Můj vzor byl vždy Petr Čech, říká v rozhovoru Jakub Vítek

Poslední tři podzimní kola opanovali brankáři. Po dvou výhrách Dvořáka se nyní radoval Jakub Vítek z Borku. Ne v každém zápasu se postavil do branky jako jednička, ale poctivou prací a s trochou štěstí odchytal poslední vítězné utkání s Rudolfovem B a výrazně pomohl k veledůležitým třem bodům. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, třetí kolo v řadě uspěl v anketě o Hráče kola brankář. Při tom do zápasu jste původně ani neměl nastoupit, že?
To je dobře, jsem rád, když brankáři zastiňují střelce. (úsměv) Je pravda, že o základní sestavě jsem se dozvěděl před zápasem. Byl jsem na každý zápas stoprocentně připravený tak, abych mohl adekvátně zastoupit svého kolegu.
Sledoval jste výsledky hlasování nebo jste se aktivně zúčastnil? Vaše vítězství bylo velmi těsné.
Pravidelně sleduji sestavy kola a ani tohle mi neuniklo. Popravdě jsem moc nečekal, že bych to mohl vyhrát. Výsledky byly opravdu nejtěsnější ze všech kol a já musím poděkovat všem, co pro mě hlasovali. Byl jsem spokojený, když jsem se dostal do sestavy kola, celková výhra byla pro mě třešnička. (úsměv)
Jak byste zhodnotil zápas s Rudolfovem?
Tak bylo to velmi vyhecované a důležité utkání pro obě strany. Oba týmy hrály o „6 bodů“. Důležitost utkání si uvědomoval každý a taky k tomu tak přistupoval. Jsem opravdu šťastný, že jsme ten zápas zvládli lépe my a i po zásluze vyhráli. V utkání jsme měli i trochu štěstí ale to k fotbalu patří. Myslím si, že smůly bylo dost na začátku sezony, kdy se nám nedařilo moc v koncovce. Výhra nám zajistila trochu klidnější pauzu.
Začátek sezóny jste chytal pravidelně, ale postupně začal chytat váš kolega Pytel? Čím to? Mohl za to i špatný start vašeho týmu do soutěže?
Začátek sezony jsem začal jako jednička. Bohužel potom přišlo období, kdy se mi tolik nedařilo. Bylo to pro mě hrozně frustrující jelikož jsem se snažil na každý zápas dobře připravit. Nedokázal jsem se z toho prostě dostat. Trenér mi dával i přes to důvěru, ale nešlo to. Do toho, jak jsem už říkal, se nedařilo v té koncovce a padla na nás deka. Když udělá chybu hráč v poli, dá se s tím furt něco udělat. Když jí udělá brankář, už se s tím nic neudělá. To, že mě v zápasech nahradil zkušenější kolega (Martin), jsem bral profesionálně a dál jsem se na tréninku připravoval tak, abych při další své šanci vydal ze sebe to nejlepší. (úsměv)
Co říkáte na celý podzim? Dá se říct, že konec dobrý, všechno dobré?
Bohužel se nám nepovedl start do sezony. Bylo to pro nás všechny opravdu špatné období, kdy se nedařilo vůbec nic. Jsem velice šťastný, že se to zlepšilo teď ke konci sezony. Konec byl opravdu dobrý a já věřím, že na ty výkony navážeme i na jaře. Pevně věřím, že se nám podaří jaro a pak mohu říci: všechno dobré. (úsměv)
Jak je to s vaším kádrem? Většinu zápasů se ve vaší sestavě objevovalo mnoho hráčů Slavie ČB?
No je pravda, že nám hráči Slávie občas pomáhali doplnit kádr.
Vy osobně jste se na Borku objevil jak?
Díky svému kamarádovi. Hledal jsem nové angažmá a on mi doporučil Borek. Jsem tu momentálně na hostování právě z Bukovska. Jsem rád, že jsem dostal šanci právě na Borku. Je tu bezvadné zázemí, hráči i trenéři. Dostal jsem tu šanci a doufám, že se tu uchytím a věřím, že tu prožiji ještě mnoho úspěchů.
Kde jste strávil mládežnická léta?
S fotbalem jsem začal v Dolním Bukovsku. Kde jsem vlastně prošel od žáčků až po muže. Musím poděkovat některým trenérům, kteří se tam o mě dobře starali. Hodně jsem se v Bukovsku naučil. Byla tam vždy výborná parta. A já jim přeji, aby se jim ve třetí třídě na jaře dařilo.
Máte svůj brankářský vzor?
Ano, můj vzor byl vždy brankář Petr Čech. Dokonce jsem se zúčastnil jeho fotbalového kempu. (úsměv)
Jak se srovnáváte s tím, když z vašeho krásného stadionu přijedete například na drnoviště, jaké je například na Rudolfově?
Tak, je pravda, že doma se nám hraje nejlépe. Ale vždy se snažíme připravit na každý povrch hřiště. Ne každé hřiště je dokonalé, ale my jsme připraveni na všechny povrchy. (úsměv)
Jaké máte plány pro nadcházející jarní část?
Tak plán na jarní část je jasný a to dostat se do horních pater tabulky kam si myslím, že patříme.
Co dokopná? Přežili všichni ve zdraví?
No...dokopná byla opravdu velmi povedená. Myslím si, že to každý ve zdraví přežil . (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.