Svitavy podruhé za sebou nezískaly ani bod! Vítězství tentokrát slavili hráči z Libišan.

0

Úvod sezóny nezastihl celek ze Svitav v optimální formě. Minulý týden v domácím prostředí prohrály oblastní derby s Litomyšlí a bodovat se jim nepodařilo ani tentokrát. Všechny body získal díky dvěma trefám Lukáše Krajáka tým Libišan, který má tak po druhém kole krajského přeboru Pardubického kraje plný bodový zisk a dvě vítězství v řadě. 

Na první gól si fanoušci museli počkat do 34. minuty. 

V sobotu 13.8.2022 se přijel do Libišan poprat o důležité body na úvod soutěže celek TJ Svitavy. Libišanům se první utkání sezóny velmi povedlo, když porazily Třemošnický tým jednoznačným výsledkem 5:2. Naopak Svitavy hned na úvod soutěže ztratili body v domácím prostředí, když nevyzrály na rivaly ze sousední Litomyšle. Pro Svitavy tak bylo velmi důležité napravit si reputaci po minulém nezdaru a získat z venkovního utkání alespoň bod ze remízu. Tyto plány však již po půl hodině hry narušil domácí kanonýr Lukáš Kraják, když poslal svůj tým po pokutovém kopu do vedení. S penaltou si příliš nelámal hlavu a bezpečně tak uprvail skóre na 1:0 pro domácí. 

 

 

Úvod druhého poločasu přinesl dva góly ve velmi rychlém sledu. 

Po trefě Krajáka se již skóre v prvním poločase neměnilo a oba týmy tak odcházely o poločase do kabin za výhodnějšího stavu pro domácí Libišany. V 60. minutě skórovaly Libišany podruhé, kupodivu se však nenavýšilo vedení Libišan na 2:0, ale místo toho došlo po smolném vlastním gólu Petra Motyčky k vyrovnání. Motyčka špatně odhadl svitavský centr ze strany a místo odehrání míče do bezpečí, uklidil míč za záda překvapeného gólmana Davida Šimona. Stav se tak změnil na 1:1 a Svitavy byly rázem ve hře. Remízový stav však netrval dlouho. Naštvání domácích fanoušků z inkasovaného gólu rázem vystřídalo nadšení, když se podruhé v zápase dokázal prosadit libišanský kanonýr a kapitán Lukáš Kraják. Gólová akce začala již na obranné polovině Libišan, kdy se domácím hráčům podařilo po hezkém otočení hry vyvést balón po levé straně, následovala hezká kombinace u levé postranní čáry, k balónu se dostal Kraják, který si ho chytře vyvedl do středu a povedenou střelou zpoza vápana překonal hostujícího brankáře Ondřeje Slaného, který nedokázala jeho pokus vytěsnit mimo tři tyče. Tento povedený gól na 2:1 se nakonec ukázal jako vítězný a tedy obrovsky důležitý. 

 

 

Libišany dovedly utkání do vítězného konce.  

Přestože na hráčích Svitav byla vidět obrovská touha a chuť po zdramatizování zápasu a zisku alespoň jednoho bodu z druhého utkání letošní sezóny, domácí Libišany již dokázali díky zodpovědnému výkonu stav 2:1 uhlídat a po vyrovnaném a atraktivním zápase si připsaly velmi důležité tři body. Díky dvěma výhrám v řadě se tak nováček z Libišan umístil na průběžném 2. místě, kdy je od prvenství dělí pouze lepší skóre vedoucích Horních Ředic. To se dá dle mého názoru považovat za velmi povedený a lehce nečekaný úspěch. 

 

 

Pozvánka na příští kolo 

Příští víkend se Libišany utkají tentokrát na domácí půdě s dalším silným soupeřem. Hostit je bude nepříjemný tým z České Třebové, který dokázal v posledním zápase porazit výsledkem 1:0 favorizovanou Litomyšl. Čeká nás tak určitě velmi zajímavá podívaná, na kterou se jistě vyplatí přijít podívat.  

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou