Jaroslav Zerzán - "Vítězství je odměna za dobře podaný výkon."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 13. kole a z Vašeho hlasování vzešli tentokrát dva vítězové! Redakce fotbalunas.cz Vám nabízí rozhovor s prvním z nich  - Jaroslavem Zerzánem, obráncem TJ Jaroslav.Obdobný rozhovor se sezemickým Lukášem Knautem Vám nabídneme v nejbližších dnech.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji, v anketě o hráče kola Vám patří dělené první místo.Jaký je to pocit?Překvapilo Vás to?
Děkuji za gratulaci a i já chci tímto pogratulovat druhému vítězi ze Sezemic Lukášovi. Vůbec jsem to nečekal a byl jsem doslova v šoku, když jsem si to přečetl,nevěřil jsem svým očím a pocit mám úžasný (smích).Jsem taky rád, že na prvním místě nejsem sám (smích).
Mohl byste se trochu představit našim čtenářům? Kdy jste začínal s fotbalem a v jakých klubech jste působil?
S fotbalem jsem začínal v sedmi letech, kdy do první třídy přišel trenér a tehdy dělal nábor. Od elévů až do chlapů jsem hrál v Králíkách, poté jsem se přestěhoval na Horní Jelení, kde jsem působil dvě sezóny a dosáhl tak postupu do 1.B třídy.Dále moje cesta vedla do Ostřetína, kde jsem odehrál zhruba tři sezony a poté jsem se přesunul do TJ Jaroslavi, kde spokojeně hraji.
Kdo Vás k fotbalu vedl, popřípadě proč jste si vybral zrovna tento sport?
Fotbal hraji už třicet let a v naší rodině vládl odjakživa (tatínek, bráška). Pocházím " z hor ", takže to byl v létě fotbal, běh a v zimě lyže, hokej. Mám rád kolektivní sporty. Na sport bylo vždycky hodně času. Víc jak na školu (smích).
Jak byste popsal sám sebe jako fotbalistu?
Je těžké popsat sám sebe, to by měl udělat spíš trenér Roman. Snad asi jen, že jsem hodně rychlý, ale zase mi občas při tom rychlém běhu vadí míč (smích). Příklad, přeběhnu celé hřiště a pak si míč ukopnu do autu (smích).
Na základě Vašeho zápasu proti Ždánicím jste zvítězil v hlasování o hráče kola, jak hodnotíte toto utkání?
Tým ze Starých Ždánic hrál v okrese Přelouč, takže pro nás nový soupeř a ještě na spodní hranici tabulky. Takový strašák, kdy se na vás zrovna chytne a domácí zápas prohrajete. Takovou zkušenost už máme. Do zápasu jsme tak šli s respektem a pokorou.
Vám se podařilo v tomto zápase vstřelit gól, mohl byste nám tu situaci popsat?
Mile rád. Hra se přenesla na levou stranu, ve středu hřiště byla velká díra, kdy jsem si pomalu z obrany nabíhal na centr nebo odražený míč Šéba (pozn.Milan Šebetka) nacentroval balón na penaltu, kde si balón zpracoval Soda (pozn.Tomáš Sodomka), já si křiknul, Soda krásně patičkou postrčil balón za sebe a já měl střelecký den (smích).
Je to již poněkolikáté, co ocenění hráče kola získal někdo od Vás z týmu. Předpokládám tedy, že sestavy kola sledujete, je to tak?
Abych řekl pravdu, tak jsem to vůbec nesledoval, jen jsem se díval, kdo jak hrál a jak se kam posouvá nebo ztrácí. Za poslední měsíc to začali všichni řešit a po vyhlášení Marciho, Jirouta, Šebetky jsem se teprve začal pídit o co jde.A musím říct, že je dobře, že někdo jako Vy dělá něco pro amatérské fotbalisty.
Je pro Vás motivace podat dobrý výkon, abyste se pak třeba objevil v sestavě kola?
Jak jsem již řekl, nikdy jsem se nezajímal, kde se já ocitnu, ale kam se jako tým můžeme posunout.Věřím, že podat dobrý výkon chce každý z nás, kdo je zrovna na hřišti. Vítězství je pak odměna za dobře podaný výkon.
V posledním podzimním kole jedete do Sezemic, co od tohoto zápasu očekáváte? (pozn.rozhovor vznikal před odehráním tohoto zápasu, který nakonec skončil výsledkem 2:3)
Věřím, že si poslední letošní zápas všichni užijeme a že odjedeme s výhrou.
Shodou okolností právě za Sezemice nastupuje Lukáš Knaute, se kterým jste se rozdělil o vítězství v hlasování o hráče kola.Co na to říkáte?Budete na to myslet při podávání rukou?
Lukáše neznám, ale rád si s ním podám ruku, pogratuluji mu a popřeji hodně štěstí v zápase.
Máte ve III.třídě nějakého oblíbeného a neoblíbeného soupeře?
To se nedá takhle říct, těším se na každý fotbal a vždycky jsem moc rád, když se nikomu nic nestane a po fotbale každý odejde ze hřiště po vlastních nohou.Především jde o to, aby se na nás s radostí chodili dívat diváci a měli dobrý sportovní zážitek. To je pro mne asi nejvíc.
Dáváte si nějaké osobní cíle?
Jsem velmi soutěživý typ a vždy se snažím dosáhnout co nejvýše, kam to jen jde.
Máte nějaký zvyk či rituál před zápasem?
Ne, nemám žádný rituál. Jen si nachystat věci a dorazit včas na zápas.
Na fotbalunas.cz se bude vyhlašovat také sestava podzimu.Kdybyste mohl, koho byste do ní z Vašeho týmu dal a proč?
Do sestavy podzimu bych rád nominoval náš celý tým z Jaroslavi, protože parta jaká tady je, je skvělá a každý má svůj velký díl na výsledku. Taky nesmím zapomenout na trenéra Romana Valentu, který podle mého pozvedl jaroslavský fotbal.A ještě také lidé kolem, kteří se o nás starají a dělají skvělé zázemí.
Jak se Vám líbí projekt fotbalunas.cz?Je něco co byste zde uvítal/vylepšil?
Jak jsem již zmínil, jsem osobně moc rád, že něco takového vzniklo a že lidi jako Vy tohle pro nás dělají. Jak to udělalo velkou radost mně, tak to bude dělat dále a dále, proto jen tak dále (smích).
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.