Lanškroun vybojoval po vítězství 2:1 nad celkem z Moravan tři body za první vítězství v nové sezóně.

0

Lanškrounský tým si po nedávném zaváhání s Lázněmi Bohdaneč udobřil fanoušky a i přes nepříznivý vývoj utkání nakonec dokázal urvat výhru na svoji stranu a připsat si tak velmi cenné body na úvod soutěže. 

 Nepříjemný úvod utkání pro domácí 

V neděli 14.8.2022 se na domácím hřišti Lanškrouna představil celek z Moravan. Lanškroun si chtěl po minulé domácí remíze dojít pro první tři body v soutěži a stejně tak Moravany po porážce v prvním kole potřebovali na hřišti soupeře zabojovat v ideálním případě o všechny tři body. Dalo se tak očekávat velmi atraktivní a důležité utkání. První nadějná a následně i gólová akce se zrodila ve 22. minutě utkání, když hostující gólman obdivuhodným způsobem vyslal přes celé hřiště do úniku moravanského útočníka, který přebral balón a z ničeho nic se řítil sám na domácího brankáře. K zakončení se však vinou nekompromisního zákroku obránce nedostal. Tento nedovolený skluz byl daleko za hranou, kterou byl hlavní sudí ochotný akceptovat a vysloužil si tak za tento prohřešek žlutou kartu. Hráči hostů však s tímto verdiktem nebyli spokojeni a požadovali po rozhodčím rovnou udělení karty červené barvy, to se ale nestalo. Moravany tak dostaly velmi nadějnou příležitost k zahrání volného přímého kopu z hranice vápna. První střela Jaroslava Lukase sice trefila jen hráče ve zdi, míč se však odrazil zpátky k exekutorovy volného kopu a ten již napodruhé nic nevymýšlel, opřel se vší silou do balónu a nechytatelnou střelou pod břevno poslal svůj tým do vedení - 1:0 pro Moravany. 

 

 

Ještě do poločasu bylo srovnáno.

Lanškroun se s nepříznivým vývojem utkání odmítal smířit a věděl, že je potřeba co nejdříve skóre srovnat. Jejich nasazení a touha po vyrovnávacím gólu byla v závěru prvního poločasu po zásluze odměněna. Lanškrounský ofenzivní hráč získal na vlastní polovině odražený míč a krásnou individuální akcí se prokličkoval až k pokutovému území hostů, kde získal pro svůj tým velmi nadějnou standartní situaci. Ideálně načechraný centr si ve vzduchu našel Vilém Jílek a precizní hlavičkou nedal hostujícímu brankáři čanci zasáhnout. Skóre se tak ve 42. minutě srovnalo na 1:1 a oba týmy šly o poločase do kabin za smírného stavu. 

 

 

Ve druhém poločase si domácí ukradli tři body pro sebe. 

Rozhodující moment druhého poločasu a celého utkání přišel v 72. minutě. Skórovat mohli nejdříve hosté, když se po rozehraném přímém kopu ocitl ve stoprocentní příležitosti hostující hráč, tomu však míč vůbec nesedl a zasáhl tak jen jednoho z hráčů stojícího před brankou. No a jak to tak ve fotbale bývá. Nedáš, dostaneš. Hráči Lanškrouna dostali po dalším velmi povedeném protiútoku možnost rohového kopu a ten po velké chybě brankáře propadl až za brankovou čáru. Hostující obránce sice míč ještě z branky vykopnul, na to však již bylo pozdě, protože míč se dostal celým objemem do brankové konstrukce. Přímo z rohového kopu se tedy prosadil domácí David Smrkal a zařídil tak pro svůj tým vedení 2:1.

 

 

Lanškroun si vítězství dokázal pohlídat. 

I přes snahu hostujícího týmu o vyrovnání si domácí Lanškroun dokázal tento stav ustrážit až do závěrečného hvizdu rozhodčího a z druhého domácího utkání si tak odnesl důležité tři body. V příštím týdnu se Lanškroun pokusí zabojovat o další podobný výsledek na hřišti Pardubiček, kde to však určitě nebude nic jednuduchého.  


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou