Michal Havel, hráč 10.kola:„Vlasy mi už stačily trochu dorůst, ale pro rodinu to byl zpočátku šok.“

Michal Havel(32) z týmu Jesenice o víkendu vstřelil do sítě Krásné Hory B všechny čtyři branky svého týmu a zaslouženě tak zvítězil v hlasování o hráče kola. O jeho výkonu proti Krásné Hoře, o ambicích Jesenice nebo třeba o tom, jak kvůli fotbalové sázce přišel o vlasy si můžete přečíst v následujícím rozhovoru s ním. Report: Michal Havel musel dohola!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k titulu hráče kola, mohl by jste pro začátek představit našim čtenářům a přiblížit jim své fotbalové začátky a kariéru?
Začínal jsem v Sedlčanech v šesti letech, tam jsem hrál až do třinácti let, kdy jsem skončil ve starších žácích a pak jsem kariéru po zranění de facto ukončil, jelikož už jsem se v tu dobu nedokázal dostat zpátky do formy a takovou, řekl bych mladickou nerozvážností, jsem tady kariéru přerušil. V podstatě od třinácti do nějakých dvaceti jsem fotbal nehrál vůbec a pak přišla vždy hostování po menších klubech. Hostoval jsem v Křečovicích, v Jablonné a teď už třetím rokem hraji tady v Jesenici, kde jsem tedy také na hostování ze Sedlčan.
Věděl jste o tom, že jste v sestavě kola?
Ano, sleduji stránky od prvního kola sezony, kdy vlastně shodou okolností byl náš spoluhráč Pavel Kymla expertem kola a od té doby to všichni sledujeme, takže jsem o tom věděl.
A poslal jste si nějaký hlas?
Hlasy posílala hlavně přítelkyně, která byla nadšená a chtěla mi udělat radost, takže jí musím určitě poděkovat za to, že mě podpořila a samozřejmě spoluhráči nelenili a nějaké hlasy poslali, co jsem se tak doslechl. Byla to taková kolektivní práce a samozřejmě to spoluhráči nedělali jen tak, protože se blíží dokopná, kde tento úspěch určitě bude nějakým způsobem zpeněžený, jak to tak bývá.
Do sestavy kola jste byl nominován za výkon v utkání s Krásnou Horou B, kde jste vstřelil všechny čtyři branky Jesenice, mohl byste nám přiblížit tento zápas?
Řekl bych, že to byl překvapivě velmi vyrovnaný zápas, když porovnám postavení týmů v tabulce. Řekl bych, že zápas ovlivnil nezkušený rozhodčí, který ale dělal chyby na obě strany. Nemyslím si, že bychom vyhráli nějakým přesvědčivým výkonem, nicméně myslím si, že ve finále jsme byli trochu šťastnější a za tím vítězstvím jsme šli asi trošku víc. Šancí jsme měli víc, ale postavení týmu Krásné Hory si myslím úplně neodpovídá tomu, jaký předvádějí fotbal na domácím hřišti.
Dal jste někdy už tolik gólů za jeden zápas?
Já jsem nad tím právě přemýšlel a přišel jsem na to, že když jsem začínal v Jesenici za béčko, tak jsem dal čtyři góly Dolním Hbitům, ale jinak si nevzpomínám, zase jsem neodehrál těch zápasů tolik. Když to tak sečtu, tak za chlapi jsem odehrál nějakých šest sezon, což není ve dvaatřiceti letech moc.
Jak byste vyhodnotil působení Jesenice v podzimní části soutěže?
Do sezóny jsme vstupovali bez většího očekávání, jelikož jsme po odchodu klíčových hráčů opustili okresní přebor dobrovolně, žádné velké cíle jsme si nedávali a určitě to tuto sezónu nebylo tak, že bychom chtěli hrát vyloženě o špici, nicméně zatím to vypadá dobře a ta nálada v týmu se tedy už pomalu vylepšila a spíš se teď už připravujeme na to jaro, kde bychom chtěli zabojovat i o ten postup. Není to tak, že bychom si nutně chtěli připravovat tým pro příští rok, až se třeba sehrajeme, protože ta šance bojovat o vítězství v jakékoliv soutěži, to nepřichází každý rok. Na začátku ta nálada byla taková žádná, první zápas s Vysokým Chlumcem, jsme vyhráli spíše náhodně, Chlumec nám góly v podstatě daroval, pak jsme dvakrát prohráli a šli jsme zase hodně dolů a od té doby se postupně zvedáme a nyní je to poměrně lepší situace, než jsme si asi na začátku představovali.
A co vy osobně a váš výkon, občas jsem dostávall informace, že jste spálil několik tutovek za zápas, nemohlo tedy těch branek být ještě víc?
Tak osobně, to se těžko hodnotí, každopádně hraju na pozici útočníka, čekají se ode mně góly, ne vždycky to samozřejmě vyjde, ale na druhou stranu nějaké ty góly tam byly, takže jsem celkem spokojený. Rezervy tam jsou samozřejmě taky, ale doufám, že přes zimu nějakým způsobem potrénujeme, chystáme se na zimní soustředění, takže doufám, že na jaře ta forma bude ještě o chlup lepší.
V tabulce střelců máte 11 branek a dostal jste se tak na dělené první místo, budete se snažit útočit na pomyslnou korunu pro krále střelců?
Statistiku si vedu poměrně pečlivě, takže samozřejmě by to bylo pěkné završení a pokud by se povedl i nějaký týmový úspěch, bylo by to super. Určitě budu střeleckou tabulku sledovat a kdyby to i na konci bylo nějakým způsobem vyrovnané, tak bych se určitě snažil vyhrát krále střelců, byť jen ve čtvrté třídě.
Jak byste zhodnotil soutěž jako takovou,letos se nově objevilo několik zajímavých týmů, ať už je to Nová Ves spojená s Hrašticí nebo Sedlčany C, překvapil vás někdo nebo naopak zklamal?
Tak proti Sedlčanům budeme hrát tento víkend, což je tedy zápas na který se velmi těším, jelikož jsem pořád hráčem Sedlčan a je to pro mě určitým způsobem motivace, ne že bych měl ambice se ukázat a bojovat o nějakou pozici v Sedlčanech, to určitě ne, ale nějakým způsobem to Jesenice vždycky má proti Sedlčanům více vyhecované. Pro mě osobně je ta soutěž taková nečitelná, já moc týmů neznám, jelikož jsme teď hráli dva roky okresní soutěž. Rozhodně mě překvapil tým Kosovy Hory, který má poměrně dost zkušený tým a jejich postavení v tabulce rozhodně není náhodné. Řekl bych, že celkově je soutěž poměrně dost vyrovnaná, třeba Krásná Hora B je poslední a určitě nepředvádí fotbal, který by patřil na poslední místo, stejně tak si myslím, že třeba Vysoký Chlumec dokáže zahrát pěkně, že by mě někdo vyloženě zklamal to se říct nedá.
V letošní sezoně se poprvé představil nový systém online zápisů, jak se váš tým vypořádal s elektronickými zápisy? Myslíte, že je to přínosné pro fotbal?
My jsme se s tím vypořádali myslím v zásadě bez problému, určili jsme člověka, který to má na starosti díky bohu to zvládá a funguje to, takže nemáme problém tu soupisku dát dohromady včas. Z počátku z toho byly celkem obavy, jako z každé jiné nové věci, ale myslím, že si všichni ryhcle zvykli a nakonec je to pro všechny spíše zjednodušení a hodnotím to pozitivně.
Před nedávným zápasem s Prostřední Lhotou, jste vyhlásil, že pokud vyhrajete a zároveň neinkasujete, tak si ostříháte hlavu do hola. Co vás vedlo k vyhlášení této sázky? Máte nějaký rivalský vztah s Prostřední Lhotou nebo šlo čistě o to porazit lídra, kterým v té době Prostřední Lhota byla?
K Prostřední Lhotě nemám žádný speciální vztah, přiznám se, že jsem proti ní hrál poprvé a šlo mi doopravdy o to nabudit tým před důležitým a těžkým utkáním a stmelit kolektiv. Prostřední Lhota do té doby předváděla vynikající výkony a ani u nás nehrála vůbec špatně.
A co vlasy, už vám stačily zase trochu dorůst?
Ano, všichni to nakonec okomentovali tak, že jsem vlastně nic neriskoval, jelikož mi ty vlasy dorůstají opravdu rychle, v začátku to byl tedy, hlavně pro rodinu šok, pro přítelkyni a pro maminku, ale nakonec se z toho vzpamatovaly. Další sázky se teď asi uskutečňovat nebudou, ale uvidíme až přijdou nějaká klíčová utkání třeba na jaře.
A pokud zrovna nejste na hřišti, čemu dalšímu se rád věnujete?
Tak kromě fotbalu v Jesenici, jezdím na malou kopanou do Příbrami, tam hrajeme jednou za 14 dní, takže vlastně druhou aktivitu mám také fotbal, jinak moc nezbývá čas. Ze začátku, když začínala sedlčanská amatérská hokejová liga, tak jsem odehrál dvě sezony, ale z časových důvodů, jsem přestal a soustředím se vyloženě na fotbal.
Sledujete náš portál fotbalunas.cz? A co si myslíte o nápadu psát i o nižších fotbalových soutěžích?
Jak už jsem říkal, tak sleduji od prvního kola, zpozoroval jsem to prvně přes Petra Švancaru, který stránky mediálně prezentoval a poté přes spoluhráče Pavla Kymlu, který byl tím expertem prvního kola a popravdě jsem hodně překvapený, že se tohle rozjelo a jak dobře to funguje, to je skoro neuvěřitelné. Je tedy pravda, že sleduji jenom tu naší soutěž, koukal jsem se i jinam a zatím to není všude úplně jako u nás, ale naše soutěž funguje perfektně a obdivuji to, že se to takhle rozeběhlo a i v takové soutěži jsou reportáže, fotky a rozhovory.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.