Tomáš Fenyk - V Máteřově jsem více než spokojený

Hráčem prvního kola se stal Máteřovský Tomáš Fenyk, který s rozhovorem neměl sebemenší problém a díky tomu se můžete podívat na to, co všechno mi prozradil!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, ještě jednou gratuluji a rovnou se zeptám, věděl jste o své nominaci?
Já děkuji za gratulaci a určitě jsem o tom věděl. Váš web sleduji, takže jsem o tom věděl já i kluci v kabině.
Je něco, co by vám na našem webu chybělo?
Ani moc ne, ale byl bych rád, kdyby se u článků více diskutovalo stejně jako na lidovkách.
Vraťme se k vašemu zápasu s Cerekvicí. Jak ho vidíte teď?
My jsme vůbec nevěděli, do čeho jdeme, protože Cerekvici vůbec neznáme. Před začátkem sezóny jsem někde četl, že by snad chtěli postupovat, prostě měli velké očekávání sami od sebe. My jsme na ně chtěli vlítnout, což se nám celkem povedlo. Cerekvice byla asi lepší na míči, ale my jsme je přehráli naší bojovností. Podařilo se nám dát nějaké góly a já sám jsem hned ve druhé minutě spálil vyloženou šanci.
Váš poslední podzimní zápas jste odehráli se Stolany, můžete mi k tomuto zápasu něco říct?
My jsme nehráli v kompletní sestavě, což nás neomlouvá. Musím říct, že hostující Vácha hrál skvěle, ten na co sáhl, to mu tam spadlo. Před zápasem jsme si říkali, ať si na něj dáme pozor a dopadlo to tak, že nám dal tři góly, směje se.
Jakou sezónu jste očekával před jejím začátkem?
Všeobecně se říká, že druhá sezóna je těžší, takže z tohoto pohledu jsem spokojený. Máme myslím i víc bodů než vloni na podzim, takže já jsem spokojený.
Kdybyste měli tu možnost postoupit, šli byste do toho?
Kdyby to bylo v dohledu pár let, tak bysme do toho asi šli. Jsme zatím ještě celkem mladé mužstvo. Určitě bychom ale museli posílit, abychom se ve vyšší soutěži udrželi.
Fungují u vás v kabině pokuty? Čeká vás nějaké placení?
Ano fungují, sazebník máme, takže se nějaký příspěvek do kasy dá čekat.
Kdy a kde jste s fotbalem začal a kterými kluby jste prošel, než jste se teď dostal do Máteřova?
Začínal jsem v nějakých sedmi letech právě tady v Máteřově a byl jsem tu prakticky celou dobu až na sezónu 2007/2008, kdy jsem byl v dorostu v Rozhovicích.
Chtěl byste si ještě v budoucnu zahrát vyšší soutěž?
Kdybych byl o něco mladší, tak bych o tom asi přemýšlel. Momentálně jsem v Máteřově spokojený a vyšší soutěž bych si chtěl zahrát s Máteřovem.
Máte nějaký fotbalový vzor?
První hráč, kterého jsem si tak nějak všimnul, tak to byl Ronaldo (Brazilec) a z našich hráčů to byl asi Pavel Nedvěd. Momentálně se mi hodně líbí Ibrahimovič.
Dáváte přednost spíše Ronaldovi nebo Messimu?
Mám radši Ronalda, který je takovým komplexnějším hráčem než Messi. Není však pochyb, že oba jsou momentálně nejlepšími hráči, ale preferuji spíše Ronalda.
Jak dlouho byste chtěl u fotbalu vydržet?
Fotbal řadím zatím na první místo, takže nechybím na žádném tréninku a snažím se tomu dát co nejvíc. Když to půjde, tak minimálně do čtyřiceti bych chtěl u fotbalu vydržet. Po ukončení nějaké té aktivní kariéry bych chtěl u fotbalu zůstat v pozici trenéra u mládeže nebo něčeho podobného.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.