Rád bych se vrátil na podzim, doufá Martin Toman

0

Přinášíme rozhovor s útočníkem Centropenu Dačice Martinem Tomanem, který již půl roku laboruje se zraněním. Toman je několik sezón jedním z tahounů dačického týmu a nyní svému celku citelně chybí. Sám ale doufá, že spoluhráči i bez něj nejvyšší krajskou soutěž udrží, jelikož ta na dačický stadion patří. Martinovi přejeme brzké uzdravení a v budoucnu mnoho gólů v síti soupeřů.

První otázka směřuje na váš zdravotní stav. Na trávníku jste se na jaře neobjevil. S jakým zraněním laborujete a kdy chystáte návrat na hřiště?

V minulé sezoně na jaře, v zápase s Roudným, jsem si přetrhl křížový vaz. Podzim jsem zkusil dohrát s přetrhnutým vazem, ale každý týden jsem byl u doktora, kde mi vytahoval krev a vodu z kolene. Proto jsem se rozhodl pro plastiku vazu. Rád bych se vrátil na podzim.

 

Z pohledu fotbalisty je to nejhorší pocit, když nehraje. Jak vy prožíváte zápasy na tribuně?

Na tribuně prožívám zápasy v klidu, ale nemám rád názory ostatních „chytrých“ fanoušků, kterých na fotbalové tribuny chodí mnohdy až moc. Ne nadarmo se říká, že Česko má deset milionů trenérů. (smích)

 

Dačice se i na jaře točí okolo sestupových pozic. Čím to je? Zranění, forma hráčů, či jiný faktor?

Zranění hraje určitě velkou roli a potřebovali bychom trochu toho štěstíčka.

 

S tím souvisí i další otázka. Nemáte strach, že si už v krajském přeboru příští rok nezahrajete a budete bojovat s týmy v 1.A třídě?

Ano strach trošku mám, ale nadále věřím, že to udržíme a příští sezónu budeme stále v nejvyšší krajské soutěži. A kdybychom náhodou spadli, tak věřím, že krajský přebor vykopeme zpět, protože do Dačic patří.

 

Dle dostupných informací jste zadaný. Nebude vaší přítelkyni vadit návrat na hřiště? Nebo je fanynka a v návratu vám bránit nebude?

Návrat ji určitě vadit nebude, má přítelkyně mě v tom podporuje. Touhle cestou bych ji chtěl poděkovat.

 

Když je fotbalista zraněný, přibyde mu hodně volného času. Co vy rád děláte?

Volný čas určitě trávím s přítelkyní a s přáteli zajdeme na pivko.

 

Jaké jsou vaše hlavní cíle po návratu na hřiště? Budete se soustředit, abyste znovu byl tahounem Dačic, nebo máte ještě ambice po vyšší soutěži?

Pro mě je největší prioritou vyběhnout ještě na hřiště. A to jestli budou nějaké nabídky je ve hvězdách. (smích)

 

Téma trochu odlehčíme. Jste znám svou rychlostí, přímočarostí a instinktem střelce. Kdo je váš fotbalový idol a jaký tým si našel vaše sympatie?

Můj fotbalový idol je již od mládí Arjen Robben – muž s velmi dobrou levou nohou. Mé sympatie si získal tým Chelsea FC.

 

Poslední otázka. Už jste slyšel o projektu fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?

O tomto projektu jsem již slyšel. Navštěvuji ho každý den a jsou tam velmi zajímavé články a výsledky.

 

 

 

Děkuji za rozhovor a přeju brzké uzdravení.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou