Vyjádření trenéra Lipníku Radima Fišera

0

Trenér Lipníku Radim Fišer bilancuje podzimní část, která byla bezesporu úspěšná

Po minulém roce a krásném čtvrtém místě nás tento rok čekala nová práce. Minulý rok byl zaměřen na změnu fotbalového projevu, což se nám do jisté míry docela povedlo. Tato sezóna nám začala budováním nového týmu, jelikož 2 hráči skončili svoji dlouhou a zajisté krásnou fotbalovou kariéru (Michal Tretera, Jan Jonáš). Zpět se nám vrátili další 2 hráči z vyšších soutěží a to konkrétně Rudolf „nejlepší střelec soutěže,  i když nedá 20 tutovek“ Šťáva a Matyáš Jarý. Z dorostu věkově k nám přišel Radim Syrový a přišli k nám kluci z dorostu FŠ Lukáš Vojáček a Denis Křemenák. To je celkem 7 změn v kádru, což se samozřejmě projevilo na slabším začátku, kde se někteří sžívali s soutěží, stylem a dalšími věcmi. 

 

V současné chvíli je více než 95% hráčů mladších 21 let, tudíž tu budujeme tým nikoliv na sezónu, ale na 10 let. Proto stejně jako minulý rok je naším cílem dominovat v zápasech, mít velkém držení míče a každým zápasem se posouvat zase o krok dále. Tento cíl musím vyhodnotit jako vydařený, jelikož až na 1-2 zápasy jsme opravdu ve všech utkáních dominovali, hráli s míčem na našich kopačkách a soupeře přehrávali. Někdy, bych ještě od hráčů chtěl větší odvahu, ale na tom budeme pracovat v přípravě, kde zápasy nejsou tolik ovlivněny tím, co svítí na výsledkové tabuli. Za velký posun v odvaze hrát a to i na maximální riziko bych chtěl vyzdvihnout Martina Mašeju a Filipa Rohonyho (u toho mi přibylo pár šedivých vlasů, kdy jako poslední brankář někdy dělá 2 kličky dvoum napadajícím hráčům soupeře, ale vlastně to je to, co po něm chci, jelikož v takové situaci udrží míč a hrajeme opět my.

 

Druhý takový podružný cíl padl již minulý rok a tento rok se přenáší a to je tréninková docházka. Cíl pro mě samotného byl udělat vždy trénink tak, aby ti hráči na něj chtěli jít a zároveň splňoval obsahem to, co je potřeba trénovat. Což sám zpětně hodnotím jak vydařené. Docházka červenec-říjen byla 14-18 hráčů každý trénink. Poté co začali hráčům školy se to snížilo na 10-14 průměrně. 

 

Rád bych vyzdvihl i konec sezóny, kdy hráči ukázali nejen kvalitu, ale také to, že dokážeme hrát a vyhrát velké zápasy. V týmu máme vítěznou morálku, kdy kdykoliv byl na hřišti, chtěl ten zápas vyhrát a ani na chvíli si nikdo nepřipustil, že by to bylo jinak a celý tým táhl za jeden provaz. Naopak musíme zlepšit naše výkony v utkáních, kde není o motivaci tolik postaráno a soupeř k nám přijede zaparkovat autobus.

 

Příprava pro nás začíná v půlce ledna, kde bych chtěl vyzdvihnout a poděkovat vedení klubu, které nám umožnilo 2x týdně trénovat na umělé trávě v Jaroměřicích, což je určitě velice nadprůměrné. Nicméně i pro naši práci důležité, jelikož si opravdu z pohledu trenéra nedokážu představit, že bychom chodili běhat kolem kravína, když  se všechny tyto kondiční věci dají krásně trénovat na hřišti s míčem a tím se zvedají i další dovednosti.

 

Nakonec tedy ještě pár čísel. Skončili jsme na čtvrtém místě se ztrátou 6 bodů na prvního. Vstřelili 36 branek, což je druhý největší počet.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou