Rozhovor s hráčem 19. kola Jakubem Kolínkem

0

Za poslední tři zápasy inkasoval pouze jednu branku a velkou měrou přispěl k dobrým výsledkům svého mužstva. Představujeme Vám brankáře Valašské Polanky Jakuba Kolínka, hráče 19. kola 1. B třídy, jenž ve čtenářském hlasování obdržel 30% hlasů!

Ahoj Jakube, gratuluji Ti k historicky prvnímu ocenění Hráč kola v 1. B třídě Zlínského kraje. Mohl by ses nám nejprve blíže představit a říct nám něco o svých fotbalových začátcích?

Vyrostl jsem v Polance a zde jsem taky udělal své první fotbalové krůčky.  V žáčcích mne kvůli výšce postavili do branky, kde jsem zůstal až dosud. V dorostu jsem dvě sezony hrál v poli, čímž jsem si zdokonalil hru nohama, což se mi v bráně hodí. V kádru mužů působím již čtrnáctým rokem, většinou jako jednička. Bude mi 33 let, a pokud mi vydrží zdraví, tak věřím, že ještě nějaké sezony odehraju. Taktéž v Polance trénuju již 10 let dorost a působím ve vedení klubu.

 

Jak hodnotíš poslední zápas, ve kterém jsi udržel čisté konto a následně vychytal penaltový rozstřel?

Původně jsem ani chytat nechtěl, měl jsem angínu, ale trenér Hajda mne přesto postavil. Chtěl totiž uspět proti svému bývalému působišti. Také je to snad poprvé, co jsme na Hovězí dokázali vyhrát, i když jen za dva body. Pro diváka to však musela být nuda. Ke konci se už čekalo jen na ty penalty. Na ty jsem si věřil, přece jen už nějaké zkušenosti mám.

 

Tvému mužstvu se v posledních kolech daří. I díky tvým výkonům se Polanka vyšvihla na třetí pozici v tabulce. Co je vaším receptem na úspěch?

Momentálně je to obranná fáze. Směrem dozadu spoluhráči hrají fakt dobře, soupeř se do mnoha šancí nedostává. Trošku nám to ale skřípe směrem dopředu. Celkově ale máme mladý tým, který se bude jen zlepšovat.

 

Do konce sezony zbývá ještě 8 kol. Na druhou Horní Lideč ztrácíte už jen 10 bodů. Myslíte na případný postup do vyšší soutěže?

Ne, to vůbec. To už je veliký odstup. Naším cílem bude udržet tu třetí příčku. Ale na zápas s Lidčí a Dolní Bečvou se těším. Oba celky budeme hostit a budeme jim chtít oplatit porážky z podzimu.

 

Jakube, máš nějaký fotbalový vzor?

Neměl jsem vzory, spíš takové cíle. Chtěl jsem se dostat do dorostu, tam jsme měli super partu a hodně jsme vyhrávali, pak jsem se chtěl dostat do mužů. Tam už to je však o něčem jiném. Už se hraje na výsledky, jde o zodpovědnost. Když tak přemýšlím, tak jeden vzor mám, jako fotbalista se mi vždycky líbil Steven Gerrard.

 

Co je tvým největším dosaženým fotbalovým úspěchem?

Jednoznačně vítězství dorostu v minulé sezóně v krajské soutěži. To jsem si fakt užil celé jaro, kdy jsme stíhali vedoucí tým FK Louky a nakonec jsme je předstihli. To vše samozřejmě jako trenér. Jako hráč bych vyzdvihnul postup do 1.B třídy v roce 2007.

 

Poslední otázka. Sleduješ náš nový portál www.fotbalunas.cz? Co si o něm myslíš?

Abych přiznal pravdu, tak Váš portál nesleduju, protože jsem o něm nevěděl. Je to i tím, že jde o mladé stránky a moc se o nich ještě neví. Nicméně teď ho budu sledovat.

 

Jakube, děkujeme za rozhovor a ať se Ti i nadále daří!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou