Jan Mazánek - "Na rozhovor jsem se těšil"

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Mazánek z Dražkovic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a vzešel z toho velmi zajímavý rozhovor, který najdete právě zde.

Honzovi tímto děkujem za rozhovor a přejeme mnoho nejen fotbalových, ale i životních úspěchů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tak Honzo, stal jsi se hráčem 14.kola. Co tomu říkáš? Sledoval jsi průběh ankety?
Tak určitě mě to velmi potěšilo. Přece jen v naší soutěži není člověk hvězdou často (smích). Anketu jsem stihl až těsně před koncem, kdy jsem byl hrozně překvapený, že mám tolik procent. Pak už jsem se jen těšil na rozhovor.
Vy jste ve 14.kole doma poměrně jasně porazily Vysoké Chvojno 4:1.Jaký to byl zápas?
Výsledkově vypadá nakonec dobře, i když gólový rozdíl mohl být mnohem vyšší. Chvojno mělo šanci prakticky jen tehdy, když jsme jim ji připravili svou nepřesností.
Ty jsi byl v utkání hodně vidět a podařilo se ti vstřelit dvě branky. Můžeš nám je popsat? Byl jsi spokojen se svým výkonem?
První padl po krásné přihrávce od Lukáše Vladyky mezi obránce, kdy jsem pouze změnil směr dráhy míče podél vybíhajícího brankáře. Druhý jsem vstřelil pár minut po začátku druhé půle, když jsme dobře zapresovali u vápna hostů, obrali je o míč a Jirka Krejčík mi opět poslal krásnou přihrávku mezi beky a já jen vystřelil placírkou podél brankáře. S výkonem bych byl spokojenější, kdybych využil všechny své šance v utkání. Ale nejdůležitější jsou tři body jak se říká v první lize (smích).
Ty a tvůj otec společně působíte v Dražkovicíh už nějakou dobu. Jaká je Vaše spolupráce? O co všechno se v klubu staráte?
Spolupráce je to dobrá, i když občas náročná. Jak se říká, někdo tu nevděčnou práci dělat musí (smích). Přece jen byl klub založen v roce 2009 a všechno si teprve sedá, včetně hráčů v klubu, rekonstrukce zázemí týmu, atd. Staráme se takřka o všechno. Nic z toho by ale nebylo možné bez finanční podpory Tomáše Bárty.
Vaše domácí hřiště nedávno prošlo rekonstrukcí. O co přesně šlo a co si od změn slibujete?
Jednalo se o instalaci zavlažovacího systému, který by měl pomoci zlepšit kvalitu trávníku, se kterou od začátku bojujeme. Slibujeme si od toho, že hřiště bude měkčí a příjemnější na hraní pro všechny.
Momentálně Vám patří v tabulce osmá příčka. Ale na jaře budete, díky podzimním pracem na hřišti, hrát více doma. Co si od jara očekáváte a na jaké umístění si troufáte?
Je pravda, že to, kde se teď pohybujeme vůbec neodpovídá kvalitě týmu. Bohužel podzim byl pro nás výsledkově dosti na houpačce a to zejména díky nestálosti základní sestavy. Na jaře doufám v jednoznačné zlepšení výsledkové, k čemuž by nám mělo pomoci zlepšení obrany. Jsme totiž druhý nejlépe střílející tým soutěže, ale bohužel jsme branek také příliš mnoho obdrželi. Umístění už tolik řešit nebudeme, půjde spíše o kvalitu hry, aby nás to bavilo a dohráli jsme ročník v pohodě.
Koho tipuješ na postup do OP a kdo podle tebe nakonec sestoupí?
Ač je to pro nás jako jejich rivaly bolestné, tak si myslím, že si to Mikulovice pohlídají. Vše tomu nasvědčuje. Na sestup tipuji Staré Ždánice, jelikož si myslím, že Ostřetín ještě zabojuje a soutěž udrží.
Máš nějakého oblíbeného a neoblíbeného soupeře ve III.třídě?
Oblíbený soupeř je pro mě asi právě Chvojno, proti kterému se mi brankově daří. A neoblíbený soupeř je Jaroslav. Nevím, jestli jsem jim dal vůbec někdy gol. O víkendu to zkusím změnit (smích).
O tobě se ví, že jsi příznivcem Sparty Praha. Jezdíš se někdy podívat na zápasy? Co říkáš letošnímu tažení v EL?
Letos jsem se byl podívat právě na zápase Evropské ligy s Krasnodarem. Vzhledem k tomu, že se nám v lednu narodil syn, tak teď už není moc čas na výlety za fotbalem, kterých jsem nejen za Spartou, ale hlavně za Arsenalem, absolvoval opravdu dost. Přibyly další starosti, ale krásné . Na Spartu je nyní radost pohledět. Hlavně jak zvládají velké množství zápasů, které nepoleví až do konce ročníku.
Kdybys měl možnost nějakého hráče Sparty přivést do Dražkovic, kdo by to byl a proč?
Jednoznačně Davida Lafatu! Vypracujeme si každý zápas velké množství šancí, ale co všechno nedáme, speciálně já (smích). To by David dával asi se zavřenýma očima.
Na závěr si trochu zavěštíme.Tvůj tip na umístění ČR na Euru ve Francii? A kdo šampionát vyhraje?
Rád bych se mýlil, ale myslím, že těžká skupina bude tentokrát nad naše síly. Budu ale fandit, co to půjde, aby se povedlo ze skupiny postoupit. Vítězství bych přál Anglii, která vypadá letos velice dobře. Mají hodně mladých a dravých hráčů a mohli by využít formy Vardyho z Leicesteru a Kanea z Tottenhamu.
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.