Na derby s Horní Cerekví se moc těším a určitě nejsem sám, říká Lukáš Červený z Horní Vsi

Hráčem 9. kola IV. třídy Pelhřimovska se stal Lukáš Červený, záložník Horní Vsi. Tomu jeho věrní fanoušci poslali rekordní počet hlasů. Lukáše kromě fotbalu baví kolo a v zimě lyže. Jeho fotbalovým vzorem je Wayne Rooney a Marco Reus. Co dalšího na sebe Lukáš Červený prozradil, se dozvíte po přečtení následujícího rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, můžeš se čtenářům na úvod trochu představit?
V současné době studuji Zdravotnického záchranáře na Vysoké škole. Dříve jsem pracoval v Nemocnici a svoji kariéru mířím tímto směrem. Mezi moje koníčky patří určitě fotbal a potom kolo a v zimě lyže. Bydlím už od mala v Hříběcí. Jsem fandou Manchestru United a Borussie Dortmund.
Jaké byly tvé fotbalové začátky?
K fotbalu mě přivedl můj taťka a za to mu děkuju. Za mlada to bylo sice těžký, ale dobrý. Hrával jsem sice s klukama, kteří byli starší, ale alespoň jsem se od nich učil.
Horní Ves poslední dva zápasy ztrácela body. Která ztráta mrzí více, ta z Hněvkovic nebo zaváhání z Košeticema?
Mrzí určitě oba zápasy. Ale mě osobně mrzí více ztráta bodů v Hněvkovicích. Zápas byl až moc vyhrocený a nebýt Jardy Bělohlávka, tak odjíždíme úplně bez bodů.
V tabulce zatím figurujete na druhé příčce, což je výborné. Máte takřka nepropustnou obranu, když jste inkasovali pouze 4 krát. Směrem dopředu už to taková sláva není, branek oproti například prvnímu A.F.C. Humpolec moc nestřílíte. Jak bys charakterizoval tým Horní Vsi?
Naše obrana je kvalitní, ale největší problém je ve střílení branek. A bez branek se potom trápíme. Musíme to zlepšit, protože máme zatím dobře nakročeno. Jinak náš tým podle mého názoru je kvalitní. Máme silnou obranu, rychlé hráče a hráče co tvoří hru. Co víc si přát.
Ty jsi toho ze začátku sezóny moc nenahrál, co bylo důvodem tvým absencí při zápasech?
Za moji nepřítomnost na zápasech mohla především práce. Sloužil jsem dvanáctky v Nemocnici a skoro vždy to vyšlo na den zápasu.
Víkendové kolo přinese atraktivní derby Horní Ves - Horní Cerekev B. Jak se na zápas těšíš, jaký tipuješ výsledek a myslíš si, že to bude hodně vyhecovaný zápas?
Na tento zápas se těším nejvíc a myslím, že nejsem sám. Tyto derby bývají vždy hodně vyhecovaný. Myslím, že to nyní nebude jinak a věřím, že na domácí půdě ukážeme své kvality. Výsledek se těžko tipuje. Věřím v naši výhru, ale moc dobře vím, že nám ji jen tak H. Cerekev nedá.
Co tě na fotbale nejvíc baví?
Nejvíc mě baví samozřejmě střílení branek. Ale všeobecně úplně vše. Týmová spolupráce, emoce a tak.
Jaký je tvůj nejlepší a naopak nejhorší fotbalový zážitek?
Nejlepší ani nevím, vždy je to radost po vyhraném zápasu. Nejhorší asi bude ten, kdy mi jednou protihráč způsobil natržení lýtkového svalu a přes měsíc jsem si nezahrál.
Máš nějaké fotbalové ambice, chtěl by jsi v budoucnu hrát vyšší soutěž než je IV. třída? A máš nějaký fotbalový vzor, kterému by jsi se chtěl podobat?
Moje ambice už nejsou vysoké jako třeba před pěti lety. Mám fotbal jako koníček a určitý druh odreagování. Samozřejmě, že čím vyšší soutěž bych hrál, tak bych za to byl rád. Jinak můj vzor je Wayne Rooney a Marco Reus. Mají dobrý herní styl.
Překvapilo tě vítězství v anketě o Hráče kola a bude tě tento triumf něco stát?
Vůbec jsem to nečekal, ale mám nejlepší kamarády a přátele, kteří mi dali hlasy a díky nim jsem vyhrál. A touto cestou zdravím nejvěrnějšího fanouška Alíka. Bez něho a naší party bych to nevyhrál. Děkuju.
Sleduješ portál fotbalunas.cz? Chybí ti tu něco nebo jsi spokojen s tím jak webové stránky fungují?
Sleduju ho pravidelně a jsem rád, že něco takového existuje. Funguje na jedničku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.