HRÁČEM KOLA SE STÁVÁ....

0

14. KOLO

 

....... MICHAL PĚNTKA.

Vzhledem k tomu, že ještě nebylo spuštěno hlasování o hráče kola, vzal jsem si jako redaktor tuto záležitost na starost. Z ohlasů ze všech zápasů 14. kola jsem v užším výběru volil mezi třemi třígólovými střelci. Záložník David Pražák se podílel hattrickem na vítězství Kozmic ve Václavovicích v poměru 5:1. Útočník Jakub Sztefek z Velké Polomi třemi góly skolil tým Vřesiny, tento zápas skončil 4:0. Útočník Ludgeřovic Michal Pěntka  svými góly zcela otočil ze stavu 0:2 souboj s Hatí – výsledek 3:2. V tomto nelehkém rozhodování jsem nakonec příhlédl ke dvěma faktorům. Prvním byl fotbalový příběh, kdy Michal Pěntka hrál proti „své“ Hati, ve které strávil skoro 11 let. Druhým faktorem byl celkový vývoj zápasu a to, že Michal byl jediným střelcem svého týmu. K tomuto nutno připočíst rovněž, že obdržel jak žlutou tak červenou kartu a zaplnil tak snad všechny kolonky zápisu o utkání. Karetní tresty by se z jedné strany mohli zdát v tomto případě jako přitěžující okolnost, ovšem na straně druhé svědčí o tom s jakým zaujetím a bojovností Michal do zápasu šel a jakou cenu pro něj konečné vítězství má.

 

Ke krátkému rozhovoru jsem si tedy pozval ludgeřovického útočníka Michala Pěntku. Tento přiznal, že zápas pro něj měl velký náboj, který se snažil přenést i na ostatní členy týmu. Trenérem zvolená taktika se ovšem od začátku začátku zbortila jak domeček z karet, což přiznal na začátku rozhovoru. „Do zápasu jsme šli s tím, že chceme začít aktivně, dát rychlou branku, uklidnit se a odehrát kvalitně celé utkání. Bohužel opak byl pravdou. Prozradil s čím chtěli vyrukovat do tohoto derby a pokračoval, „nastoupili jsme do zápasu jako mistři světa, bez pohybu a zápalu do hry, proto jsme záhy prohrávali 0:2,“  připomněl začátek zápasu ve kterém již v 11. minutě prohrávali o dva góly. „Do poločasové pauzy mohlo být hůř, protože Hať měla další šance. V poločase jsme si v kabině něco řekli a hlavně jsme to začali plnit na hřišti. Odměnou pro nás byli tři vstřelené branky a tři důležité body do tabulky“. V tomto hodnocení zapomněl na pro vývoj zápasu asi zásadní věc, která ovlivnila celý zápas a to velmi přísné vyloučení haťského Kašuby již v 19. minutě zápasu.

 

Dále jsem Michala požádal o krátké popsání všech svých gólových zásahů. „První branku jsem vstřelil po individuální akci Honzy Němce, který se dokázal dostat přes bránícího hráče a přihrávkou pod sebe z pravé strany mi připravil gólovou střelu jako na zlatém podnosu. Mě již stačilo udělat tři rychlé kroky, abych tam byl včas a levou nohou poslal míč do sítě. Druhou branku jsem přidal pravou nohou po vysunutí od Honzy Mudrocha, kdy jsem v běhu přebral míč a podél nohy brankáře srovnal stav na 2:2. Třetí branka padla po centru z pravé strany, kdy jsem se trefil hlavou a otočili jsme skóre zápasu na 3:2“.

 

Nemohl jsem samozřejmě zapomenout zeptat se Michala jak viděl své karetní tresty, ze kterých vyplynulo vyloučení v samém závěru zápasu. „První žlutou kartu jsem dostal v 16. minutě, kdy jsem  šel do skluzu a netrefil jsem míč. Bohužel jsem trefil nohu obránce. Druhá žlutá a tím pádem červená přišla v závěru utkání, kdy jsem chtěl zabránit hostujícímu obránci k odcentrování míče do našeho pokutového území  a postavil jsem se mu do cesty. On do mě narazil a upadl na zem. Rozhodčí možná kompenzoval vyloučení hostujícího hráče, ale obě červené si sudí podle mě obhájí,“ již bez emocí popsal obě situace po kterých musel předčasně pod sprchy.

 

Na závěr Michal prozradil, že po zápase nějaké to pivko na oslavu vítězství padlo. Další odměnu do kabiny má ještě připravenu, protože před zápasem slíbil za výhru chlebíčky do kabiny. Po takovém zápase budou chutnat určitě mnohem více.

 

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou