Doufám, že se přes zimu zvednema a budeme se pohybovat v horní polovině tabulky, uvažuje Muž kola Jiří Matoušek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře Muže kola, jak reagovalo okolí a spoluhráči? Čeká vás nějaká pokuta do kasy?
Děkuji a chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mi poslali hlas. Pochopitelně v šatně byla radost, že jsme po dlouhé době zase vyhráli. A ne, nečeká, protože týmovou kasu nemáme.
Zápas s Dívčicemi byl zápasem o šest bodů, protože to byl souboj dvou týmů s nejnižším počtem bodů. Jaká byla příprava na utkání? Panovala třeba nervozita, že byste v případě prohry mohli Dívčice nakopnout a usadit se na chvostu tabulky?
Speciální příprava nebyla. Brali jsme to jako každý jiný zápas. Nervozita byla trochu před zápasem, ale pomohl nám první rychlý gól, který nás uklidnil. Bohužel pro nás jsme si to ale na konci pěkně ztížili, ale jsem rád, že jsme to přeci jen zvládli.
Jak vypadalo utkání z vašeho pohledu na hřišti? A jak se vám hrálo?
Prvních 30 minut od nás bylo super. Hráli jsme to, co jsme chtěli a vyplácelo se to. Potom jsme ale upadli do té bídy, kterou předvádíme po většinu sezóny. Ale jak už jsem říkal, jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Mě osobně se hrálo dobře, nastoupil jsem po dlouhé době na svojí pozici ofenzivní středního záložníka, kde mám spoustu míčů a mohu tak rozehrávat naší hru směrem dopředu.
Nakonec jste v hektickém závěru strhl výhru na vaši stranu. Pospal byste svou branku, jak padla?
Tak nevzdali jsme se a tlačili jsme na konci Dívčice ve vápně. Z toho byl pak přímý kop z pravé strany velkého vápna. Šel to kopat Jirka Kliků a poslal míč na přední tyč za obranu a já už tam jen naskočil a trefil to se štěstím přesně k tyči. Ale velká zásluha patří Jurášovi za parádní centr.
Jste v soutěži nováček, je posun o soutěž výš znát? Kde byste chtěl, aby se pohyboval váš tým?
Nemyslím si, že je tam nějaká velká změna. Máme stejný tým jako loni a přitom se nám zatím na podzim nedaří. Doufám, že se přes zimu pořádně zvedneme, potrénujeme a potom na jaře se budeme pohybovat v horní polovině tabulky.
Ještě se vrátím k vašemu sobotnímu soupeři z Dívčic, ten loni okupoval přední příčky letos je bez bodu poslední. Jak na vás působili? Odpovídá jejich hra postavení v tabulce?
Já osobně jsem nevěděl, jak na tom loni byli v tabulce. Překvapilo mě, když jsem se to dozvěděl byl jsem překvapen. Určitě hrají na to, aby byli někde v horní polovině tabulky, ale na postup bych je netipnul.
Vás o víkendu čeká první tým tabulky Lipí. S jakými plány budete vstupovat do zápasu?
Vím, že to tak podle výsledků nevypadá, ale my chceme vyhrát každý zápas. Takže zápas s Lipí nebude výjimka.
Je za vámi polovina podzimní části, který tým na vás udělal největší dojem, ať už v pozitivní či negativním smyslu?
Tak asi pozitivní to bude Lipí, které do tohohle kola měli jen samé výhry a teď remízovali. Negativní asi my sami. Takhle jsme si to vůbec nepředstavovali na začátku sezóny.
Jaké byly vaše fotbalové začátky? A kdo je váš fotbalový vzor?
S fotbalem jsem začínal asi v 6 letech ve Veselí nad Lužnicí, odkud jsem pak přestoupil právě do Dolního Bukovska, kvůli spolužákům. To bylo asi před 6 lety. Jinak jsem měl ještě malou odbočku v sedmnácti do Lomnice nad Lužnicí na půl roku. Můj fotbalový vzor je Tomáš Rosický, který mě přitáhl k Arsenalu a potom Jack Wilshere. Líbí se mi jeho anglický styl fotbalu a to, že se nevzdává ani po tom, kolika zranění si prošel.
V Bukovsku funguje i A tým, který působí v I.B. třídě, už jste dostal nějakou pozvánku? Která soutěž by vás lákala nejvíc?
Za A tým jsem začal nastupovat pravidelněji loňskou sezónu na jaře, bohužel jsem si ale udělal zranění kolene hned na začátku, takže tim pro mě sezóna skončila. Teď se tam snažím dostat znova. Zatim jsem chyběl jen na prvním zápase sezóny. Od té doby jsem na soupisce pravidelně, ale zatim jako náhradník. Na příležitost v základní sestavě zatím čekám. Samozřejmě je pro mě lákavější 1.B., která je více fotbalová.
Stránka fotbalunas.cz, už se dostává snad více do podvědomí. Jak působí na vás a co na ni říkáte?
Podle mě je to strašně super nápad. Dodává to tomu vesnickému fotbalu profesionalitu. Podle mě každý vždycky doufal v to, že se s ním jednou někde objeví rozhovor nebo, že bude alespoň v sestavě kola atd. Takže za mě je to obrovský palec nahoru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.