Rozhovor s hráčem 11. kola - Martin Nežerka: "Vítězství v derby jsme oslavili pivkem i panáčkama."

Vítězem se stal záložník z Chotětova - Martin Nežerka. Odchovanec svého týmu je typický srdcař, kdy pomáhá i z pozice hrajícího trenéra rezervě. Martin krom krátké pauzi ve Zdětíne neokusil jiného pažitu než toho v Chotětově. Více informací se dozvíte v rozhovoru, kde se například Martin zmínil jak oslavili vítězství v derby proti Beznu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k ocenění hráče kola. Mohl byste přiblížit čtenářům Vaší fotbalovou kariéru?
Díky moc. S fotbalem jsem začal jako žák v Chotětově. Postupně jsem prošel mládežnickými týmy a byl jsem jedním z mála kluků, kteří vytrvali až do dospělého fotbalu. Kromě jednoho roku v dorostu ve Zdětíně, na který nerad vzpomínám, kde jsme museli hrát kvůli nedostatku lidí v našem oddílu, jsem nastupoval pouze za výběry Chotětova a musím říct, že je mi ctí reprezentovat tento klub. Navíc jsem se před sezonou chopil s kamarádem Petrem Potůčkem role hrajícího trenéra B týmu, takže se snažím nabírat zkušenosti i v této pozici.
Kdo Vás k fotbalu přivedl, popřípadě proč jste si vybral zrovna tento sport?
Už jako malý kluk jsem se místo pařby u počítače věnoval spíše poflakování po vesnici a trávení času s kamarády. Po vzniku žákovského týmu jsem se rozhodl zajít na trénink a od té doby mě fotbal naplno pohltil a až doposud je to pro mě životní vášeň.
Jak moc prožíváte utkání v podobě derby?
Toto utkání jsem prožíval jako každé jiné. Popravdě musím říct, že si teď všechny zápasy užívám daleko více, jelikož nastupuji už po několikáté v základní sestavě. Na začátku sezony jsem začal na lavičce náhradníků a cílem bylo se prosadit do základní sestavy. Doufám, že jsem díky své univerzálnosti, bojovnosti a píli trenérovi příjemně zamotal hlavu při výběru jedenáctky do dalších zápasů (usmívá se).
Mohl byste zhodnotit vaší hru v Bezně?
Povedl se nám vstup do utkání, kdy jsme už v první minutě vedli 1:0. První půle se nám opravdu povedla a oproti minulým zápasům jsme dokázali vstřelit hodně branek. S druhou půlí jsem osobně nebyl vůbec spokojený, hráli jsme zbytečně zataženě a možná nám ke konci i docházely síly. Hlavní však je, že jsme proti rivalovi brali 3 body a že si jako nováček v přeboru držíme pozici uprostřed tabulky.
Podařilo se Vám vstřelit gól v tak prestižním zápase, jaké máte pocity?
Jsem šťastný, že jsem týmu pomohl k zisku 3 bodů.
Můžete popsat svou branku?
Jednalo se o gól z pokutového kopu. Říká se, že penalta nejde chytit, ale pouze špatně kopnout. Jelikož jsem dal gól, tak jsem ji asi kopl dobře (usmívá se).
Šli jste po zápase své vítězství nad rivalem řádně oslavit?
Tak určitě, nějaké to pivko a panáček tam byl, né že né (směje se).
Čemu byste se jako tým chtěli do příštího zápasu vyvarovat?
Rozhodně nespoléhat na to, že za stavu 4:0 o poločase je rozhodnuto.
Jaké cíle si kladete do konce sezóny?
Hlavním cílem pro nás jako nováčka stále musí být záchrana, nicméně můj osobní cíl je užívat si každý zápas a hrát takovou hru, která se bude líbit i našim fanouškům. Doposud odvádíme slušné výkony a pokud bychom udrželi současné postavení v tabulce, můžeme být maximálně spokojeni.
Sledujete náš fotbalový portál fotbaunas.cz? Popřípadě odkud jste se o něm dozvěděl?
Portál sleduji od začátku této sezony a musím říct, že jde o parádní projekt, kterému osobně fandím. Je to velmi pozitivní zpestření a zviditelnění činnosti, kterou děláme pro zábavu a dělá fotbal na nižší úrovni ještě zajímavějším a zábavnějším.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.