Krajský přebor je vyrovnaný, každý může porazit každého, říká fanoušek Liverpoolu Luboš Kerber

Podruhé si tento podzim budeme povídat se zadákem Velké Bíteše Lubošem Kerbrem. O podzimní části Krajského přeboru, bítešské partě a o mnohém další si přečtěte v našem rozhovoru..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po třetí za sebou zůstáváme v kabině Velké Bíteše, podruhé v ročníku to je kvůli Luboši Kerberovi. Gratuluji k dalšímu úspěchu - asi už jste v Bíteši na tento titul zvyklí :)?
Přeji dobrý den, dá se říci, že ano, ale hlavní zásluhu na tom má Valsič, který je v této anketě jako doma :)
Šest vítězství hráčů Bíteše ve 13 kolech, to hovoří o široké voličské základně především asi v klubové šatně, že?
Spoluhráči si neodpočnou ani po víkendovém zápase a zase bojují tady na webových stránkách při hlasování. Takže je to především jejich zásluha, že máme celkem šest vítězství v této anketě :)
Minule jste vyhrál po zápase s Žirovnicí, tentokrát to bylo po úspěchu s Moravskými Budějovicemi. Můžete porovnat zmíněné duely?
Oba dva zápasy byly těžké. V domácím utkání s Žirovnicí jsme po soupeřově ruce dostali gól a museli dohánět jedno gólové manko, což se nám nakonec povedlo a dotáhli zápas do vítězného konce. Utkání s Moravskými Budějovicemi bylo z naší strany v první dvacetiminutovce dobré, ale pak jsme dali gól na 1:0 a přestali hrát a mysleli si, že to už nějak uhrajeme. Nakonec teda i uhráli a přidali další dvě branky, ale hlavně díky výbornému Kájovi v bráně, který nás opět podržel. Když bych ty dva zápasy měl porovnat, tak domácí zápas s Žirovnicí byl těžší, Žirovnice působila kompaktněji než Budějovice a vytvořit si nějakou šanci bylo těžší.
Tolik propíranou podzimní neporazitelnost se Vašemu týmu podařilo udržet, navíc s úctyhodnou bilancí devíti výher a čtyř remíz. Který duel byl podle Vás nejtěžší a neporazitelnost visela na vlásku?
Naše neporazitelnost málem skončila ve čtvrtém kole v domácím zápase proti Sapeli Polné, kde jsme srovnali až v poslední minutě zápasu. Ale to bylo určitě tím, že jsem nemohl nastoupit z důvodu rekreace :D Jinak všechny zápasy byly těžké, někdy jsme měli i velké štěstí, ale to k tomu patří, když se daří celému týmu. Jinak si myslím, že nejtěžší zápasy pro nás byly hlavně doma s Žirovnicí a Chotěboří, na venkovním hřišti to bylo asi v Herálci, kde jsme se spíše věnovali místním “příjemným a nevulgárním“ fanouškům než hráčům na hřišti.
Pokud to shrneme celkově – v čem tkví úspěch Bíteše na podzim?
Těžko říct, ale myslím si, že hlavní příčinou je to, že jsme se semkli a vytvořili ještě lepší tým, než který tam doposud byl. V letní přestávce odešli čtyři stabilní hráči sestavy, ať už ukončením kariéry nebo formou hostování, a všichni si mysleli, že budeme hrát o každý bod a sestoupíme. To nás podle mě semklo a začali jsme ještě více hrát jako tým a plnit úkoly, které jsme dostali od trenéra - tímto ho zdravím. A jedním z dalších důvodů bylo, a snad i bude v dalších zápasech, štěstí.
A teď k Vám osobně. Přenáší se fotbalová pohoda i mimo hřiště, tak jak jsme se o tom bavili minule? Žádný problém ve škole, úspěchy u vody :)?
Ve škole dobrý, jen to psaní diplomové práce se moc neposunulo od našeho minulého rozhovoru. Jinak úspěchy u vody už teď moc nejsou, není na ně teď tolik času jako dříve.
Podzim a zima se nese v rybolovu ve znamení lovu dravců – máte v tomto směru zajímavý úspěch, nebo se chystáte fotbalové přestávky k tomu využít?
Dřív jsem rybařil více, ale s postupem času už není tolik času, kolik by bylo na rybolov potřeba. A v lovu dravců úspěchy nemám, ani mě nelákají, spíš chytám jen kaprovité ryby.
Vraťme ještě k fotbalu – Krajský přebor má za sebou polovinu soutěže. Počet týmů se zmenšil, přišly rezervy Brodu a Meziříčí. Jak to hodnotíte, je soutěž kvalitnější?
Neřekl bych, že Krajský přebor je kvalitnější. Je pořád tak nějak stejně vyrovnaný, každý může porazit každého, akorát ubyly vložené středy. Hodně týmů z Vysočiny je stále v Divizi a tudíž v Kraji, dá se říci, nikdo nevyčnívá, proto jsou utkání a tabulka tak vyrovnaná.
Když už nebudete sám na hřišti, budete během zimní přestávky fotbal alespoň sledovat v TV? Baví Vás sledovat Ligu mistrů, anglickou či jiná evropskou soutěž?
Ligu mistrů sleduji pravidelně, jinak z evropských soutěží sleduji výsledkově tak nějak všechny ligy, ale nejvíce oblíbenou ligou je pro mě ta anglická, kde mám svůj oblíbený tým a tím je Liverpoolu FC.
Opět poděkuji za fajn rozhovor a zase brzy nashledanou :)
I já děkuji, nashledanou :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.