Poctivý přístup má své výsledky, říká Patrik Fukal

0

Prinášíme rozhovor s Mužem 24.kola jihočeského krajského přeboru Patrikem Fukalem. Otázky padly na téma jeho fotbalové přítomnosti ve Veselí i případné budoucnosti, třeba i v jiném týmu. Dozvíte se také, proč má od starších spolouhráčů nakázáno chodit po šatně v županu. To a mnoho dalšího v rozhovoru.

V první řadě gratuluji. Získal jste 51% všech hlasů a stal jste se Mužem kola. Co pro vás toto ocenění znamená?

Jsem překvapen, ale jsem za to velmi rád a cením si toho a děkuji všem, co mi dali hlas, aspoň vidím, že poctivý přístup má své výsledky.

 

V utkání s Kaplicí jste hrál na levém kraji obrany. Odvedl jste skvělý výkon a navíc ho okořenil gólem. Mohl byste ho prosím popsat?

Tak akce začala získáním odraženého míče po soupeřově rohu, já si hlídal hráče na vápně, takže sem byl ve výhodném postavení, když sem viděl před sebou volno, neváhal jsem a rozběhl to. Soky (Michal Sokolt, pozn.red.) nahrál míč do lajny Martinovi Plocků a ten mě krásně našel volného na druhé straně a já se se štěstím trefil. (smích)

 

Patříte k tzv. moderním bekům. Rychlostní typ s tvrdou ranou. Je levá strana hřiště opravdu tím místem, kde chcete hrát? Nebo byste rád operoval na jiných postech?

Musím říct, že levý obránce mi celkem vyhovuje.

 

Jste odchovancem Veselí nad Lužnicí. Láká vás jiné angažmá, nebo se řídíte heslem: všude dobře, doma nejlíp?

Musím se přiznat, že o tom jsem zatím nepřemýšlel, ale kdyby se nějaká příležitost naskytla, tak bych ji pravděpodobně využil, ale zatím jsem ve Veselí spokojený.

 

V týmu Veselí působí mnoho zkušených a kvalitních fotbalistů. Které hráče považujete za největší tahouny? A s kým se vám nejlépe na trávníku spolupracuje?

Nechci vyzdvihovat jednotlivce, jak jste řekl, máme v týmu spoustu zkušených a kvalitních hráčů a každý z nich odvede kus práce na dobrém výsledku. Nemůžu říct, že by se mi s někým hrálo lépe než s tím druhým. Co jsem přišel z dorostu do mužů, se kádr příliš neměnil, takže se mi hraje dobře se všemi.

 

Prý se musíte do zápasu dostat povedenou akcí či přihrávkou. Jak to řešíte v případě, že první dotyky s míčem nemáte povedené?

Je pravda, že když se mi nepovede první míč, tak mám pak špatný nástup do zápasu, ale snažím se to nahradit vetší bojovností.

 

Hráči na této úrovni už musí mít fotbal postavený ve svém žebříčku vysoko. Vám se prý ale stane i na trénink zapomenout. Jak je to možné?

Měl jsem plnou hlavu starostí, ale to byla velmi výjimečná situace, že jsem zapomněl. To už se nebude opakovat.

 

A jedna pikantnost. Od starších hráčů v mančaftu máte nařízeno chodit v šatně v županu. Můžete vysvětlit proč? (smích)

Asi mi ti starší hráči závidí mé mladé tělo. (smích)

 

Už jste slyšel o projektu fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?

Ano, asi před týden, sem si něco hledal a narazil na váš web. Opravdu mě zaujal. Je tu mnoho aktuálních výsledku a pěkných článku, doufám, že vám čtenáři budou přibývat.

 

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů nejen ve fotbale, ale i v životě.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou