Účasti v krajské soutěži rozhodně nelitujeme, říká Josef Kuba

0

Po roční účasti v I.B třídě se předloňský vítěz vrací zpět do okresního přeboru. Co je nového v Bečvárech nám prozradil trenér, Josef Kuba.

Když jsme předloni vyhráli okres, tak jsme vedli dlouhé diskuse o účasti ve vyšší soutěži. Nakonec jsme se rozhodli pro postup a udělali jsme dobře, přestože se po roce loučíme. Valná většina kluků si v dospělém fotbale nezahrála vyšší soutěž a chtěli poznat o čem to je. Myslím, že podstatným rozdílem je to, že i týmy spodku tabulky vydrží běhat celých devadesát minut, což v okrese není a my jsme toho dokázali využívat.

V soutěži se dá říct, že jsme odehráli dvě rozdílné poloviny. Slušný podzim, kdy jsme byli spokojeni jak výsledkově tak i postavením v tabulce. Na jaře se bohužel sešlo několik faktorů, které nás srazily dolů. Ať už je to první zápas v Tupadlech, kde jsme vedli 0:2 a nakonec odjeli jen s bodem, nebo zranění Dědka či Jahody. V jarní části jsme pak měli hlavy dole a nebyli nastaveni na důrazný boj o body. Sestupujeme zaslouženě, ale rozhodně toho nelitujeme. Do Bečvár se alespoň na rok vrátila krajská soutěž po mnoha letech.

Přípravu na okres jsme už zahájili, odehráli jsme také dvě přípravná utkání, kdy jsme porazili jasně Zásmuky a z Malešova si odvezli těsnou porážku. Generálku sehrajeme trochu netradičně s budoucím soupeřem z okresu, ale s velšskou rezervou jsme se tak dohodli už před rokem a zápas samozřejmě odehrajeme. Bohužel ještě dobíhají dovolené a nebudeme kompletní.

Hráčský kádr ani trenérská lavička se nám nijak zásadně nemění. Bohužel se nám dlouhodobě nedaří přivést nějaké mladší hráče. Vlastní dorost nemáme a oslovení hráči míří buď do vyšších soutěží a nebo dokonce po dorostu končí s fotbalem, což mi připadá zvláštní, když tomu doposud tolik věnovali.

Myslím, že letošní ročník okresního přeboru bude zajímavý. Je tu hodně mužstev, která budou velice kvalitní a chceme mezi ně patřit i my. Pak jsou další, která jsou pro mě trochu nečitelná. Nevím zatím co od nich čekat. To ukáže samotná soutěž. Jedním z nich je právě náš první soupeř – Žiželice. Loni, myslím, podávali nevyrovnané výkony, ale když jsme u nich hráli předloni tak byli velice bojovní, dali nám gól a my jsme to už ani v závěrečném tlaku nezlomili.

Velkého favorita vidím v nováčkovi soutěže, týmu Třech Dvor, který se netají touhou po dalším postupu. Ale věřím, že bude v soutěži dost týmů, které jim to minimálně ztíží.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou