V Blučině chtějí po 20-ti letech zpět do Okresního přeboru!

Vít Zajíc z týmu SK Blučiny se stal nejlepším hráčem 12. kola III. třídy skupiny A. Tohoto hráče jsme vyzpovídali, a co nám Vítek na sebe prozradil, najdete právě zde

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, jaký je to pocit stát se Hráčem kola?
Děkuji mnohokrát. Pocit je to neskutečný, nikdy předtím jsem nic takového nezažil, užívám si to. Největší dík ale patří celému našemu týmu, bez nich bych na takové ocenění nikdy nedosáhl. A samozřejmě děkuji všem, kdo mi posílal hlasy.
Jak dlouho hrajete v Blučině a kde jste působil předtím?
V Blučině jsem začínal s fotbalem někdy kolem šestého roku života. Do 22 let jsem byl mateřskému klubu věrný, ale v roce 2012 jsem odešel na zkušenou do Vojkovic, kde jsem ještě v minulé sezóně hrával. Zde jsem nasbíral hromadu zkušeností a nyní se je snažím na domácím hřišti prodat.
V minulém kole jste hattrickem výrazně pomohl Vašemu týmu k vítězství 4:1. Můžete nám své branky přiblížit?
První gól pro mě nádherně nachystal Pavlík Riedluj. Přihrával mě do běhu z pravé strany a z velkýho vápna jsem to poslal “šajtličkou” do šibenice. Ty další dva jsem trefil z přímáku, to byla spíš náhoda. (smích)
Jste na 1. místě tabulky. Jaké máte ambice a cíle v této sezoně?
První půlka sezóny se nám docela podařila, ta druhá už může dopadnout úplně jinak. Každopádně chceme na první příčce přezimovat. No a pokud to půjde, tak bychom chtěli postoupit. Máme hodně perspektivní tým, věřím že bychom se v okrese neztratili. V Blučině se hrál okres naposledy někdy před 20 lety, takže už jenom kvůli závěrečné oslavě, která by nastala, máme chuť nadále vítězit.
V dalším utkání hostíte asi Vašeho největšího soupeře o první příčku a to Šlapanice „B“. S čím půjdete do utkání?
Pro nás to bude zápas jako každý jiný. Nezvolíme jinou taktiku, než na ostatní týmy. Do zápasu půjdeme svěží a hezky upravení. Snad se zadaří.
Jaké jsou Vaše nejčastější úkoly na hřišti? Jste spíše tvořivým špílmachrem nebo máte za úkol střílet branky?
Jak kdy. Někdy tvořím, někdy střílím. Většinou ale jen tak běhám a rozdávám radost.
V tabulce střelců jste se dotáhl na 1. místo, jak vnímáte tuto skutečnost?
Vnímám to jako perfektní týmový výkon. Buď jsem na konci akce já nebo někdo jiný. Samozřejmě mě to těší, ale nějak výrazně se o to nezajímám. Hlavně, když máme na konci zápasu tři body v kapse.
Bude Vás výhra v anketě stát něco do klubové kasy?
Tak určitě. Vypadá to na klasický kilečko.
Poslední otázka se týče našeho portálu. Jak často navštěvujete náš portál a co na něj říkáte?
Začal jsem ho sledovat už při mém působení ve Vojkovicích a myslím, že je to výborná věc, která tady hodně chyběla. To, že se web rozšířil i na okresní soutěže, je vážně pecka. Sleduju ho denně. Věřím, že časem bude ještě oblíbenější. Držím palce, jen tak dál přátelé.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém tak i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.