Jan Mikeš: hrát krajního obránce je sranda

0

Přinášíme vám rozhovor s Janem Mikešem, kterého jste zvolili hráčem 23. kola Pražského přeboru. Obránce Přední kopaniny jsme se ptali na poslední zápas s Třeboradicemi i na gól, který vstřelil. Dále se v rozhovoru například dozvíte, jaká bylo Honzova kariéra nebo jestli už v Přední kopanině myslí na mistrovské oslavy.

Popište prosím utkání s Třeboradicemi z vašeho pohledu
Na našem hrbolatém hřišti se hrál fotbal od vápna k vápnu. V první půli tlačil hosty do útoku vítr a v druhé zase nás. Víc gólových šancí měli asi hosté, ale netrefovali branku nebo jejich zakončení a centry s přehledem likvidoval náš brankař Jirka Švarc. S blížícím se koncem zápasu bylo jasné, že je to o jednom gólu. My jsme se v druhé půli před branku soupeře tlačili o trošku víc, což nakonec přineslo očekávaný výsledek a tři body.  

Co předcházelo vašemu gólu?
Zahrávali jsme přímý kop do vápna. Soupeřův brankař se přes hradbu těl nedostal k míči. Odražený míč náš hráč trefil do břevna, následně další spoluhráč trefil obránce na brankové čáře. Ke mě se míč odrazil v malém vápně a střelou přes hlavu se mi podařilo míč konečně uklidit do branky.

Tuto sezónu jste svému týmu nechyběl ani minutu. Čím jste pro tým tak nepostradatelný a jak je možné, že se vám takto vyhýbají zranění?
Zásadní zranění se mi skutečně zatím vyhýbají a menší nepočítám. Myslím, že většina z nás se před zápasem rozcvičuje se zaťatými zuby, ale jakmile se začne, tak už nebolí nic.
Mojí výhodou je asi univerzálnost a tak se pohybuju v sestavě podle potřeby v obraně i v útoku. Těší mě, že jsem nechyběl ani minutu a rád bych to takhle dojel do konce, protože sezóna je to zatím podařená.

Jaká byla vaše fotbalová kariéra? Kterými kluby jste prošel?
Začal jsem na ČAFCe, pak jsem kvůli problémům s kolenem s fotbalem přestal a vrátil se k němu až na vysoké škole. Rozehrál jsem se v Újezdu Praha 4 a odešel do ABC Braník. Do přední kopaniny jsem přšiel minulou zimu.

Hrál jste vždycky obránce nebo jste vyzkoušel i jiné posty?
Hrál jsem vždycky středního záložníka a kromě brankaře jsem si už skutečně vyzkoušel úplně všechny posty. Obránce jsem začal hrát v posledních 3 letech, abychom dostávali méně gólů. K tomu myslím přispívám. Navíc hrát krajního obránce je celkem sranda, protože můžete hodně útočit pokud nejste líný.

Přední Kopanina má na čele osmibodový náskok sedm kol před koncem, už pomýšlíte na titul?
Myslíme na něj od chvíle, kdy jsme se dostali na první místo. Šance je velká. Je to jen na nás. Pokud budeme hrát to, co umíme a nepřijdou zranění, tak by to mělo vyjít.

Věřili jste před sezónou, že se vám bude takhle dařit?
Ano. Už minulé jaro jsme zakončili dlouhou šňůrou vítězství. Bylo znát, že si nově poskládaný tým už na sebe zvykl a na naší hru se dá koukat. Přišel jsem právě to minulé jaro společně s dalšíma klukama zachránit přebor a málem to skončilo postupem do divize. Je tu dobrý mix zkušeností a šikovnosti.

Co děláte ve volném čase, pokud zrovna nehrajete fotbal?
Máme dvě malinkaté děti, takže s manželkou "tančíme" kolem nich. Jsou to dva zázraky, které si zaslouží všechen můj volný čas, který mám.

Zítra jedete na hřiště Tempa, co od zápasu očekáváte?
Očekávám, že vyhrajeme a o další tři body se přiblížíme celkovému vítězství v přeboru. Je jasné, že to bude zase těžké. V přeboru může každý porazit každého, když se to sejde. Včera jsme hráli s Tempem v hodně kombinované sestavě pohár a zápas byl naprosto vyrovnaný, takže v náš prospěch rozhodly až penalty. To se v pátek doufám nestane. Kvalita je na naší straně.

Znáte náš nový projekt fotbalunas.cz? Věděl jste o anketě hráč kola?
Neznám a myslím, že nejsem sám. Nalistoval jsem Vaši stránku a i když na mě její podoba neoslovila, tak jsem si v rámci odpočinku od práce řekl, že odpovím. Držím palce.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou