ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Jihomoravský | Hodonín | IV. třída sk. A, 2015-2016

Vítězem hlasování o nejlepšího hráče kola IV. třídy skupina A se stal kanonýr Václav Janouškovec z týmu Strážovic. Tohoto hráče jsme vyzpovídali, a co nám na sebe prozradil, najdete právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k získání ocenění hráče kola. V anketě jste získal 74% všech hlasů a tím jste jasně zvítězil. Co na to říkáte?
Tak určitě to potěší a vážím si toho. Jsem rád, že mám mezi lidmi ještě dost fanoušků, kteří dokážou ocenit moje výkony.
Jako hráč jste prošel mnoho klubů, na který kolektiv nejraději vzpomínáte?
Klubů jsem prošel poměrně dost, máte pravdu. Ale kde to bylo nejlepší? To se nedá takto říct. Nerad bych na někoho zapomněl nebo bych nechtěl, aby se cítil někdo dotčený. Všude jsem zažil něco pěkného. Byl jsem v Mikulčicích nebo ve Vacenovicích, s oběma kluby mě pojí určité rodinné vazby, prošel jsem Šardicemi nebo Radějovem, před svým současným působištěm jsem byl také v Terezíně respektive Poddvorově B a tak bych mohl pokračovat…
Jak dlouho už hrajete fotbal? Zkuste zavzpomínat na Vaše největší úspěchy a podělte se o ně s námi.
Fotbal hraji prakticky od malička a je pro mě vším, pokud jde o sportovní stránku života. Úspěchů jsem zažil za svoji dlouholetou kariéru docela dost a nebudu je vyjmenovávat všechny, ale za zmínku stojí např. moje angažmá v Radějově, kde jsme pomohli vytáhnout klub z IV. třídy až do okresního přeboru.
Co Vás vedlo k tomu přestoupit do Strážovic?
Byl to hlavně eminentní zájem jejich jednatele a v tehdejší době ještě trenéra Zbyňka Války o moje služby poté, co klub ze Starého Poddvorova nepřihlásil svůj B-tým do soutěže a já jsem byl tím pádem volný. A taky jejich ambice vrátit se po několika hubených letech do vyšší třídy.
Máte neuvěřitelnou bilanci, v každém utkání, ve kterém jste nastoupil, jste minimálně jednou skóroval. Čemu to přisuzujete?
Čemu to přisuzuji? Teď se nechci nikoho dotknout, ale IV. třída přece jen nemá až tak vysokou úroveň jako např. okresní přebor, takže dokážu těžit ze svých zkušeností a fotbalového umu. A zatím ještě docela stíhám :o))
Jste na špici tabulky, máte za cíl postoupit?
Tak určitě… S tím jsem do Strážovic přišel, protože když už mám někde hrát, tak bych hlavně chtěl, aby bylo o co, aby měl člověk nějakou motivaci a ambice.
Je pro Vás motivací hrát s hráči, kterým byste někdy mohli dělat “taťku“? Jak dlouho ještě budete aktivně hrát?
O to větší ta motivace právě je, když nastupuji proti tak mladým klukům, abych jim dokázal, že ještě nepatřím do starého železa. A hrát budu tak dlouho, dokud mně bude sloužit zdraví. Fotbal je totiž moje velká vášeň.
V dalším kole hostíte béčko Vacenovic. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 1:1. Co očekáváte od následujícího utkání?
Já jdu do utkání vždycky s tím, že chci zvítězit a proti Vacenovicím mám o speciální motivaci postaráno díky tomu, co jsem řekl výše. Doma jsme ještě neztratili ani bod a rádi bychom tuto sérii prodloužili, i když budeme mít nějaké absence (ať už díky zraněním nebo karetnímu trestu pro našeho stopera R. Jelínka).
Poslední otázka směřuje na náš portál. Jak dlouho znáte náš portál a co říkáte na to zviditelnit i nižší třídy?
Váš portál znám právě od našeho jednatele Z. Války a zatím pouze krátce. A myšlenka zviditelnění nižších tříd je „suprová“ věc, protože dříve tady nic takového nebylo. Je to výborný způsob, jak propagovat fotbal na této úrovni.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho štěstí jak ve fotbalovém, tak i v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory










Jméno ZB Ú BE
Nebyla nalezena žádná data
Zobrazit celou tabulku