Hráč 13. kola - Martin Bůžek: "Brácha mi byl motivací se dostat do sestavy kola."

Hráčem 13. kola se stal opět hráč Kostelního Hlavna ba dokonce bratr minulého vítěze - Martin Bůžek. Hráč, který si prošel kluby jako jsou Semice i Luštěnice, a nyní působí ve funkci hrajícího trenéra v Hlavně. V zápase v Kosořicích zkušeně proměnil oba pokutové kopy a přispěl tak k vítězství 0:4. Martin se nám v rozhovoru rozpovídal o rozlučce, kterou stihli už minulý víkend po domácím zápase.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráče kola. Mohl byste čtenářům přiblížit svou fotbalovou kariéru?
Děkuji. Své první fotbalové krůčky jsem začal dělat v pěti letech a to v Kropáčové Vrutici. Poté jsem se v dorostenecké kategorii přesunul do Benátek a po skončení vojenské základní služby jsem se vrátil zpět do Vrutice. Prošel jsem i kluby jako jsou Luštěnice a Semice. Letos jsem načal svou šestou sezónu v Kostelním Hlavně a poslední rok a půl zde působím v roli hrajícího trenéra.
Pojďme se vrátit k utkání v Kosořicích. Kdo vybírá exekutora u penalt? Trenér nebo je to na domluvě mezi hráči?
Trenér, takže vlastně já (směje se). Ne jsme na to určeni tři a kopat jde ten, kdo se na to v dané chvíli cítí nejlíp.
Měl jste trému u penalt?
Neměl, věřil jsem si, že obě penalty proměním. Kdybych si nevěřil, nezahrával bych je.
Co Vám probíhalo hlavou zejména u druhé penalty? Bál jste se, že Váš druhý pokus už Vám brankář chytí?
Při druhé penaltě jsem to měl ulehčené v tom, že jsme už vedli 3:0. Hlavou mi proběhla jen myšlenka jestli zkusit opět stejnou stranu jako při té první. Nějaká obava je tam asi vždy,ale jak už jsem řekl,věřil jsem si.
Měli jste jako většina týmu po zápase rozlučku? Pokud ano, jak se slavilo v Hlavně?
My jsme měli rozlučku minulý týden. Není to zvykem, ale zápas s Kosořicích se měl odehrávat až v neděli , proto jsme ji měli naplánovanou na poslední zápas hraný v domácím prostředí. Rozlučka je u nás vždy bujará a veselá, společně s fanoušky popíjíme, zpíváme a po půlnoci tak jako všichni hrajeme už první ligu (usmívá se).
Zápas v Kosořicích Vám zajistil třetí místo a pouhý bod ztrácíte na Hradiště. Jaké cíle si kladete do druhé poloviny sezóny?
S třetím místem jsme spokojeni náramně, i když to mohlo být ještě o kousek lepší. Určitě bude cílem udržet se v horních patrech tabulky a pokusit se poprat o druhé místo.
Vítězem minulého kola se stal Váš bratr – Jindřich Bůžek. Bylo to pro Vás motivácí se také dostat do sestavy kola?
Samozřejmě že motivace tam určitě nějaká byla, ale já nejsem takový gólostroj jako brácha a tak mě ani nenapadlo, že bych hned týden po něm byl nominován a ještě k tomu to vyhrál.
Překvapilo Vás tak suverénní vítězství, když jste získal téměř tři čtvrtiny vše hlasů?
Abych řekl pravdu překvapilo mě to moc a výhra s takovým počtem hlasů by zahřála určitě každého.
Koho si myslíte, že měl největší podíl na vašem suverénním vítězství v hlasování?
Myslím, že největší podíl na tom mají spoluhráči a fanoušci našeho mužstva. Tímto bych jim i všem ostatním, kteří mi poslali hlas, chtěl moc poděkovat. Moc si toho vážím.
Poslední otázka směřuje na náš portál www.fotbalunas.cz, sledujete pravidelně co se děje nového ve Vaší soutěži?
Ano, od té doby, co jsem se o těchto stránkách dozvěděl je sleduji pravidelně. Myslím, že něco takového tady dlouho chybělo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.