Rozhovor s trenérem vedoucí Rokytnice Josefem Herbrychem

0

Přinášíme vám další slibovaný rozhovor s trenérem Rokytnice Josefem Herbrychem

1. Josefe, Jak hodnotíš podzimní část, kterou jste nakonec vyhráli?

S podzimní částí sezóny jsem spokojen, a to jak s bodovým ziskem, tak hlavně i s předvedenou hrou. 


2. Kteří hráči patřili k oporám týmu?

 Myslím si, že máme vyrovnaný tým, který nestojí na jednom dvou hráčích, ale fungujeme jako celek. Jelikož ale už několik let vyhrožuje, že skončí, musím zde dát kredit skoro nejstaršímu hráči z týmu Marianu Vahilovi, který i přes svůj pokročilý věk (34 let) odjezdí celý zápas a hlavně střílí důležité góly. 


3.Jak bude vypadat zimní příprava?

Příprava započne již v polovině ledna, nemohou zezačátku chybět velice oblíbené delší výběhy po okolních kopcích, trénovat budeme ještě v tělocvičně a na víceúčelovém hřišti v Rokytnici, na začátku února se chystáme i na soustředění. A máme naplánované i nějaké přátelské zápasy.


4. Čekáte , že ještě kádr přes zimu posílíte, nebo jaro odehrajete s tím stejným jak na podzim?

Doufám, že tým zůstane ve stejném složení. Hlavně, že se uzdraví zranění hráči a že se nám vyhnou další zranění. Specialistou na tohle je Radek Ferkl, který vždy absolvuje poctivě celou zimní přípravu a pravidelně se ve druhém kole zraní na další půl sezonu a musí tak zbytek utkání sledovat za zábradlím (s pivem). (smích)


5. U kterého vašeho hráče jsi zaznamenal největší vzrůstající progres a převyšuje tak tuto soutěž?

Podle mě to jsou dorostenci Michal a František Štorkovi, kteří patří i přes svůj věk patří k důležitým hráčům týmu. 


6. Jakým způsobem sleduješ a hodnotíš pokrok jednotlivých hráčů ve vašem týmu a jak je motivuješ ke zlepšení?

Hráče příliš motivovat nemusím, protože máme v dorostu spoustu šikovných kluků, kteří už sbírají starty za muže, tak myslím, že to je pro všechny hráče v áčku silná motivace.


7. Jaký zápas byl váš nejpovedenější a naopak, na který bys nejraději zapomněl?

Jsem spokojen se zápasem s Lipníkem, protože to byl podle mě nejtěžší soupeř, s jakým jsme hráli, a takticky jsme to zvládli dobře, naopak bych nejraději zapomněl na zápas v Předíně, tam se nám nevyvedlo skoro nic. 


8. Jak prožíváš zápasy s větší diváckou kulisou a jací jsou vaši fandové?

Naši fanoušci patří k nejhlasitějším v soutěži a soupeřům se zde určitě dobře nehraje. Já bych u nás jako soupeř hrát nechtěl. Dokážou nás vyhecovat a nechybí po vítězném zápase pozápasová děkovačka. I když máme i jednoho fanouška, který nám pořád říká, že jsme ostudy, že všechno prohrajeme, že by nás nakopal, že máme fotbalové tašky jen na parádu… Ale on tak nemyslí, vždy na zápas přijde. (smích)


9. Jaký je tvůj postoj k fair play a jak případně učíš hráče respektu k soupeři a rozhodčím?

Věřím, že jsme tým, který hraje fér. Já se snažím na rozhodčí nekřičet, protože sám bych tu jejich činnosti dělat nechtěl.


10. Které týmy se podle tebe budou rvát o postup?

Určitě to budou Výčapy, Hrotovice a vůbec bych nepodceňoval Lipník, který podle mě do bojů o postup ještě zasáhne. 


11. Je postup do kraje pro tento rok vaší prioritou?

Před sezonou jsme si dali za cíl postoupit, zatím se nám to celkem daří, ale jaro bude ještě dlouhé a náročné a navíc je soutěž nesmírně vyrovnaná, žádný zápas na podzim nebyl jednoduchý. 


12. Máš před zápasem nějaký rituál (např. vítězné ponožky se neperou a nemění)?. A jak prožíváš samotný zápas? Jsi spíše klidnější povahy, nebo pobíháš nervózně po lajně?

Rituál ani ne, vždycky se jen před odchodem doma zeptám manželky, jak konkrétní zápas dopadne a vždy řekne, že prohrajem, ať tam ani nejezdím, což můžu považovat už za jakýsi rituál. Během utkání jak kdy, nervózní jsem ale vždy před každým zápasem. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou