EXPERT TIP - 2.kolo ČFL , 2017-2018

Datum kola: 20.8.2017

0

Ukáže už druhé kolo ČFL, jak na tom týmy skutečně jsou? Na programu jsou zajímavé souboje, na první body si brousí zuby i nováčci soutěže. Výsledky pro fotbalunas.cz tentokrát natipoval fotbalista Dobrovice Pavel Tvaroha. Staňte se Expertem pro následujíci kolo i vy. Přímo v článku stačí kliknout na Tipovat, vyplnit komentáře a své tipy. Kdo bude nejlepší? Za každý správný tip získaváte bod do TIP LIGY.




Pavel Tvaroha

Zástupce kapitána v Dobrovici PAVEL TVAROHA byl součástí nepropustné obrany prvního kola, kdy si tým Dobrovice vyšlápl na Jirny a obhájce titulu porazil 1:0. Šestadvacetiletý hráč věří, že Dobrovici se teď zadaří i na venkovním hřišti, a přehled o ČFL prokazuje i v tipech na další zápasy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 0 83 - 17 - 0 %
Komentář experta:

Domácí na svém hřišti moc bodů ztrácet nebudou. Zápy omladily kádr hráči z juniorky Jablonce, na druhou stranu zkušenosti přinese Piták. I když mírně favorizuji domácí tým, tak si zkusím tipnout remízu.

Tip experta: 2 10 - 14 - 76 %
Komentář experta:

Domácí Nymburk jsem viděl v přípravném zápase v Rejšících, kde nepředvedl optimální výkon. Je to už měsíc zpátky a přiznám se, že nemám přehled, jestli se od té doby udály nějaké změny v jejich týmu. V divizi byl Nymburk silný na domácím hřišti, otázka je, na co to bude stačit v ČFL, ale jsem si skoro jist, že v tomto kole to stačit nebude. Vltavín je jedním z mých tří adeptů na postup, mužstvo je dlouho pohromadě, prezentuje se dobrým fotbalem, má kvalitního trenéra. Bez debat v tomto zápase věřím hostům a jednu z branek hostujícího týmu vstřelí Ondra Janda :)

Tip experta: 1 88 - 6 - 6 %
Komentář experta:

Podle mých zpráv Benešov doma jasně přejel Čížovou, i když se trápil v koncovce a vyhrál pouze 1:0. Písek od loňského jara hraje vynikající fotbal a ještě před touto sezónou posílil o zkušené hráče z Táborska. Pokud bude během celé sezóny zdravá dvojice Froněk a Kočí, tak je pro mě upřímně Písek černý kůň soutěže a dokonce i můj kandidát na postup. Proto i přes prohru v 1. kole na Vltavíně tipuji vítězství Písku minimálně o dvě branky.

Tip experta: 0 11 - 33 - 56 %
Komentář experta:

Pro mě dost nečitelný zápas. Litoměřicko je na vlastním hřišti nepříjemné a bude chtít odčinit ztrátu z posledních minut v Zápasech. Na papíře má kvalitnější tým určitě Králův Dvůr, který táhnou zkušení Šlapák, Eliáš a Balšánek. Králův Dvůr by se opět mohl pohybovat v popředí tabulky kolem 5. místa, ale v tomto se zápase tipuji, že dojde k dělbě bodů a o vítězi se rozhodne v penaltovém rozstřelu.

Tip experta: 1 61 - 17 - 22 %
Komentář experta:

Další z tipérských oříšků tohoto kola. Oba týmy prohrály svá úvodní kola, přičemž Vyšehrad dokonce utržil debakl na domácím hřišti od Štěchovic. Proto zkusím lehké překvapení a i když toto kolo vidím na hodně remíz, tak mírně favorizuji domácí tým, který stojí a padá s hrou Jandy obklopeného dalšími zkušenými Polodnou a Nečasem.

Tip experta: 2 11 - 11 - 78 %
Komentář experta:

Upřímně kádr nováčka z Ústí nad Orlicí moc nepoznávám, ale to určitě neznamená, že je budu předem odsuzovat. Vím z doslechu, že v domácím prostředí je tým velmi silný. Velmi silné jsou i Jirny a to nejen na fotbalovém hřišti, proto nevěřím, že po první porážce u nás v Dobrovici by ztratily body i v druhém zápase nové sezóny. Tady mi logika velí favorizovat Jirny, ale myslím, že celkově by v Ústí mohlo jít o velmi zajímavý duel, kde by vzhledem k ofenzivní síle Jiren mohlo padnout dost branek a utkání by tak diváky určitě uspokojilo.

Tip experta: 0 24 - 38 - 38 %
Komentář experta:

Domažlice pro mě jsou letos jedním ze tří aspirantů na postup. Mají dlouhodobě kvalitní tým, který dle mého názoru vhodně posílily. Avšak na venkovním specificky úzkém hřišti v Převýšově to bude pro hostující kombinačně silné mužstvo velmi těžké. Rozhodovat by mohly standardní situace, které mužstvo je zvládne lépe, bude dle mého úspěšnější. Přesto souboj dojde podle mého až do penaltového rozstřelu, kde si vítěze neodvážím tipovat. Pokus o tip na výsledek v základní hrací době 1:1.

Tip experta: 2 52 - 29 - 19 %
Komentář experta:

Byl jsem přítomen na utkání 1.kola, kde Brozany nastoupily v Benátkách a prezentovaly se zajímavým, nebojácným výkonem, kde dokonce na nastřelené brankové konstrukce vyhrály 2:1. Viděl jsem poměrně dobře vyvážené mužstvo, silné do ofenzívy v podobě Chukwumy, Baldy a zejména Tichého v kombinaci s poctivou, organizovanou defenzivou v čele s kvalitním Lipšem v bráně. Určitě jsem viděl i jejich slabší stránky, ale ty sem, jak je vám asi jasné, nezveřejním :) A co se týče našeho týmu... Asi jen řeknu, že jsme v pohodě. Porazit Jirny v důležitém prvním zápase nové sezóny je super, spadlo z nás takové to očekávání a i možná trošku nervozita spojená s ne úplně dobrými výsledky a výkony v přípravě. Na prvním zápase chceme stavět a pokud předvedeme to, na co máme a udržíme koncentraci celých 90 minut... Nepochybuji, že se začne nabalovat na náš výkon i větší sebevědomí na kopačkách a větší herní pohoda v mezihře. I vzhledem k naším výsledkům z loňska na venkovních hřištích favorit nebudeme, ale věřím, že nastala doba, kdy i venkovní utkání budeme zvládat lépe a nevidím tedy důvod proč nezačít hned 2. kolo v Brozanech!

Tip experta: 1 85 - 10 - 5 %
Komentář experta:

Jak jsem už zmínil, Benátky jsem viděl hrát v 1. kole na domácím hřišti proti Brozanům. Jedná se o mužstvo, které se snaží hodně kombinovat po zemi, avšak jejich kombinace vedla pouze před vápno bez nějaké překvapivější myšlenky. Zároveň je to mužstvo, které se při hře bez balonu snaží o precizní defenzivu a bránění vlastní poloviny v jedenácti lidech, proto je velmi těžké se dostat do jejich zformované obrany. Zato Štěchovice si zakládaly na nákopech na vysokého Batku a vynikajících standardních situacích. Sílu ve standardních situacích podpořili ještě angažováním zkušeného Volešáka z Vyšehradu, který je umí velmi dobře rozehrávat a dá týmu myšlenku i při hře po zemi. Utkání podle mě rozhodnou právě standardní situace. Benátky mají ve své zásobě několik signálů při rozehrání rohových kopů a standarních situací a domácí naopak disponují velkou palebnou silou ze vzduchu. Tuším, že se prosadí útočná tykadla obou týmů. Jak Batka na straně domácích, tak i Synek (pokud se nebude šetřit na další kola :-D) na straně hostí.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Pavel Chmelík 6
2. karel kotyk 6
3. Petr Mašek 5
4. Venca Likeš 5
5. Jiří Klik 5
6. Jan Suchan 4
7. Pavel Tauber 4
8. Martin Frei 4
9. Vladislav Fiala 4
10. Petr Munduch 4
11. Matej Kuncendorfer 4
12. Jonáš Macek 4
13. Patrik Lukes 4
14. Ladislav Burget 3
15. Michal Schauer 3
16. Michal Špírek 3
17. Michal Kunc 2
18. Lukáš Vacata 2
19. Martin Čuřík 1
20. Štefan Valigurský 0
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.