Martin Matoulek - Naše výkony musíme zlepšit

Dalším hráčem kola se stal Martin Matoulek, s rozhovorem neměl problém a díky tomu vám můžeme přinést rozhovor právě s ním. Podívejte se, co všechno Martin prozradil!

 

Poslední zápas Martina Matoulka : Jiskra 2008 - Semanín

Sledujte náš kraj i na Facebooku! Fotbalunas.cz Pardubický kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ještě jednou bych pogratuloval k výhře v anketě, o nominaci jste věděl?
Děkuji za gratulaci, ale o nominaci jsem nevěděl. Měl jsem strašně moc práce a až ve středu jsem se o tom dozvěděl na tréninku.
Vraťme se k vašemu utkání se Semanínem, jak ho hodnotíte teď zpětně?
V prvním poločase jsme hráli dobře, míč jsme si dávali do nohy, hráli jsme po zemi a dařilo se nám hrát to, co jsme chtěli. Akorát u jednoho z rohů jsme zaspali a dostali jsme takový smolný gól. V druhém poločase jsme dost kazili, což vyplynulo z naší převahy. Díky ní přišla taková naše „laxnost“ a dávali jsme si zbytečně těžké přihrávky. Myslím si, že druhý poločas byl určitě horší než ten první, za který si určitě pochvalu zasloužíme. Jinak jsem od Semanína čekal víc, ale slyšel jsem, že měli celkem poslepovanou sestavu, což jejich výkon asi ovlivnilo.
Jak vidíte další utkání v Jablonném?
Bude to strašně těžké utkání, ale bude to okořeněné tím, že jsme kousek od sebe, takže se dá mluvit o takovém malém derby. Hlavně nesmíme udělat ostudu jako v Loučce, kde jsme dostali bůra. Musíme se na ně zodpovědně připravit a snad utkání zvládneme. Chápeme jejich postavení v tabulce a naše venkovní výkony, takže se může stát v podstatě cokoliv.
Jak vidíte současnou situaci ohledně rozhodčích?
Nechci nijak komentovat současnou situaci v naší soutěži, ale my jsme na to vcelku zvyklí. Když jsme hráli A třídu, tak to k nám všechny týmy i rozhodčí měli daleko a nechtěli nás tam, takže jsme na nějaké „zařezávání“ ze strany rozhodčích byli a jsme zvyklí. Nicméně jsme celkem mladý tým, takže vůči takovým věcem nejsme ještě úplně psychicky odolní a něco nám občas uletí. Vzpomínám si na červenou kartu Pauluse z loňské sezóny, kdy rozhodčímu pořádně vyčinil, že i já jsem z toho byl červenej, směje se.
Jak byste se chtěli po konci sezóny umístit?
Já osobně chci vyhrát úplně všechno, ale ne vždy to výjde. Bral bych první trojku, ale je pravda, že se nám momentálně úplně nedaří a určitě máme na to, hrát mnohem lépe, takže bych byl asi spokojený i s nějakým tím klidným středem. Rozhodně bych nechtěl, aby se opakovala situace z loňska, kdy jsme se do posledního zápasu strachovali, jestli nespadnem.
Pokuty u vás fungují?
U nás to funguje tak, že někdo něco plácne a všichni se toho hned chytí a stane se z toho takové „pravidlo“, ale nějaký sazebník nemáme. Problém máme spíše se zaplacením příspěvků,které jsme ještě ani nevybraly všechny, směje se.
Kdy a kde jste s fotbalem začínal?
Začínal jsem v Králíkách asi v šesti letech, kde jsem byl strašně marnej, směje se. Zlepšovat jsem se začal až v dorostu, který jsem začal v Červené Vodě, protože v Králíkách dorost nebyl. Začínal jsem hrát stopera a postoupili jsme z okresního přeboru. Po půl, kdy se mi celkem dařilo, dal jsem asi 22 gólů za půlku sezóny, po čemž si mě všiml Letohrad. Po půl roce jsem začal trénovat i s „A“čkem, ale hlavně jsem chodil hrát za „B“ tým. Po určitých neshodách jsem v Letohradu skončil a šel jsem zpátky do Králík, ze kterých jsem po roce odešel do Žamberka. Tam jsem měl problém s dojížděním kvůli špatným spojům a tomu, že v Žamberku není vlakové nádraží, tak jsem nejezdil na tréninky a kvůli tomu jsem nehrál.
Slyšel jsem o vašich úspěších na střední škole, můžete to přiblížit?
Sešel se nám skvělý ročník fotbalistů a za školu jsme hráli futsalovou ligu, ve které jsme se dostali v konkurenci 300 týmů z celé republiky až na třetí místo. Na zápasy s náma jezdila celá škola, kdy třeba do Brna jely dva autobusy a na zápase bylo třeba 1300 lidí, což bylo neuvěřitelné. Samozřejmě jsme jezdívali i na další sportovní akce, jako byl hokejbal a podobně, ale ve futsalu jsme sbírali největší úspěchy.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Dříve jsem hodně sledoval Ronaldinha, ale momentálně je mým vzorem Zlatan Ibrahimovic. Nedávno jsem četl jeho knížku, která mi stála i za to, že jsem si jeho knížku přečetl v angličtině. Strašně se mi líbí jeho hlášky a celkově to, jak na veřejnosti vystupuje.
Jak dlouho byste chtěl u fotbalu vydržet?
Dokud mi to zdraví povolí, já chci hrát co možné nejdéle. Do té doby než nebudu moct v pondělí ráno po zápase vstát a hýbat nohama, tak hrát budu.
Líbí se vám náš web?
Ano, web sleduji. V porovnání s jinými weby si u vás můžu přečíst podrobné reporty ze zápasů a o celém utkání si udělám lepší obrázek, než jen podle výsledků.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.