Rozhovor s Danielem Švecem: Každý bod je pro nás neskutečně cenný

0

Hrající trenér a zároveň kapitán týmu TJ Jaroměřice, účastníků 1. B třídy, skupiny B Pardubického kraje. Danielu Švecovi jsme položili pár otázek ohledně zimní přípravy A týmu, nových posil a také nám zhodnotil dosavadní působení Jaroměřic v 1. B třídě, ve které jeho tým hraje teprve druhou sezónu. Jaroměřice drží v polovině sezóny 11. příčku se ziskem 13 bodů. Kapitán Daniel Švec patří k nejvýraznějším osobám týmu, to dokládá jeho střelecké konto. Na jeho střeleckém kontě je v polovině sezony číslovka 10. Neváhejte si přečíst zajímavý rozhovor s Danielem Švecem.

Jaká byla zimní příprava A týmu?

Zimní přípravu jsme odstartovali 6. ledna, kdy hráči dostali individuální plán, který poctivě plnili. Společně jsme se sešli 20.1.2023 v hale. Trénujeme 2x v týdnu, z toho jednou v naši domácí hale a podruhé venku. Neoblíbený zimní drill je letos velmi náročný. Jaké to přinese ovoce, uvidíme během jara.

Jaká plánujete přípravná utkání?

V plánu máme 4-5 přípravných utkání, dva týmy z okresu Blansko, 2 z Olomouckého kraje a jeden si necháváme otevřený dle počasí na přírodním terénu.

Máte nějaké nové posily nebo odchody?

Odchody nemáme žádné. Jediným novým členem je Vacula. Ten se vrací po zdravotních problémech a začleňuje se zpět do režimu po více jak jednom roce. Z tohoto pohledu jsem popravdě pro někoho možná zvláštní úkaz, ale nerad oslovuji a lovím v cizích vodách “cizí” kluky, jsem samozřejmě rád za dorostence, kteří do áčka přichází. Vsázím hlavně na místní kde vidím chuť a potencionál. Také parta je dle mého pak jiná a lepší.

Co očekáváte od jarní části sezony a jaké jsou vaše cíle do dalších sezon?

Po půl roce při pohledu na tabulku je náš cíl se v 1. B třídě hlavně udržet! I když na začátku sezony jsem takhle nepřemýšlel, protože jsem měl po předešlé sezoně možná až příliš růžové brýle. Cíle do dalších sezon mám jasné, zapracovat na tom ať se při hře tak netrápíme v hlavách, nejsme v křeči po většinu zápasu. Je to dané tím že v 1. B třídě jsme druhým rokem a každý bod je pro nás neskutečně cenný. Je to amatérský fotbal, proto nechci aby kluci byli tolik soutěžně nastavení, ale trošku se uvolnili a více si těch 90 minut užili.

Jak byste ohodnotil dosavadní průběh sezony?

Nejvíce si cením toho, že po 5 prohraných kolech kluci chodili na tréninky v plném počtu a v následujícím kole šli do zápasu vždy naplno s chutí zvítězit. V tomhle směru měl tým nastavenou hlavu naštěstí dobře. Byla jen to otázka času, kdy to zlomíme a začneme bodovat.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou