ROZHOVOR S HRÁČEM 1. KOLA - III. třídy skupiny A okresu Vyškov, 2015-2016 Zbyňkem Konečným.

První kolo naší soutěže se dohrávalo v pořadí jako poslední v roce 2015. Počasí fotbalu přálo a zdá se, že fotbal v naší repuplice mohl pokračovat i v nižších soutěžích až do konce listopadu. Příznivci hráčů Komořan se nenechali ovlivnit ani posledními neúspěchy svého mužstva a také v posledním hlasování o hráče kola, čtenáře hlasující pro hráče jiných mužstev jednoznačně převálcovali. Tentokrát s velkou převahou zvítězil Zbyněk Konečný, který mě svojí hrou zaujal ve všech zápasech, které jsem viděl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jako již tradičně se Tě zeptám, kdo Tě k fotbalu přivedl a kdy? Kde všude jsi hrál a pod kterými trenéry?
K fotbalu mě přivedli kamarádi již na základní škole, odhaduji, že mi bylo tak sedm. Začal jsem hrát za žáky v Komořanech pod vedením trenéra Františka Baldíka. Dál jsem pak hostoval od patnácti let v rousínovském dorostu a v mužích B až do devatenácti, kdy jsem se opět vrátil do Komořan. Za svou fotbalovou kariéru jsem působil pod vedením mnoha trenérů. Vyzvedl bych ale trenéra Josefa Svobodu, který mě trénoval v rousínovském dorostu, a také našeho aktuálního trenéra Pavla Svobodu. Oba jsou velice zkušení trenéři, co dokážou mužstvo dobře vést, předat potřebné zkušenosti a motivovat hráče k nejlepším výkonům.
Proč v dnešní době, kdy je obrovský výběr ze všech sportů, ani doprava není příliš velký problém, zrovna fotbal?
Když jsem s fotbalem začínal nebylo ještě tolik možností, ale i přesto bych si ho asi vybral znovu. Myslím, že je velice důležité dělat kolektivní sporty hned z několika důvodů. Můžete si najít spoustu dobrých kamarádů a naučit se komunikovat s různými lidmi v jednom týmu, což vám může následně pomoci i v běžném životě.
Sleduješ sport na vrcholové úrovni v televizi, nebo si najdeš čas navštívit nějaké události přímo v hledišti?
Bohužel nemám příliš času navštěvovat různé sporty přímo, snažím se to ale dohánět televizí.
Vzpomínáš si na nějaký velký sportovní zážitek na hřišti nebo v hledišti?
Zážitků je spousta, ostatně kvůli zážitkům člověk sportuje. Na co asi nejvíce vzpomínám je turnajový zápas komořanských mužů B, kde jsem nastoupil jako čtrnáctiletý žák a ve dvou zápasech jsem vsítil dva góly, které dopomohly k dobrému umístění mužstva Komořan v turnaji.
Co zimní sporty, máš na ně čas?
Ano mám, asi před pěti lety jsem začal jezdit na snowboardu a tak se s manželkou snažíme každý rok navštívit tuzemské nebo zahraniční hory a užít si zimních radovánek.
Co rodina, občanské povolání a jiné než sportovní zájmy?
Asi před dvěma a půl rokem jsme se s manželkou vzali a snažíme se spolu trávit čas aktivně. Dlouho jsme hledali něco, co by vyhovovalo oběma. Nakonec jsme se dostali k cyklistice a běhání. (Tenis ani fotbal moc nefungoval). Co se týče povolání tak pracuji již čtyři roky v jedné mezinárodní firmě aktuálně na pozici Senior IT Specialista, kde se společně s mými kolegy staráme o firemní síťovou infrastrukturu. Mimo sportovní zájmy je mým koníčkem moje zaměstnání a tak jsem rád, když zbytek času můžu trávit s rodinou a přáteli.
Jak trávíš dovolenou, co Tě baví?
Jelikož nemám v práci příliš mnoho pohybu, uvítáme i s manželkou spíše aktivní dovolenou. Takže preferujeme turistiku nebo cyklistiku a je jedno jestli u moře nebo někde na horách, hlavně že jsme na čerstvém vzduchu a pročistíme si hlavy.
Na co by jsi se sám sebe zeptal na mém místě a případně si na to odpověz?
V rozhovoru z 9. kola jste se ptal Jirky Nohela, kde se v sestavě cítí lépe. Odpověděl, že v záloze, i když ho trenér staví do obrany. Tato odpověď přivodila trenérovi vrásky na čele a v kabině to okomentoval tak, že v dnešní době si snad každý může určovat, kde chce hrát. Samozřejmě to myslel v legraci a díky tomu přehodnotil situaci a Jirku postavil do zálohy, kde se mu odvděčil několika góly. Proto, kdybych mohl odpovědět na stejnou otázku já, řekl bych, že bych chtěl být brankář… Teď jsem zvědav, jak si s tímto oříškem trenér poradí?
Chceš něco vzkázat vašim fandům?
Fanouškům bych chtěl velice poděkovat za podporu a chtěl bych je požádat, ať jsou tolerantní k našim výkonům v dobách, kdy se nám tak dařit nebude.
Děkuji za rozhovor a jsem velmi potěšen zájmem, který o anketu "Hráč kola" v Komořanech v podzimní části soutěže byl. Přeji Tobě i celému mužstvu ať se vám dál hodně daří a ať vám přátelská atmosféra v mužstvu co nejdéle vydrží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.