ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 18.kolo Divize D, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala Miroslava Podhorného ze Šumperka a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Příznivci internetového portálu fotbalunas.cz a vaši věrní fanoušci vás v hlasování o nejlepšího hráče 18. kola označili za muže zápasu, co tomu říkáte?
Byl jsem z toho úplně překvapen, že zrovna já. Je tady moc šikovných hráčů v Divizi. Tím bychom chtěl všem poděkovat, kdo pro mě hlasoval. Vážím si toho a slibuji, že budu stále na sobě makat.
Proč si myslíte, že jste byl zvolen právě vy jako nejlepší hráč 18. kola?
To netuším, asi jsem hrál fakt dobře a dal jsem dva góly a vyhráli jsme (smích). Důležité je, že jsme první zápas vyhráli a to mě těší víc. Že jsem to vyhrál zrovna já, tak tomu je nadstavba.
Kdy a kde jste začal s hraním fotbalu?
Začínal jsem od pěti let hrát fotbal. Hrával jsem ze strejdou a s jeho kamarády a strašně mě to bavilo. Dával jsem pořad góly venku, ve školce a s kamarády jsme měli takový hřiště za barákem, tak jsme tam chodili každý den si zahrát fotbal.
Kdo vás poprvé přivedl k fotbalu?
Odmalička jsem kopal do flašky a branka byla zeď (smích), tak bylo hned jasný, že budu hrát fotbal. Hodně mě to začalo bavit a teď jsem strašně rád, že ho pořád hraju. Strejda a můj taťka mě k tomu přivedli a chtěl bych jim za to poděkovat.
Kde momentálně studujete střední školu a jaký obor?
Studuji momentálně v Šumperku. Chodím na střední školu (Železniční, technická a služeb). Studuji obor obchodník z maturitou. Momentálně jsem ve třetím ročníku a příští rok mě čeká maturita.
Chtěl byste po střední škole jít dále studovat na vysokou školu nebo jít pracovat?
Zatím ještě nevím, jestli budu studovat nebo pracovat. Můj cíl je udělat maturitu a pak se uvidí.
Mohl byste nám krátce popsat svou fotbalovou kariéru?
Odmalička hraji za Šumperk. V 17 letech jsem byl na přípravě ve Slovácku. Škoda, že jsem se zranil (natažené tříslo), tak jsem se vrátil do Šumperka. Byl bych velice rád, kdybych mohl jít na přípravu na Slovácko a zkusit restartovat svoji kariéru. Strašně mi pomohl trenér z dorostu p. Strnad, tomu bych chtěl strašně poděkovat a ještě panu trenérovi z mužského áčka Heclovi, že mi dává důvěru na hřišti.
Měl jste v kariéře nějaké vážnější zranění, které Vás přibrzdilo ve fotbalovém rozvoji?
Měl jsem v 11 letech špatné slepé střevo a obrácený žlučník, zároveň jsem byl na operaci a půl roku jsem byl v lázních v Karlových Varech. Byl jsem dva roky bez fotbalu a to mě omezilo ve fotbalové kariéře.
Můžete příznivcům portálu fotbalunas.cz ve stručnosti popsat, jak jste vstřelil dva góly v zápase proti Pelhřimovu?
Na první gól mi krásně nahrál mezi stopery ´´Rosi´´ (Filip Rozsíval), druhý gól jsem dával z pokutového kopu.
Co se Vám honilo hlavou, kdy jste šel v 80. minutě za stavu 1:1 kopat důležitou penaltu?
Chtěl jsem vzít odpovědnost na sebe, hodně jsem si věřil, že dám gól. Byl jsem nervózní a věděl jsem, kam tu penaltu kopnu.
Vzhledem k tomu, že jste na spodku tabulky, tak jaké máte cíle pro jarní část?
Tak náš cíl je jednoznačný, zachránit se v Divizi. Musíme vyhrát minimálně pět zápasu. Musíme všichni makat a bojovat, nic jiného nám nezbývá. Uvidíme, na co to na konci sezóny bude stačit. Musím pochválit celý tým, jak makáme a věříme v úspěch a lepší zítřky. Cítíme důvěru trenérů a managera, ale bude to hodně těžký.
Myslíte si, že je ve vašich silách Divizi zachránit?
Podle mě máme na to, abychom se zachránili. Musíme makat na trénincích a prodat to v zápasech. Věřím, že se to povede.
Budete muset platit pokladníkovi za výhru v anketě o nejlepšího Hráče kola?
Jestli si pokladník o to nepožádá, tak nebudu platit (smích). Asi budu platit tak 500 Kč. (smích)
Dosáhl jste jako hráč nějakého úspěchu?
Tak určitě postup do Divize. (usmívá se). Úspěchem bylo, že jsem hrál 2. nejvyšší dorosteneckou ligu.
Chtěl byste zkusit ve své kariéře nějaký špičkový klub, popř. jaký?
Můj cíl od narození je si zahrát první ligu za Slovácko. Musím stále na sobě makat na tréninkách a prodat to v zápasech. Přidávám si a po tréninkách i chodím posilovat.
Jaký je váš fotbalový vzor a nejoblíbenější fotbalový tým?
Můj fotbalový vzor je ze Sparty Praha útočník David Lafata a z Manchesteru City Sergio Aguero. Nejoblíbenější fotbalový tým je pro mě Barcelona.
Jaké máte další koníčky kromě fotbalu?
Rád si zahraju tenis a teď mě hodně baví ping pong, hrávám to i ve škole v tělocviku. Baví mě jízda na kole.
Toleruje vám přítelkyně fotbal?
Není moc šťastná, že jsem pořád na fotbale. Jsme si promluvili společně a říkal jsem ji, že bych chtěl budovat svou fotbalovou kariéru.
Řídíte se v životě nějakým mottem?
Hrají z cílem vyhrát!
Co byste chtěl říct příznivcům fotbalunas.cz závěrem?
Přál bych si větší diváckou podporu, aby se přišli na naše šumperský mladíky podívat. Určitě vás nezklameme. Tím bych vás chtěl pozvat na naše domácí zápasy, děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.