Martin Kejzlar - Snažím se být prospěšný pro tým.

 Hráčem 16.kola Divize C, se stal Martin Kejzlar z týmu MFK Trutnov. Od čtyř let hraje fotbal. Začal hrát v Úpici (cca 15 km od Trutnova). V přípravce a mladších žácích  dokonce chytal. Jinak až do svých dvaceti  působil v Úpici na pozici stopera. Většinou v krajských soutěžích. Ve dvaceti  odešel na rok do Červeného Kostelce, odkud přestoupil do Trutnova. No a jak říká " V Trutnově mě ještě nevyhodili, tak se tu držím zuby nehty :-) i když už v pozici útočníka."

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Litolí. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Utkání bylo velmi těžké, celou přípravu jsme trénovali na umělé trávě. Pouze jedno utkání jsme sehráli na přírodním trávníku. "Pažit" :-) v Lysé nad Labem byl ohromně hrbolatý, bylo těžké prezentovat se kombinační hrou, kterou po nás vyžaduje trenér. Moc takových utkání jsem neodehrál, byla to taková překopávaná. Litol se vůbec nesnažila o kombinaci, pouze nakopávali dlouhé míče za obranu na zahraniční akvizice soupeře. S těmi si ale naše obrana poradila. V útoku jsme Litol přehrávali, škoda, že jsme neproměnili vyložené šance v prvním poločase, jinak mohlo být o zápase rozhodnuto. Mně osobně takovéto soubojové zápasy vyhovují, rád podstupuji tvrdé souboje.
Byla na tebe penalta. Jak se to stalo?
V polovině druhého poločasu jsme vykombinovali soupeřovu obranu na pravé straně. Výborně hrající Kamitz poslal centr do vápna, pro který jsem si šel a domácí hráč mě za dres stáhnul k zemi. Rozhodčí posoudil zákrok za penaltový. Obránce se rozčiloval, ale i doma na videu jsem jasně viděl faul. Jen škoda, že jí Peca H. neproměnil.
Vstřelil jsi jedinou vítěznou branku. Zkus ji popsat.
Dá se říct, že to byla podobná situace jako u penalty, akorát z druhé strany. Seběhl jsem si za obranu a míč hlavou usměrnil k pravé tyči domácího brankáře.
Překvapila Vás Litol svou hrou? Nebo to byl spíše takový ten první nervózní zápas?
O Litoli jsme toho moc nevěděli, spíše nás překvapili posledními nákupy. Na tak těžkém terénu se fotbal moc nehrál. Věděli jsme, že tam nesmíme ztratit body. Jak už jsem říkal, nebylo to o fotbale, ale o soubojích. Byli jsme poctivější a urputnější. Věděli jsme, o co hrajeme. Nakonec i to štěstíčko se k nám přiklonilo.
Ke konci zápasu jsi dostal žlutou kartu. Za co to bylo?
Téměř na konci utkání mi Peca sklepl míč a mohl běžet sám na brankáře. Bohužel mi pomezní mávl ofsajd, z mého pohledu špatné rozhodnutí. Posunul jsem míč dál od brankáře a rozhodčí mi udělil žlutou kartu. Ani mě to nemrzelo, už se blížil konec a věděl jsem, že červenou nedostanu.
Trutnov je po podzimu na pěkném třetím místě. Je za tím i dobrá parta?
Parta je výborná, ale hlavně je zatím kvalita mužstva, dřina na trénincích, příprava trenéra na soupeře, poctivost v utkáních.
Jak jsi snášel zimní přípravu?
To je pěkná otázka :-) Příprava byla hodně tvrdá. Trenér ji nepodcenil. Začali jsme hned po Novém roce. Celý leden jsme nabíhali kilometry, klukům jsem nezáviděl, protože jsem z pracovních důvodů nestíhal. Na konci ledna jsme absolvovali soustředění v Horním Maršově. Třífázové tréninky pro mě nejsou. Hodně to bolelo, nad vodou mě drželi "dědci" (nechci jmenovat: Petr Makovský a Michal Kamitz) :-) Konec přípravy už byl herní a s míčem. To už konečně šlo.
Určitě ses těšil, až začnou mistráky…
Tak samozřejmě, mistrovské utkání má jiný náboj. Hraje se o body, a je to vlastně hlavní důvod proč trénujeme.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Dlouho jsem hrával stopera, poté pravého beka, až trenér Miloš Dvořák ze mě udělal útočníka. Nejvíce mě to baví v útoku, celý život jsem hlavně bránil, a tak je to příjemná změna. Fotbal je o brankách a v útoku se můžu více prosadit.
Jsi obounohý fotbalista?
Jako každý, taky mám dvě nohy :-). První fotbalovým vzorem byl můj otec, který jako pravák radši střílel levou nohou. V mládí jsem se snažil střílet oběma. Takže i teď v zápasech se nebojím vystřelit levou, ale není tak silná jako pravá.
11. Na jakém povrch hraješ raději? Umělka nebo tráva?
Radši na kvalitním přírodním trávníku, ale většina sezóny se nehraje na dobrém hřišti, tak pak už raději umělka. Domácí utkání hrajeme hodně na umělce. Je to i pro nás výhoda, protože tam probíhá většina přípravy. Jsme na ni zvyklí.
Těšíš se na EURO? Pojedeš?
Na EURO se těším, podívám se ale v televizi. Sednu si s kamarády k dobrému pivu a budeme fandit.
V příštím kole Vás čeká první domácí mistrák s Jabloncem. Budou body?
Jestli si chceme udržet pořadí v tabulce, tak musíme vyhrát. Doma se nesmí ztrácet body. Věřím v naše vítězství, i když to bude těžké utkání. Všichni hráči soupeře prošli mládeží lepších klubů, ať už to je Liberec nebo Jablonec. Kromě toho je to farma Jablonce nad Nisou. Můžou být posíleni a tak se nezná ani jejich sestava. Rád bych se znovu prosadil a pomohl k vítězství.
Letos ti bude třicet. Cítíš se ve vrcholné formě?
Sice patřím už mezi starší kluky, ale je to asi tři roky, co jsem změnil pozici v týmu. Stále nabírám zkušenosti jako útočník. Nevím, jestli se to dá nazvat vrcholnou formou. Občas se prosadím. Snažím se být prospěšný pro tým.
Chceš něco vzkázat fanouškům, kteří tě dostali na hráče kola?
Určitě bych jim chtěl poděkovat. Většina z nich jsou fanoušci Trutnova. Proto se budu nejen já, ale celý tým odvádět kvalitní práci na trávníku a vyhrávat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.