Hráč kola bude stát Horáka basu Plzně a víno pro slabší povahy

Aktuálním Hráčem kola je šmolovský Martin Horák, který patří do úspěšného týmu, jenž postoupil postupně až do okresního přeboru. Ten je podle něj pro jeho celek lepší soutěž. "Už tam jsou opravdu fotbalové týmy a to nám vyhovuje," těší ho. "Měl jsme na podzim možnost hrát i za náš B-tým čtvtou třídu a byl jsme rád, že jsem zase zptáky v okresu. Byl jsem pořádně okopanej," směje se Horák.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte přestřelku v Dlouhé Vsi?
Dali jsme do toho zápasu všechno a byli jsme prostě lepší. Oni spoléhají na své extrémně malé hřiště a dlouhé nákopy. My zase hrajeme spíš po zemi. Takže to bylo nahoru dolu. V druhé půli jsme ukázali větší chuť zvítězit i přes to, že jsme dohrávali v devíti. Nakonec se nám podařilo ukončit jejich domácí neporazitelnost a jsme za to rádi.
Jako nováček si nevedete vůbec špatně, jak vidíte podzim před posledním utkáním?
Začátek sezóny se nám moc nepovedl. Spousta lidí bylo na dovolených. Postupně jsme se ale vrátili ke svým standardním výkonům a poslední zápas rozhodne, jestli přezimujeme na třetím místě tabulky.
Ještě loni jste hráli o soutěž níž, jaký je rozdíl mezi těmito soutěžemi?
Poslední dvě sezóny pro nás byly hodně úspěšné. V každé z nich se nám podařilo postoupit. Ve Šmolovech říkáme „s těžkejma rosteš“, takže rozdíl tu určitě je. Potkáváme spoustu opravdu fotbalových týmů a to nám vyhovuje. Je to daleko víc o práci s míčem, než ho jen bezhlavě nakopávat a běhat za ním.
Která soutěž vám osobně vyhovuje více?
Měl jsem si během podzimní části sezóny možnost zahrát i za náš „B“ tým čtvrtou třídu. Upřímně jsem se pak zase moc rád vrátil zpátky v okresu. (úsměv), protože jsem byl pěkně okopanej . . .
Už vám Hráče kola spoluhráči pořádně spočítali? Co vás to bude stát?
To víte, že jo. (smích) Soudek Plzně a nějaké víno pro slabší povahy. (smích) Jak říká náš středopolař „jsme slavící typy“. Ovšem nestal bych se Hráčem kola bez přispění celého týmu. Bez skvělého trenéra, který je s námi od začátku našeho úspěšného tažení a od kterého jsem dostal důvěru. A také bez fanoušků, kteří s námi jezdí i na venkovní utkání v hojném počtu a jsou tak naším dvanáctým hráčem. Všem jim patří můj velký dík.
Kde a kdy jste vůbec začínal s fotbalem?
Asi jako každej malej kluk jsem kopal do míče. Bavilo mě to a baví do dnes. Začal jsem svou kariéru ve Šmolovech a jsem srdcař, takže už to tam i dohraju. (úsměv)
Znáte náš web? Sledujete ho?
Znám ho a myslím, že teď ho budu sledovat ještě víc. (úsměv)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.