Sny samozřejmě byly a stále nějaké jsou, ale jsem realista, říká Denis Valenta z TJ Krupka

Hráčem 8.kola krajského přeboru se stal Denis Valenta z klubu TJ Krupka. My jsme tedy Denise požádali o pár otázek k zodpovězení a níže si je můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pane Valento, gratuluji k ocenění hráč kola, čím myslíte, že jste si hlasy fanoušků a čtenářu portálu Fotbalunas.cz zasloužil?
Věřím, že dobrým výkonem a také mí kamarádi veděli, že jsem v sestavě kola, tak mi nejspíš ten hlas dali.
Věděl jste, že jste byl v nominaci?
Ano veděl a potěšilo mě dvojnásob, když jsem tam byl spolu s bratrem Dominikem, který odehrál skvělý zápas, podílel se na všech 4 brankách proti Duchcovu.
Prozraďte nám něco o sobě. Co děláte, jaké máte kromě fotbalu záliby a koníčky? V kolika letech jste s fotbalem začínal a jakými všemi celky jste prošel?
Kromě fotbalu hraji aktivně futsal a jsem asistentem trenéra starších žáků v FK Teplice. Také studuji Tělovýchovu na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně a rád bych jednou učil a trénoval. S fotbalem jsem začínal ve 4 letech v Teplicích, kde jsem strávil v tomto klubu 15 let. Pro přechod do dospělého fotbalu jsem zvolil na místo juniorského týmu FK Teplice raději divizní ASK Lovosice a teď jsem už přes rok a půl v TJ Krupka.
Kdybyste měl sám sebe charakterizovat jako fotbalistu, jakými přednostmi vynikáte?
Jde mi hra oběma nohama, osobní souboje, předvídavost a myslím si, že mám dobré zakončení, ale na stoperovi ho moc neuplatním.
V současné době hrajete za klub TJ Krupka, jaké jsou vaše cíle v právě probíhající sezoně?
Cíle jsme si nestanovili, ale máme dobrý tým, takže chceme hrát v popředí tabulky. Můj osobní cíl je odehrát zbývající zápasy v dobré formě a hlavně ve zdraví. V zimě se mi totiž nejspíš nevyhne operace přetržené šlachy v kotníku.
Jaká je parta lidí v klubu? Koho byste označil za největšího tahouna a kdo naopak nezkazí žádnou legraci?
Největšími tahouny jsou bez pochyby útočníci Rilke s Valentou a Kešner, který pár branek dal, ale hlavně několik připravil.
Za TJ Krupka hraje i váš bratr Dominik. Jak byste jeho jako fotbalistu hodnotil? Hecujete se navzájem?
S bráchou se moc nehecujeme. Když bráníme, fandí on mě a když útočíme, fandím já jemu ať dá góla. Hecuje nás spíše otec, který hrával dříve 1. československou ligu v Chebu a jezdí na téměř každý zápas. Bratr je gólostroj, nemusí se mu dařit celý zápas, ale stejně nakonec někomu uteče nebo prokličkuje mezi obránci a vstřelí branku. Každou sezónu nastřílí minimálně 15 branek a jsem přesvědčen, že kdyby se minulý rok vážně nezranil asi 6 kol před koncem soutěže, vyhrál by krále střelců, který mu unikl jen o 2 branky a Krupka by se udržela v divizi. Věřím, že kdyby na sobě více pracoval, svou rychlostí a střílením branek by se uplatnil i v první lize.
Máte nějaký fotbalový sen? Kam až byste to chtěl dotáhnout?
Sny samozřejmě byly a stále nějaké jsou, ale jsem realista. Samozřejmě bych si moc rád zahrál v první lize, ale jakmile ji nehrajete, je finančně lepší hrát třeba divizi a pracovat.
Co říkáte na nováčky krajského přeboru. Třeba takový Duchcov podával v 1.A třídě kvalitní výkony, ale tady se mu nedaří? Myslíte, že si prostě vybral nováčkovskou daň nebo je potřeba zcela jinak změnit styl hry?
Duchcov jsem viděl hrát proti nám poprvé, tak nevím čím to může být, že se jim nedaří. Srbice budou sbírat body převážně jen na jejich domácí umělé trávě ale myslím si, že budou jediným týmem co se udrží v krajském přeboru z těch, co tam letos postoupili.
Koho tipujete na vítěze krajského přeboru?
Jestli po těch letech v Blšanech konečně vydrží i přes zimu tato situace a složení hráčů, tak tipuju je. Takovému areálu by slušela nejméně divize.
Co říkáte na portál Fotbalunas.cz? Víte o něm a sledujete jej pravidelně?
Dozvěděl jsem se o něm nedávno a od té doby sleduji pravidelně a jsem rád, že se někdo zabývá i nižšími soutěžemi.
Děkuji za rozhovor a přeji další úspěchy

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.