O postupu nepřemýšlíme, tvrdí hráč 14. kola Libor Horejš

Přinášíme vám rozhovor s Mužem 14. kola v krajském přeboru Liborem Horejšem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Libore, gratuluji k ocenění Muže kola. Jste již několikátým hráčem Katovic, který jej získal. Můžete nám prozradit, jak to tam děláte, že máte jako tým takovou podporu v hlasech?
V Katovicich jsme jako jedna velká rodina. Většina hráčů jsou odchovanci katovickeho fotbalu, pár kluků je ze Strakonic. Fanoušci s nami jezdí jedním autobusem na zápasy, jsou jako náš dvanáctý hráč. Každý zápas je katovickym fotbalovým svátkem. A po zápase následuje samozřejmě i společné posezení u dobrého piva.
Proti Jankovu jste odehrál skvělé utkání a chvála se na vás hrnula i ze strany soupeřů. Popiště nám prosím zápas z vašeho pohledu.
Nemyslím si, ze bych podal nějaký nadstandardní výkon. Dozadu jsem si odvedl svoji práci, což se od beka očekává a do předu to mohlo být lepší. Jankovsti napadali hodně vysoko a my jsme nechtěli hrát vzadu na riziko. Osobně jsem se na zápas hodně těšil. Potýkal jsem se svalovymi problémy a o tom, že nastoupim se rozhodlo půl hodiny před zápasem. Naštěstí sval vydržel, i když konec zápasu byl hodně na hraně. Atmosféra, která zápas provázela musela u všech hráčů posunout hranice. Byl to skvělý zážitek a všem fanouškům a zvláště těm katovickym patří obrovský dík!
Jako nováček krajského přeboru jste ovládli podzimní část sezóny. Budou v Katovicích bujaré oslavy?
Hlavně musíme v sobotu udělat 3 body a pak si můžeme užít pořádnou dokopnou. Měla by být ve složení A-tým, B-tým, dorost a samozřejmě naši uzasní fanoušci, kteří nemohou chybět. Takže dokopna bude velká (smích).
Jak se bude u lídra soutěže trénovat přes zimu? Přeci jen téma postupu do vyšší soutěže je už na místě.
Nemyslím si, že budeme trénovat nějak výjimečně. Zimní příprava byla vždycky základ pro celý rok a v Katovicich byla všechny roky velmi poctivá. Nebude chybět ani tradiční soustředění v Soběšicích. Nad postupem nikdo nepremysli, chceme hrát nahoře, jdeme zápas od zápasu, hlavně s pokorou a respektem k soupeři.
V utkání proti Hluboké jste vedl tým jako kapitán. Na druhé straně zastával stejnou funkci váš bratr. Znamenala pro vás kapitánská konfrontace s bratrem něco víc? Nebo jste tuto skutečnost nevnímal?
Na tenhle zápas jsem se těšil od února 2012 kdy jsem přišel ze Strakonic do Katovic. Už 2 měsíce do předu jsme se s bráchou domlouvali na tom, že by jsme mohli přívest svá mužstva na hřiště jako kapitani. Jednou to bude krásná vzpominka až to budem vyprávět našim dětem. Na utkání jsem se moc těšil, na Hluboké všechny kluky znám, s Legdym jsem hrál ve Strakonicich.
Ještě jedna otázka k sourozeneckému souboji. Nepopichoval vás bratr, že nad vámi dokázal vyhrát?
No, v zápase jsme hráli na sebe. V prvním poločase jsem ho v podstatě vymazal. Na začátku druhého jsme dostali gól a ja 10min. na to střídal kvůli svalu. Takže ani žádné popichovani neprobehlo. Po zápase jsem s klukama ještě chvilku posedel v kantýně a popřál jsem jim k třem bodům. Na jaře už totiž z Katovic pojedou s prázdnou.
Patříte ke zkušenějším hráčům. Setkal jste se tak s mnoha hráči. Popište nám svou kariéru prosím. A kteří hráči vám utnuli v paměti, s nimiž jste hrál?
Začínal jsem v Katovicich, mladších žáků jsem přešel do Strakonic, kde jsem byl až do mužů. Tam jsem se potkal s hráči jako Martin Vozábal, Jirka Peroutka, Martin Leština, Zdeněk Křížek, Rudolf Otepka nebo Luboš Pecka, kteří někdy přijeli pomoc. A v roce 2012 jsem se vrátil zpět do Katovic.
Jste obránce a hru vidíte pod drobnohledem. Kdo je v týmu Katovic tahounem na hřišti a v kabině?
Nemáme to nějak rozdělené. Obecně platí, že ty nejzkušenější hráči mají větší slovo. Ale jinak si myslím, že náš tým je v celku vyrovnaný a dobře do sebe zapadá. Je to taky tím, že ve skoro stejné sestavě hrajeme skoro tři roky.
O hráče vedoucího celku bude v zimě určitě zájem i vzhledem k pohledné hře, kterou na podzim předvádíte. Myslíte si, že vedené své klenoty udrží?
O tom, vůbec nepochybuji. V Katovicich dělají pro fotbal jen to nejlepší. Tím patří vedení a všem co se v Katovicich kolem fotbalu točí obrovský dík. Já třeba osobně bydlím v Č.B. a do Katovic na zápasy dojizdim. O žádné změně nepřemýšlím.
V posledním kole vás čeká utkání s Dražicemi. Jak se dle vás bude zápas vyvíjet?
Bude to o prvními gólu. Musíme hrát důsledně a koncentrovaně. Věřím, že vyhrajeme a budeme mít hezkou dokopnou.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho sportovních a životních úspěchů.
I já děkuji za ocenění a přeji hodně úspěchu v tomto projektu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.