a dvě sezony v chlapech. Chodil jsem jako náhradník s áčkem, ale spíš jsem hrál za Benfiku. Potom ani nevím jak, přišla možnost jít do Velké Bíteše a zkusit si krajský přebor no a jsem tu do teď. Pořád jsem však kmenovým hráčem Borů a ve VB jsem na hostování, tak uvidíme, co se bude dít dál.
V naší sestavy jsme Vás postavili doprostřed středové řady, kde je však Vaše oblíbené místo ve skutečnosti?
Nemám problém naskočit kamkoliv. Chci hlavně hrát a bavit se tím a je jedno kde to bude. Třeba v neděli jsem začínal ne levé obraně, pak jsem se posunul na kraj zálohy a ta mi asi vyhovuje nejvíc.
S oblíbeným hráčem to je asi jasné, ale jaký klub popřípadě fotbalový styl vyznáváte (myslím tím tvrdý anglický, technický španělský apod.)?
Možná se budete divit, ale Gluščevič mezi mé nejoblíbenější hráče nepatří. Můj nejoblíbenější hráč je Steven Gerrard a klub Liverpool. Fotbal v televizi až tak moc nesleduji, ale když už, tak je pro mě první volba anglická liga.
Vraťme se do šatny Bíteše. Je sice ještě daleko do konce a ve hře je dost bodů, přesto se otázka nabízí: mluví se v kabině o postupu do divize?
Jak jste řekl, ve hře je pořád hodně bodů, je začátek jara. Stát se může cokoliv, v kabině občas nějaká hláška padne, ale nějak se to neřeší. Je fakt brzy.
Vy osobně byste si chtěl divizi s Bíteší vyzkoušet, patří Velká Bíteš o patro výš?
To je těžká otázka. Jestli Bíteš patří výš, se zeptejte po poledním kole, to vám na to odpovím. Každopádně by bylo krásný dotáhnout to úspěšně do konce a přebor vyhrát.
Děkuji za rozhovor a ať se Vám vede!
Není za co, to já děkuji :D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.