Fotbalem se pořád bavím, říká devětatřicetiletý kapitán Přibyslavi Martin Strašil

O fotbalové pohodě, ambicích klubu, ale i o práci a náplni volného času jsme si tentokrát povídali s nastávajícím dvojnásobným otcem a přibyslavským kapitánem v jedné osobě, zkušeným obráncem Martinem Strašilem .

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Třetím přibyslavským Hráčem kola je letos Martin Strašil, jenž vyhrál hlasování po 10. kole. Gratuluji Vám k vítězství v naší anketě a také k výhře v posledním kole. Jaký byl zápas na hřišti Chotěboře?
Popravdě jsem to čekal těžší. Nepamatuji si, kdy jsme v Chotěboři naposled uspěli – dlouhodobě se nám tu nedaří a tak jsem čekal vše, jenom ne výhru 4:1 :)
Domácí prožívají na podzim větší krizi, možná největší ze všech týmů. Bylo to na hřišti znát?
Tak znát to samozřejmě bylo. Překvapila mě již samotná sestava, např. tahoun Martin Somerauer byl jen na střídačce. Když nehraje takovýto klíčový hráč, tak je asi něco špatně.. Navíc jsme na rozdíl od domácích měli štěstí a vytěžili z minima maximum.
Na rozdíl od Chotěboře se Vašemu týmu daří. Doma dvakrát šest branek, teď v Chotěboři čtyři – soupeři jsou jako na střelnici. Přitom nedávno jste se střelecky trápili.. Co za tím podle Vás je?
Trochu to klame, ty vysoké výsledky byly proti v tu chvíli trápícím se soupeřům, ale tím bych nerad shazoval ty týmy nebo naše střelce :) Je důležité, když máte v týmu rozdílového hráče, který dokáže nějakou tu branku vstřelit, což týmu ve chvílích, kdy se zápasy rozhodují, hodně pomůže. A my ho máme - Matěje Vopršala. Otázkou je, zda ho udržíme i na jaro, ale to není otázka pro mě..
A jaké to je z pohledu obránce když víte, že si můžete dovolit nějakou tu chybu a třeba inkasovat, protože skoro tři branky (přesný průměr je 2,6 branek na utkání) dokážete vstřelit?
Samozřejmě ty chyby tam jsou, bez nich bychom hráli třeba první ligu . Pravdou však je, že ta psychická zátěž není tak velká, když se vede. V bránění je pak méně nervozity. Zdárným příkladem je ten poslední zápas v Chotěboři, kde jsme měli nahráno a i přes snížení a následný tlak domácích jsme neztráceli hlavu.
Je za námi deset kol, dovolím si malou bilanci – máte pět výher, remízu a čtyři prohry. Vládne v týmu spokojenost?
Tak samozřejmě, že jsme spokojeni, máme 14 bodů a držíme momentálně 4. místo – to je super! Kluci v kabině mluví v žertu o postupu, ale nabádám je, aby stáli nohama na zemi a dívali se jen na nás a našeho dalšího soupeře.
Pojďme od fotbalu, čemu se věnujete v profesním životě, a jak se celkově daří v Přibyslavi skloubit práci a fotbal?
Jsem mistrem v místním Acu, takže to mám vcelku po ruce, žádné velké dojíždění. Pěkné na tom je, že tam mám pod sebou několik kluků z kabiny. Mám je tak neustále pod dohledem :)
A jak trávíte volný čas, tedy myslím bez práce a fotbalu?
Jednoznačně s rodinou. Máme doma tříletého kluka a čekáme další přírůstek, tím je řečeno myslím vše.. Jinak ještě působím v rodině jako stavitel chalup, v podstatě nepřetržitě stavím svým příbuzným od roku 2005 chalupy, což také zabere spoustu času :)
Vraťme se ještě na skok k fotbalu, v neděli vás čeká další důležitý zápas, tentokráte doma se Světlou, jaký očekáváte zápas?
Tak to bude 100% těžké utkání. I přes větší vzdálenost je to pořád okresní derby. Navíc trenér Světlé Franta Polák zná nás a my známe jeho. Určitě na nás vymyslí taktiku, která nám nebude moc chutnat…
Po tomto zápase jsou v plánu poslední dvě kola a pak zimní přestávka. Těšíte se na ni ,je ten fotbalový podzim dlouhý nebo s tím nemáte problém?
Nejsem žádný mladík, Tak se na přestávku samozřejmě těším :) Budu hodně s rodinou, ale ani přes zimu sport stranou nejde – jezdíme si zahrát hokej do Žďáru a přidáme k tomu fotbal v tělocvičně. Fotbalem se zatím pořád ještě bavím, tak nemůže chybět ani v zimě..
Děkuji za rozhovor a ať se daří.
I já děkuji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.