ROZHOVOR S HRÁČEM 10. KOLA III. třídy sk. A, okresu Vyškov 2015/2016 Davidem Skřivánkem

  Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!  V tomto kole zvítězil s obrovským náskokem střední obránce mužstva Komořan, David Skřivánek. Fotbal hraje stále v jednom klubu, do mužstva dospělých přešel ještě v žákovském věku a je téměř nepostradatelným hráčem svého mužstva. Je velmi oblíbený u příznivců a to se projevilo i na počtu hlasů, které ho vynesly na první místo vnaší anketě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V kolika letech jsi začal hrát fotbal, kdo Tě k němu přivedl a na kterého trenéra nejraději vzpomínáš?
S fotbalem jsem začal v předškolním věku. Přivedl mě k němu můj děda Adolf Skřivánek, který nevynechal jediný zápas, ve kterém jsem hrál.V žácích nás trénoval pan Stejskal , který byl přísný , ale poctivý trenér a vedl nás k pravidelné účasti na hřišti. Za komořanský A tým hraji od svých 14 let doposud. Nejvíce uznávám současného trenéra pana Svobodu, který má velké fotbalové zkušenosti.
Před dvěma lety jste hráli okresní přebor, proč myslíš. že jste se ve vyšší třídě neudrželi a po roce jste se vrátili do třetí třídy.?
Osobně si myslím, že je velký herní rozdíl mezi třetí třídou a okresem, především v kvalitě a rychlosti hráčů. Také samozřejmě v tvrdosti při osobních soubojích jednotlivých hráčů. V okresním přeboru nám především chyběl klid a sebevědomí při zakončení před soupeřovou brankou. I tak si myslím, že jsme odehráli dost vyrovnaných zápasů a jsem rád , že jsem si vyšší třídu mohl zahrát i když je časově náročnejší.
Už tenkrát, jako trenéra vyškovského béčka mě zaujalo, že v utkání, ve kterém jste vysoko prohrávali, jste se na hřišti nehádali, dokonce jste se povzbuzovali a za hodně nepříznivého stavu jste dokázali i vstřelit branky. Platí stále, že máte výbornou partu a hrajete fotbal pro radost?
Fotbal na naší úrovni je především o partě a o hraní pro zábavu. Snažíme se držet vždy při sobě, hlavně se na hřišti mezi sebou nehádat a vzájemně si nenadávat. V dnešní době si vážime každého našeho fanouška , který si udělá čas a dojde se na náš tým podívat. Fanoušci si nezaslouží poslouchat jak po sobě vzájemně křičíme a urážíme se. Od toho jdeme po zápase do kulturního zařízení kde si vše u piva v klidu s odstupem času vyříkáme.
Máte výborného trenéra, dovedeš si představit, že by u vás skončil? Dokázali byste si udržet stejně dobrou výkonnost, partu, chuť do trénování a hry?
S příchodem nového trenerá pana Svobody se zvýšila účast jednotlivých fotbalistů na trenincích a tím se zvedla úroveň celého týmu. Věřím , že trenér s námi vydrží co nejdéle a bude nám nadále předávat své zkušenosti a rady. Jednotlivé tréninky se od sebe liší a pan Svoboda má pro nás nachystáno vždy něco nového i když nám chvíli trvá než příjdeme na to, co po nás vlastně vyžaduje. Díky tomu je na tréninku veselo a parta drží vždy při sobě.Na trénincích se mi libí především, že na prvním místě je práce s míčem a pak až fyzická příprava. Odchod současného trenéra , by především zahýbal s poctivostí v docházce u jednotlivých hráčů a tím by byla ovlivněna i výkonnost celého týmu.
Se kterými spoluhráči si na hřišti nejvíc rozumíš a máš mezi spoluhráči přátele i v soukromém životě?
Většina spoluhráčů pochází z naší obce a vyrůstali jsme spolu. Navzájem se známe a pravidelně se potkáváme na jednotlivých akcích, i takových, které nemají s fotbalem nic společného.
Vzpomeneš si na nějakou veselou příhodu, která se vám v mužstvu stala, ať už při tréninku, zápase nebo na "pozápasovém hodnocení?"
Pravidelně se nám stává u jednoho snaživého hráče, že ho nechtěně trefíme na citlivé mužské partie. Každý trénink se to opakuje. V té chvíli je mi ho vždy líto.
Prozraď něco ze svého soukromí, rodina, práce, jiné sporty, mimosportovní zájmy a podobně.
Pracuji jako obchodní zástupce, po práci se věnuji rodině a svým dětem. Snažím se jím dát od každého sportu něco, aby měli možnost si v budoucnu vybrat co je bude bavit. V zímním období se věnuji stolnímu tenisu nebo lyžování.
Zájem o hlasování je kolo od kola větší. Ukazuje se, že internetové stránky "fotbalunas" jsou stále navštěvovanější, sleduješ je také?
Ano, sleduji je a jsem rád, že je možnost kam se podívat jak se dařilo ostatním mužstvům, se kterými hrajeme.
Tvoji příznivci Ti poslali neuvěřitelně vysoký počet hlasů. Co by jsi jim chtěl vzkázat?
Za veškeré hlasy samozřejmě děkuji, mile mě překvapily a budu se snažit hrát co nejlépe. Všem fanouškům bych popřál i nadále mnoho fotbalových zážitků a osobně bych si přál, aby jich chodilo náš tým povzbuzovat co nejvíce.
Díky za rozhovor a přeji celému vašemu klubu co nejvíce úspěchů. Tobě osobně, hodně úspěšný a spokojený život.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.