Rozhovor s Miroslavem Švihálkem: Chtěli bychom se pohybovat v horní polovině tabulky

0

Na začátku zimní přípravy fotbalistů Semanína jsme položili pár otázek panu Švihálkovi. Miroslav Švihálek je předseda TJ FO Semanín, který hraje pardubickou 1. B třídu, skupinu B. Semanín patří mezi stálice této soutěže. V polovině probíhající sezony patří semanínským fotbalistům 5. místo v tabulce se ziskem 22 bodů. Pokud vás zajímá dění v tomto klubu a jak probíhá zimní příprava, tak si neváhejte tento rozhovor přečíst.

 

Jak probíhá zimní příprava A týmu?

Zimní příprava začala 17. ledna, takže dnes (29.1.2023) máme za sebou teprve 4 tréninky a jaká bude se teprve ukáže. Nová situace je pro nás ve složení realizačního týmu, kdy v prosinci odstoupili trenér B. Sokol a vedoucí týmu R. Petr. Nového trenéra se nám zatím nedaří najít, a tak provizorně vedou přípravu M. Dvořák a R. Urbanec z pozice nejzkušenějších hráčů.

 

Jaká plánujete přípravná utkání?

Máme naplánovaná 4 přípravná utkání, z toho 3 s celky 1.A třídy. Budeme hrát postupně s Opatovem Jiskrou 2008 (Králíky), Letohradem B (zápasy s těmito soupeři už se odehrály, pozn. redakce) a Tatenicemi.

 

Máte nějaké nové posily nebo odchody?

Z odchodů je zatím jistý pouze Michal Votřel, který projevil osobní přání zahrát si v nižší soutěži. Co se týká posil, tak máme 2 příchody v jednání, a chtěli bychom zapojit mladé talenty z dorostu. Další podstatnou věcí je, že by se nám měli zapojit uzdravení hráči po delších zdravotních problémech. 

 

Co očekáváte od jarní části sezony a jaké jsou vaše cíle do dalších sezon?

Od jarní části sezóny nemáme přehnaná očekávání. Chtěli bychom se výsledkově pohybovat v horní polovině tabulky, nejlépe na "medailových" pozicích. To je ostatně i náš dlouhodobý cíl. Letos bychom chtěli zapracovávat více juniorů, protože věková hranice týmu se zvyšuje. 

 

Jak byste zhodnotil dosavadní průběh sezony?

Dosavadní průběh sezóny je pro nás celkem dle očekávání. Sloupnice, Žamberk i Dobříkov jsou v naší skupině oprávněně nahoře. Lídra ze Svratouchu jsme popravdě nečekali na špici, ale má rovněž svoji kvalitu. Spodek tabulky není příliš překvapivý, snad až na Libchavy. Nicméně to zřejmě bude ještě zajímavý boj.     

 

Jak už bylo zmíněno v rozhovoru, Semanín odehraje své poslední přípravné utkání před startem jarní části sezony s "átřidními" Tatenicemi. Zápas s Tatenicemi se odehraje na umělém povrchu v Litomyšli 11.3.2023 od 11:00.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou