Kluci hned stihli rozhodnout, kolik zaplatím do kasy, směje se hráč kola Vojtěch Materna

0

Záložník Vojtěch Materna z týmu SK Mladé byl zvolen Hráčem kola. A to jistě i díky brance, kterou nasměroval tým za výhrou v Nových Hradech. Sám Materna ale svůj gól neviděl... V rozhovoru jsme dále mluvili o tom, čím to je, že Mladé dostává tak málo gólů, či jaké budou ambice Mladého pro příští sezónu.

Pamatuji si Mladé jako klub, který hrál vyšší soutěže, než okresní přebor. Kdy tomu tak bylo?

Ano hrál, je to dvě, tři sezóny zpátky, co jsme hráli 1.B třídu. Nehráli jsme špatně, ale bohužel se nám stávalo, že jsme za zápas byli schopni spálit klidně pět jasných gólových šancí. Sami jsme naopak inkasovali laciné góly a to nás nakonec poslalo do okresu.

 

Věříte, že se tyhle časy krajské soutěže vrátí, jsou v Mladém takové ambice?

Pokud budeme hrát příští sezónu stejně, jako hrajeme teď ,a tým zůstane pospolu, tak bychom se o postup měli pokusit poprat.

 

Viděl jsem vás hrát přes sezónou na silně obsazeném turnaji v Plané u ČB, který jste vyhráli. Tam jsem vás podle výkonů tipoval na postup. S čím jste do sezóny nastupovali vy?

To je pravda, ten turnaj se nám povedl. Byli jsme tam papírově nejslabší mužstvo a podle mého jsme i díky tomu hráli v klidu, nebyli pod zbytečným tlakem a turnaj si užili.

 

Nakonec se to ale s postupem asi nepodaří, co scházelo?

V průběhu sezóny jsme měli problémy s absencí hráčů za základní sestavy, ať už z důvodu zranění nebo pracovních povinností a teď na jaře k tomu přibyla ještě kontumace dvou zápasů.  

 

Mladé na poměry menších klubů zvládá mít i mládežnické celky, jak se jim daří?

Nevím, jak jsou na tom letos žáci, ale kluci z dorostu, kteří chodí na zápasy mužů, si vedou velmi dobře. Naposledy jste mohli slyšet po posledním zápase v Nových Hradech o Tomášovi Linhartů a Dominikovi Račákovi, kde dali každý po jednom gólu a Tomáš se dokonce stal hráčem 16. kola ve III. třídě. (úsměv)

 

Dostáváte nejméně gólů v okrese, možná i v celých jižních Čechách. Jaký je na to recept?

Máme brankáře, na které je spoleh a v obraně hráče, kteří spolu hrají již několik sezón, znají se a jsou sehraní, takže tohle by mohl být ten důvod.

 

Jaký byl váš poslední zápas proti Hradům? Můžete popsat vaši prý moc pěknou branku?

Byl to fyzicky velmi náročný zápas, tvrdých soubojů mezi hráči obou týmů bylo v zápase nespočet. Bohužel ke gólu vám toho moc neřeknu, byl jsem před vápnem v souboji s jedním z domácích hráčů a po střele jsme se oba ocitli na zemi. Já se o gólu dozvěděl, až když se začali spoluhráči radovat (směje se).

 

Čekáte nějakou odezvu v kabině na to, že jste se stal hráčem kola?

Rejpání, popichování a samozřejmě přispění do klubové kasy. Dokonce již během dneška stihli kluci rozhodnout, kolik to bude (směje se).

 

Chystáte se na kariéru vojáka z povolání. Máte díky tomuto ve fotbale nějakou výhodu, nebo naopak, musíte si dávat větší pozor?

 

Jediné, v čem mám menší výhodu, je fyzická kondice, tu ve škole trénujeme neustále, alespoň něco, když už se přes týden nedostanu k tréninku s míčem.  A dávat pozor? Na nic extra, snad jen na to, abych se nějak vážněji nezranil a nemusel pak dohánět všechny ty fyzické přezkoušení a zápočty. (úsměv)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou