Recenze: Sparta bez front a také bez poháru. Jaké je to s VIP vstupenkou na pražské Letné?

0

Fotbal můžete sledovat u televize, spoléhat na různé rádoby multi-dimenze a podobné výstřelky moderních přenosů. Ale co si budeme povídat, atmosféru utkání nikdy neochutnáte tak dobře, jako přímo na stadiónu. Podívali jsme se na zoubek VIP prostorám pražské Sparty při jejím nešťastném utkání proti srbské Subotici.

Sparta nabízí na Letné lístky na obyčejná místa, jsou to sedačky proti hlavní tribuně a za brankami. Tyhle místa všichni znají a ničím nevybočují ze zvyklostí na jiných stadiónech. Vstupenky můžete sehnat i do spodní části hlavní tribuny, ale ani těm se věnovat nebudeme. Až na výjimky jsou stejně obsazená „permanentkáři“. 

 

Pro náročnější fanoušky jsou v nabídce VIP místa, která jsou rozdělená ještě do několika kategorii - podle míry komfortu, který si chcete dopřát. 

 

VIP Letná

My jsme měli možnost tentokrát vyzkoušet jednu z nižších kategorií - „VIP Letná“. Hned na úvod potěší absence front u vstupu, které jsou na českých stadiónech tak trochu koloritem. O tom, proč tomu tak je, můžeme spekulovat. Je to malý počet turniketů a vstupů celkově? Jinde v zahraničí to zvládají mnohem lépe. Například na milánském San Siru se dovnitř i ven nahrne plná kapacita stadiónu během půl hodinky. A hlavně nikde nevidíte téměř žádné fronty, ani na záchodech. V čem tedy, nejen na Spartě, udělali soudruzi chybu? 

 

Ale zpátky k VIP Letná. Dovnitř projdete samostatným vchodem, vyhrazeným pouze pro VIP vstupenky, což přišlo kvůli extrémnímu počasí více než vhod. Balíček obsahuje místa na hlavní tribuně s obstojným výhledem. VIP vstupenky si ale lidé pořizují hlavně kvůli nadstandardnímu servisu. Co tedy nabídla VIP Letná? Kromě komfortního a rychlého vstupu je to také catering, který je umístěn na vedlejším tréninkovém hřišti v klimatizovaném velkoprostorovém objektu. Před ním je jako doplněk ještě malé kryté posezení. U nabízeného jídla máte k dispozici formou klasického rautu pár vybraných jídel, často tématicky zaměřených. My jsme zkusili třeba srbské klobásky se šťouchaným bramborem...

 

V cateringovém menu pak nechyběly klasiky jako řízečky a jiné „jednohubky“. Chuťové pohárky jsme potěšili i několika kousky sladkých dezertů. Samozřejmostí je pivo, víno, různé nealkoholické nápoje a usměvavé hostesky. Kvalita jídla je celkově dobrá, byť třeba catering v O2 aréně je pořád na vyšší úrovni. Jejich kuchaři si tam s jídlem jednoduše více vyhrají. Abychom hráli fair, do porovnání s O2 arénou zahrnujeme také zkušenost z vyšších kategorií sparťanského VIP programu, které jsme navštívili už v minulosti.

 

Pokud by vám nestačila VIP Letná, Sparta má i komfortnější varianty vstupů – VIP Lounge, Sky box a Polster, které ovšem trpí na druhé straně určitými neduhy. Nebo můžete naopak vybrat úplně základní variantu, pojmenovanou jako VIP Club. Ale o tom si povíme v některé z příštích recenzí.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou