Z dokopné si toho moc nepamatuji, směje se hráč 16. kola Petr Hovorka

Nezvykle v nedeli přinášíme rozhovor s Mužem kola. Stal se jím střelec Katovic Petr Hovorka, který v předehrávce 16. kola krajského přeboru pomohl dvěma góly k výhře svého mužstva nad Dražicemi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k ocenění Muže kola za předehrávku prvního jarního kola. V hlasování jste vyhrál s obrovským náskokem. V chladném počasí jste vstřelil jako jediný hráč celého kola 2 góly. Není trošku škoda, že podzimní část zrovna končí?
Děkuji za ocenění a předem bych chtěl říct, že to nepatří jenom mě, ale všem spoluhráčům, trenérům, prezidentovi, funkcionářům, lidem kteří něco dělají pro Katovický fotbal a že jich není málo a především všem fanouškům, kteří jsou 12 hráč na hřišti doma i venku. O výsledku hlasování jsem se dozvěděl až od Tomáše Hajduška ml. takže mě ten výsledek taky překvapil. Děkuji všem co hlasovali. Jako já osobně bych hrál fotbal pořád a nekončil, ale nejde to začali narůstat zranění jako i v jiných týmech a taky by za chvilku nevěděl náš správce Kady (Jindra Kadula st.) co má udělat s trávníkem, aby se na něm dalo hrát.
Můžete nám prosím popsat obě vaše gólové situace?
První gól jsem dal po centru od střídaček, prodloužený Hajdou na zadní tyč kde na mě obránci zapomněli, já si dal míč pod kontrolu a kuriózně jsem chtěl zakončit pravačku, ale minul jsem a zakončil jsem levou k tyči. Druhý gól jsem dal hned po přestávce z prvního rohu hlavou. Naběhl jsem si na přední tyč a procedil míč mezi gólmanovo nohama.
Když už jsme u popisování, můžete se taktéž vyjádřit k celému utkání proti Dražicím?
Zápas to nebyl moc pohledný pro oko diváka, protože foukal silný vítr a většina zápasu se odehrávalo v tvrdých soubojích o míč. Chtěli jsme hrát nejprve po větru, ale to se nám nepovedlo, takže jsme nemohli využít Švehliho dlouhý nákopy od branky a o to museli rychleji rozehrávat po zemi. První vážnou šanci měli Dražice. Z rohu hlavičkovali a pro naše štěstí se balón pouze otřel o břevno. Zápas by asi měl úplně jinou podobu. První gól dal Rejša. Otočil se ve vápně a prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Pak se mi povedlo ještě navýšit vedení 2 minuty před poločasem. Druhý poločas jsem navázal, jak jsem skončil první a navýšil na 3:0. Poté musel už soupeř hru otevřít. Chtěli jsme udržet nulu pro Švehli co se nám nepovedlo. Hajda vyvezl míč přes střed hřiště a chtěl si narazit se Zubíkem, ale ten o míč přišel a nakopnutým balónem se Dražice dostali před naše vápno. Situaci mohl ještě zachránit Švehli, ale míč netrefil a pro jejich hráče už nebyl problém trefit prázdnou bránu. Pak už jsme Dražice k ničemu jinému nepustili a v 90 minutě navýšil skóre zkušeně Mára Chvosta.
V Katovicích jste zažili perfektní podzimní část. Pokuste se prosím zhodnotit celou první část soutěže, která z vás udělala hlavního aspiranta na postup.
Dvanáct kol jsme nenašli hořkost porážky, s vyjma remízy v Prachaticích a doma se Želčí jsme všechny porazili, takže super. Pak jsme smolně 1:0 prohráli na Hluboké a také 1:0 na Rudolfově. Ale jsem rád, že jsme se s toho oklepali a v boji o první příčku s Jankovem za bezvadné kulisy našich i hostí fanoušků (kraj hraji už hraji dlouho,ale něco podobného jsem ještě nezažil - veliké dík všem fanouškům domácích i hostí) nepropadli 1:1 a na závěr vyhráli a zpečetili super podzim.
Nyní už máte po podzimní dokopné. Oslavili jste řádně vydařený podzim? A můžete se s námi podělit o nějakou perličku?
Dokopná byla úžasná a na moc si toho nepamatuji (smích). Snad, že náš Míša Repa poztrácel všechno co měl (smích).
Ve své kariéře jste působil v Sedlici, Oseku, Prachaticích, Strakonicích, Vodňanech. Vyzkoušel jste si i zahraniční angažmá. Můžete nám svou kariéru trošku podrobněji popsat?
Hrál jsem i v zahraničí FC Munderfing. Začal jsem s fotbalem v Cehnicích, z žákách jsem šel do Strakonic, v dorostu jsem hrál za Strakonice a Osek. A v mužích Cehnice,Sedlice, Osek, Vodňany, FC Munderfing, Přešťovice, Prachatice, a byl na zkouškách v Chanovicích a Chebu a teď jsem v Katovicích.
Když se člověk koukne na výčet klubů v nichž jste působil, musí ho hned napadnout, že jste se také setkal s mnoha hráči. Kteří spoluhráči nebo trenéři vám utnuli v hlavě nejvíc?
S trenérů jsem měl rád všechny a ze všemi jsem vycházel, ale nejvíc asi Václav Palivec, Jarda Voříšek, Pepa Veselý, Roman Vonášek a také současný Roman Malý a Jirka Kříž. Hráčů jsem potkal spoustu a doufám,že do dnes jsem ze všemi kamarád. Rád jsem hrál třeba s Peťou Dolejšem, Tomášem Kostkou, Martinem Souhradou, Kamilem Tobiášem, Jindřichem Dvořákem,Jirkou Benediktem, Markem Kučerou, je jich spoustu, ale nejvíc rád jsem hrál vždycky se svým bratrem Vladimírem.
Mnoho fotbalistů má před utkáním nějaký rituál. Patříte i vy mezi tuto skupinu hráčů? Případně nám svůj zvyk popište.
Rituály mají snad všichni i já, ale jestli neurazím, tak si to nechám pro sebe.
Většina fotbalistů má své vzory. Je, či byl nějaký i pro Petra Hovorku?
Jako úplně vzory nemám, ale líbí se mi Suaréz, Lewandovski, Messi.
Petře, jste fanouškem Barcelony, že? Jak prorokujete nadcházející „El Clasico“?
Ano jsem fanouškem Barcelony a Slávie od malička. Myslím si, že El Clasico vyhrajeme, jako vždycky Barcelona vyhraje 3:2. (Barcelona vyhrála 4:0! a ovládla první El Clasico této sezóny, pozn. red.)
Děkuji za rozhovor a ať se daří nejen ve fotbale, ale i v osobním životě.
Já také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.