Horní Ředice si i přes početní nevýhodu odvezly z Moravan plný počet bodů!

0

Přestože se domácí Moravany dostaly brzy do vedení, rozhodčí jim nabídl možnost pokutového kopu a následně dokonce vyloučil hostujícího Petra Fouse, tak se domácím nepodařilo bodovat a hostující Horní Ředice si tak zaslouženě odvezly z úvodního kola Krajského přeboru Pardubického kraje první tři body a zahájily tak novou sezónu úspěšně.

Divoký začátek

Úvod utkání zastihl v lepší formě hráče hostů, kteří hned od začátku tahali za delší konec provazu a diktovali tempo hry. Díky tomu si tak hráči Ředic hned chvíli po startu zápasu vytvořili první slibnou gólovou příležitost. Po standartní situaci se odvážně prosadil hostující Morávek, na domácího brankáře však nevyzrál. Netrvalo to dlouho a gól mohl padnout na druhé straně. Rozhodčí správně posoudil nedovolený zákrok v pokutovém území a domácí tak dostali výhodu pokutového kopu. Zkušený brankář Lindr se však vyznamenal a s penaltou si s velkým přehledem poradil. Ve 13 minutě už se stav utkání měnil. Domácí Jiří Beran si v pokutovém území našel balón po rohovém kopu a hlavou tak otevřel skóre, 1:0 pro Moravany.

 

 

Hosté stupňovali svůj tlak a dočkali se zasloužené odměny.

 

Ačkoliv domácí Moravany si také do konce poločasu vytvořily několik slibných náznaků, hráčům Ředic se dařilo o trochu více, a přestože se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí, Ředice měly mírně lepší herní projev a za první poločas si zasloužily spíše remízu než prohru. Hosté nastoupili do druhého poločasu se dvěma změnami v sestavě a začali dobývat svatyni domácích. Snaha o rychlý vyrovnávací gól se podařila. V 59. minutě si David Přibyl naběhl na krásnou přihrávku za obranu a srovnal stav utkání na 1:1.

 

 

Zápletka, která však nakonec příliš neznamenala

 

Horní Ředice chtěly dokončit obrat, místo toho však přišla nečekaná rána. V 65. minutě si hostující Petr Fous vykoledoval druhou žlutou kartu a následoval tak červený trest v podobě předčasného opuštění hrací plochy a početní výhoda pro domácí celek. Hosté se však nevzdali a i v 10 hráčích stále bojovali o vítězství. To se vyplatilo hned o několik minut později, kdy perfektně zafungovala spolupráce Pitharta se Šenkýřem a druhý jmenovaný tak poslal po přihrávce do poloprázdné brány hosty do vedení 2:1.

 

 

Zasloužená výhra hostů

 

Ředice si již tento stav dokázaly uhlídat až do závěrečného hvizdu. Ačkoliv byly v tomto zápase lepším celkem, nechybělo mnoho a mohly doplatit na neproměňování šancí, do kterých se v průběhu zápasu několikrát dostaly. Na kdyby se však nehraje a tým Horních Ředic si tak v prvním kole připsal na své konto tři body za první výhru v novém soutěžním ročníku. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou