Student Mendelovy univerzity Luboš Kerber věří, že lídr KP už na podzim neprohraje

Velká Bíteš šlape na výbornou, a tak není divu, že další Hráč kola se opět rekrutoval z jejích řad. Náš další rozhovor je s obráncem tamního Spartaku Lubošem Kerbrem. Kde s fotbalem začínal, jak bude relaxovat přes zimu a nebo kdo v týmu si dává kopačky do lednice - to a mnohé další se dozvíte v našem exkluzivním rozhovoru :)

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dnes bude rozhovor opět s hráčem Velké Bíteše, tentokrát obráncem Lubošem Kerberem. Luboši, gratuluji Vám jakožto Hráči 9. kola. Představte se nám prosím trochu. Jaké byly Vaše fotbalové začátky?
Dobrý den, mé jméno již znáte. Pocházím ze Svatoslavi, což je menší vesnička nedaleko Velké Bíteše. Jinak jsem pořád ještě student, chodím na Mendelovu univerzitu v Brně, a když se zadaří, tak snad posledním rokem : ). K fotbalu mě přivedl táta asi v pěti letech na místním hřišti a od šesti let mě rodiče dováželi na fotbal do Velké Bíteše
Minule vyhrál R. Valsa, před pár koly L. Střecha a teď Vy. Dobrá forma týmu se přenesla i sem, radost má asi hlavně pokladník, že?
Pokladník má asi největší radost, to je pravda. Od této sezóny máme nového pokladníka a tím je Lukáš Kopáček a je neodbytný, na nástěnce jsou jasně dané pokuty, a když někdo hned nezaplatí, tak u jména se mu hned objeví dlužná částka a je jedno, jestli zrovna dojde pozdě trenér, kapitán nebo hráči do šatny. Hold jak jde o peníze, to mu jde :D .
Není náhodou, že jste druhým obráncem Bíteše, který vyhrál – Váš tým hraje vzadu opravdu dobře, zatím jen šest obdržených branek. To opravdu nepouštíte soupeře do šancí nebo čaruje brankář Janoušek?
Na tak málo obdržených brankách má podíl celý tým, ne jenom naše obraná čtyřka s výborným Kájem v bráně. Ale hlavně začali fungovat věci, které nám dříve chyběly, nebo jsme je nedodržovaly. A to, že jsem vyhrál, je hlavně zásluha mých spoluhráčů, kteří si dali záležet při hlasování.
Zastavme se u duelu s Žirovnicí. Váš kouč říkal, že to byl od soupeře nejlepší výkon, kterému jste na podzim museli čelit, jak jste to viděl Vy?
Žirovnice hrála velice dobře, jejich rychlé útoky a hra po stranách nám dělala problémy, ale do jisté míry jsme se s ní vypořádali. Po jednom rychlém útoku a jejich sporné ruce jsme sice inkasovali. To si myslím, že byl důležitý okamžik zápasu, ale místo toho, aby nás srazil, tak bych řekl, že nás vyhecoval a začali jsme hrát dobře a zápas dotáhli do vítězného konce.
Duel jste nakonec zvládli a držíte podzimní neporazitelnost, stejně jako Jemnicko. Předpokládám, že se ji pokusíte udržet po celý podzim : )
Neporazitelnost se pokusíme udržet co nejdéle, ale bude to těžké, všechny týmy v přeboru jsou vyrovnané a každý může porazit každého. Ale teď to budeme mít ještě o něco těžší, každý tým se bude chtít vytáhnout na prvního v tabulce.
Ve zbývajících čtyřech podzimních kolech jedete do Herálce a Světlé. Doma přivítáte Chotěboř a Moravské Budějovice? Kde myslíte, že se neporazitelnost Bíteše nejvíce otřese?
Věřím, že zvládneme všechny čtyři zápasy a neporazitelnost udržíme. Ale všechny zápasy budou nesmírně těžké, protože žádný ze všech čtyř týmů takové postavení v tabulce nečekal. Protože loňskou sezónu okupovaly zcela jiná místa v tabulce.
Nemohu se nezeptat na nefotbalové aktivity. Co třeba plánujete v zimní přestávce: hory a lyže, nebo nějaký relax?
Nefotbalových aktivit je celá řada. Ale v zimní přestávce to bude odpočinek s přítelkyní na horách spojený s lyžemi a snowboardem. A hlavně v zimní přestávce musím dopsat diplomovou práci, abych mohl v květnu ke státnicím : D
S tím i souvisí další otázka – jaký je váš oblíbený sport, když opomenu fotbal?
Oblíbených sportů mám víc, ale mezi nejčastější a nejoblíbenější patří jízda na kole, rybaření a teď od léta i tenis.
Trávíte volno i s některými spoluhráči, nebo si naopak od nich chcete odfrknout : ) ?
Volno se spoluhráči netrávím, protože si chci od nich odpočinout :D. Ale stejně většina spoluhráčů bydlí pár kilometrů od Velké Bíteše nebo přímo v Bíteši. Všichni navštěvujeme různé kulturní představení, kde se stejně potkáme a stále utužujeme čím dál víc partu, i když se známe z mladých let :D!
V kabině asi panuje po celý podzim dobrá nálada, kdo to v šatně nejvíc baví, nevzpomenete si na nějakou vtipnou historku, která se třeba váže k tomuto ročníku…?
V kabině panuje velmi dobrá nálada, i když my máme tak dobrou partu, že byla pořád dobrá, i když se v minulých sezónách tolik nedařilo. (smích) Jinak historek je hodně, ale z minulého týdne jednu mám. Náš nejlepší střelec Tomáš Dvořák si po pátečním tréninku dal zchladit kopačky do neděle do ledničky, kterou máme v šatně na iontové a podobně povzbuzující nápoje. Vytáhl je v neděli před zápasem a účel to splnilo, dal dva góly.
Na závěr - sledujete naše stránky www.fotbalunas.cz , popřípadě co jim říkáte?
Ano, Vaše stránky sleduji a jsou super.
Děkuji za příjemný rozhovor a ať se i nadále daří!
I já děkuji. Nashledanou

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.