Filip Marci - nejsem hlavičkář

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a vítězem se stal záložník Jaroslavi Filip Marci! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, na základě Vašeho zápasu s Torpedem jste byl zvolen hráčem kola, jak byste utkání zhodnotil?
Proti Torpedu se nám dlouhodobě nedaří, zvlášť na jejich domácím hřišti v Mněticích.Myslím, že jsme tam jeli uhrát remízu, po třech minutách jsme inkasovali a v tu chvíli bychom za tu remízu asi byli rádi.Ale díky tomu, že jsme bojovali, dali víc branek a Torpedu už ke konci docházely síly, tak jsme uhráli vítězství.
Vám se v tom zápase podařilo vstřelit gól z velké dálky, mohl byste nám tu situaci popsat ?
Druhý poločas už jsme hráli převážně na brejky, Torpedo ovládlo hřiště a my jsme čekali na šance.Ty brejky nám prostě jdou, speciálně já a Milan Šebetka na protější lajně hodně utíkáme.Povedla se mi kombinace s Tomášem Sodomkou, koukl jsem se na brankáře, kde stojí, zkusil jsem vystřelit a padlo to tam.
Jaroslavi se poslední dobou docela daří, myslíte potají na postup ?
Před sezonou jsme postup určitě neplánovali.Když to řeknu zjednodušeně, tak hrajeme pro zábavu, za pivo a klobásu.Kdybychom postoupili, byly bychom rádi, ale letos si myslím určitě ne, protože Mikulovice jsou nepřemožitelné.Hrají fakt vynikající fotbal, mě osobně zápas proti nim hodně bavil.Máme dobrou partu a druhé nebo třetí místo by bylo fajn.
Zpátky k Vám, popište nám trochu svoji dosavadní kariéru.Kde jste začínal a v jakých klubech působil ?
S fotbalem jsem začínal v Jaroslavi asi v pěti letech a hrál tady až do dorostu, který se ale potom rozpadl.Takže jsem přešel do Horního Jelení, tam jsem dohrál dorost a zkoušel jsem to i za muže.Udělal jsem přípravu, do A-týmu jsem se nedostal.Na tři sezony jsem odešel do Dobříkova a tam jsem pendloval mezi áčkem a béčkem, takže mám nějaké zkušenosti i z krajského přeboru.A pak už jsem šel zpátky do Jaroslavi, kde jsem doteď.
Jak byste popsal sám sebe jako fotbalistu ?
Mezi moje přednosti patří určitě rychlost, přesné centry a střela.Mým velkým mínusem je určitě hlavička.
Tak to asi souhlasíte s tím co řekl Váš trenér Roman Valenta, který Vás chválil, ale prohlásil, že jste se nenaučil hlavičkovat, je to tak ?
Samozřejmě v tom má Roman pravdu.Souhlasím a nemám na to co říct.(smích)
Jaké jiné sporty sledujete, případně se jim i věnujete ?
Já jsem převážně sportovní typ.Takže sport obecně skoro veškerý.Přes auta, motorky, hokej, tenis, badmiton, in-line brusle, někdy i kolo.Opravdu vedu sportovní život, moje přítelkyně je taky sportovně založená.
Jaké profesi se mimo fotbal věnujete?
Vlastním firmu, která se zabývá truhlařinou a podlahařinou.
Jak se Vám líbí projekt fotbalunas.cz ?Je něco co byste zde vylepšil/ uvítal?
Na fotbalunas.cz jsem přišel přes známé.Je dobře, že se tady v České republice něco takového začalo.Je fajn pro nás z nižších soutěží, že si můžeme přečíst recenze o našem utkání a kouknout se i na jiné zápasy.Zatím to rozjíždíte dobře, je možné, že časem se třeba chyby ukážou, ale myslím, že jste rozhodně na dobré cestě.
Chtěl byste závěrem něco vzkázat ?
Každopádně chci poděkovat spoluhráčům, bez nich bych určitě tuhle anketu vyhrát nedokázal.Taky chci poděkovat fanouškům a hlavně přítelkyni, protože ta pro mě nejvíc hlasovala.A ještě velké dík kamarádům.
Autor: L. N.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.