Jakub Vaníček : Myslím si, že bychom mohli být v příští sezóně i černým koněm soutěže.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím hráč Dvora Králové Kuba Vaníček, který pomohl svými brankami k výhře nad letos suverénním Náchodem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po dlouhé době jsi se opět objevil v útoku dvorské rezervy a opět jsi rozšířil svoji kolonku vstřelených branek. Jaké to bylo utkání?
Velice divoké a určitě na 1.B třídu velmi kvalitní.
Náchod do zápasu s Vámi v této sezóně neztratil ani bod. Odjížděli jsme do Bělovse s cílem obrat domácí jako první o body?
Jelikož vždy, když jsem nastoupil, tak jsme vyhráli, tak jsem doufal, že tuto sérii prosloužíme.
Béčko Dvora Králové teď válcuje jednoho soupeře za druhým a v jarní části bude jedním z favoritů na postup do vyšší soutěže. Když čas a zdraví dovolí, budeš i nadále pomáhat rezervě svými brankami?
Já bych byl moc rád, vždy si tak odpočinu od zodpovědné pozice brankáře.
Kdo tě na zápasy rezervy nominuje? Trenér nebo si o nominaci musíš říkat sám?
Je taková domluva, že když áčko hraje v sobotu a béčko v neděli, tak mám povoleno jít. První iniciativa přišla asi ode mě.
I v 1.B třídě se najde spousta hráčů, kteří umí přitvrdit muziku. Nebojí se vedení, že by ses jaká brankářská jednička zranil?
Obavy jsou, vždy, když je o výsledku rozhodnuto, tak střídám. Dvakrát se mi povedlo vstřelit hattrick do poločasu a do druhého už jsem nenastoupil. A mě tvrdá hra vyhovuje, mám jí rád, umím rozdat, ale i přijmout. Ale žádné zákeřnosti, přece jen se tahle soutěž hraje pro radost a pohyb a trhat si kolena nepřinese ani jedno z toho.
Přejděme k divizi. Po rozpačitém úvodu Dvůr začal sbírat body. Jste se současným postavením a předváděnou hrou spokojeni?
Kdybychom byli v tabulce výše, tak by se nikdo nezlobil. Já vidím v našem týmu kvalitu a veliký potenciál. Když se k tomu postavíme správně, tak o záchranu hrát nebudeme a myslím si, že bychom mohli být v příští sezóně i černým koněm soutěže. Vše je to pouze o našem přístupu a převzetí osobní zodpovědnosti.
Při posledním utkání v Novém Boru sis dovolil odvážnou kličku, kdy jsi mimo vápno nasadil atakujícímu hráči míč mezi nohami. Vtipkovali v kabině spoluhráči nebo ještě v autobuse cestou zpět nevěřili svým očím?
No to se tak naskytlo. Spíš si protihráče dobírali jeho spoluhráči z Boru. Od toho na hřišti nejsem, musím hlavně pomoct týmu zákroky, což se v Boru povedlo, z toho mám větší radost.
Prozradíš čtenářům jaké jsou tvoje fotbalové ambice v této sezóně?
Moje sezonní ambice jsou vyhrávat, dobře chytat a mít z toho radost. Vyhnout se bojům o záchranu a chytat tak, aby mě ve Dvoře stále chtěli.
Kubo děkuji a přeji tobě i celému dvorskému fotbalu úspěšnou sezónu.
Není zač, taky Ti přeji hodně zdaru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.