EXPERT TIP - 3.kolo Plzeňský | 1.A třída , 2018-2019

Datum kola: 26.8.2018

1

Třetí kolo plzeňské I. A třídy již klepe na dveře. Tentokrát přispěchal s expert tipy Milan Primas, zástupce kapitána a jeden ze služebně nejstarších hráčů Košutky Plzeň. 




Milan Primas

Jmenuji se Milan Primas a s fotbalem jsem začínal zhruba v šesti letech na hřišti Slovanu Plzeň nebo chcete- li Spojů. Snil jsem o kariéře velkého fotbalisty, ale bohužel moje pokroky byly velmi pozvolné a první dva roky jsem se učil zavázat si kopačky bez cizí pomoci a další dvě sezóny mi trvalo přeběhnout hřiště v kuse bez pádu. Přes krátkou půlroční anabázi na Sencu Doubravka jsem se dostal na Košutku Plzeň, což byl můj osudový přestup. Tehdy se psal rok 2000, takže zde působím již 18 let. U nás v týmu jsem tak trochu už muzejní záležitost a občas když opouštím areál, spustím alarm. Před touto sezonou jsem přemýšlel o konci kariéry, jelikož můj sprint se přestal měřit stopkami, ale kalendářem. Chtěl jsem pověsit kopačky na hřebík, ale po posledním mistráku jsem neměl ani kopačky, ani ten hřebík, takže pokračuju a prý mám týmu ještě co dát, uvidíme. Pro Košutku žiju a dýchám a raději si nasypu do očí kilo mořský soli, než abych oblékl dres jiného klubu. Fotbalových snů už moc nemám, s tímto kolektivem jsme vykopali z městského přeboru 1. A. třídu, ačkoliv nám lidi moc nevěřili. Chtěl bych někdy v budoucnu zažít ještě jeden postup, ještě jeden večírek se zlatou tečkou pro tuhle partu. Pak si v klidu zajdu do železářství, koupím ten hřebík a pověsím to na něj.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 1 72 - 14 - 14 %
Komentář experta:

Měl to být souboj dvou osvědčených kanonýrů, tedy Lavička vs. Roth, ale druhý jmenovaný odešel do Zruče. Věřím spíše domácím, hosté se zachránili loni především díky střelecké jarní explozi již zmíněného Rotha. Nějakých 25 jarních gólů nahradíte pouze pokud máte kouzelný prsten Arabely a ten pokud mě paměť neklame nevlastní hostující trenér Smíšek, ale Rumburak. Můj tip: 2:0

Tip experta: 2 18 - 36 - 46 %
Komentář experta:

Souboj dvou nováčků a pro mě velká neznámá. Zaregistroval jsem, že Kaznějov prolétl 1.B. třídou velmi suverénně a i vstup o patro výše se mu povedl. Přeju spíše hostům, protože tam mám kamaráda Ondru Havlíčka, nevím jak působí na hřišti, ale v místních nálevnách se prezentuje vždy ofenzivně a sedá si blízko výčepu. Můj tip: 1:3.

Tip experta: 1 59 - 23 - 18 %
Komentář experta:

Na Mochtín nemám dobré vzpomínky, před časem jsem tam jel na zápas rovnou z moravského vinobraní a v 60. minutě si posílal parte na tiskárnu. Domácí útočník mě křísil kýblem ledové vody. Žichovice hrají nakopávaný fotbal jako vystřižený z vesmírného programu, jednou dokonce balon vystřelený z jejich kopaček letěl tak vysoko, že narušil vzdušný prostor České republiky a zachytily ho radary. Tipoval bych remízu a bod navíc přeji Mochtínu, jelikož se známe léta ještě z působení v 1. B třídě a vždy to byly férové zápasy. Můj tip: 1:1, na penalty 5:4.

Tip experta: 1 90 - 5 - 5 %
Komentář experta:

Domácí mají na kontě nulu, což podle mě neodpovídá kvalitě jejich kádru. Hráli jsme s nimi minulé kolo a předváděli sympatický a ofenzivní fotbal. Jsem přesvědčen, že získají 3 body a vsadil bych na to klidně sousedovo jorkšíra, pytlík provensálského koření a deset deka gothaje. Bonusem bude i případný návrat ostrostřelce Stoilova. Můj tip: 4:0.

Tip experta: 2 54 - 23 - 23 %
Komentář experta:

Další destinace na kterou nemám ideální vzpomínky. V loňské sezoně jsem si v Rokycanech přivodil otřes mozku po 15ti minutách strávených na hřišti a zbytek zápasu romanticky objímal záchodovou mísu. Domácí mají velmi dobrý tým často posílený o mladé kluky co balancují na hraně "A" a "B". Já bohužel budu toho času v Amsterdamu, ale klukům budu na dálku držet palce. Věřím, že přivezou 3 body a já jim za odměnu v úterý přivezu na trénink nějakou dobrotu z holandské kuchyně přímo do kabiny. Můj tip: 1:3.

Tip experta: 1 73 - 9 - 18 %
Komentář experta:

Sušici mám velmi rád, jezdíme tam už léta každou zimu na soustředění a s tím je spojeno nespočet zážitků od koupání v zamrzlé řece Otavě přes návštěvu tamních Music Clubů. Zaslechl jsem, že Sušici postihl po sestupu velký exodus hráčů jak do zahraniční, tak do sousedních klubů a nemají zrovna na růžích ustláno. Žihli nemusím kvůli umělé trávě, ale zaregistroval jsem, že se jim do sestavy vrátil po dlouhé době můj bývalý spoluhráč a kamarád Venca Churavý, doufám, že si nezlomí v některém zápase ty zbývající dvě kosti v těle co ještě zlomené neměl a zahrajeme si konečně proti sobě. Můj tip: 1:0.

Tip experta: 1 90 - 5 - 5 %
Komentář experta:

Holýšov je v mých očích papírový favorit soutěže, mají kvalitní kádr posílený o zkušeného střelce Šperla. Meclov je pro mě speciální, protože s ním mám spojený můj nejsilnější fotbalový zážitek. Před dvěma lety jsme proti nim zvítězili v baráži doma 2:0 a zachránili tak zdánlivě ztracenou sezonu. Větší euforii jsem nezažil. Větší radost bych měl snad jen v případě, kdybych si vzal tajně na tchýni hypotéku. Koukám na sestavu meclovských a je dosti podobná. Především hráč Čižikov je dle mého názoru nadstandardní a rozdílový na poměry 1.A. třídy. Můj tip: 1:1, na penalty 5:3.

Tip experta: 1 73 - 18 - 9 %
Komentář experta:

V úvodních kolech jsem neviděl v sestavě zkušeného harcovníka Beránka, který dával důležité góly, což může svéradickým hodně chybět. Horažďovice měli problémy se sestavou a na jaře dokonce ani nepřijeli na zápas do Zruče. Vždy se prezentovali hurá fotbalem ve stylu : Kdo brání, nevěří gólmanovi. Vůbec nevím co očekávat. Tipnul bych si nějakou divočinu a body spíše pro domácí. Můj tip: 6:4.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Jan Voráč st. 6
2. Jan Beneš 6
3. Matej Kuncendorfer 5
4. jaroslav rychal 5
5. Jirka Beran 4
6. Martin Žemlička 4
7. Jiri Masopust 4
8. Radek Kraus 4
9. Filip Sedlačko 4
10. Petr Mlnařík 4
11. Michael Nidl 4
12. Alena Žemličková 3
13. Tomáš Forejt 3
14. Jiří Jetmar 3
15. Vladislav Fiala 3
16. Jiří Klik 3
17. Tomáš Hrach 3
18. Martin Rubricius 2
19. Jan Šlehofer 2
20. Radek Papež 2
21. Venca Likeš 1
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 8. 2018 07:38
Milan Primas = 1 ! Ani ne tak za jeho tipy (zejména když nevěří Bukovci