Poděbradská Bohemia vítězně i ve druhém přátelském klání

0

Nový Bydžov - Poděbrady zvládly i druhé letní přípravné utkání na sezónu ve Středočeském krajském přeboru, když si poradily s účastníkem Královohradeckého krajského přeboru z Nového Bydžova.

RMSK Cidlina Nový Bydžov - FK Bohemia Poděbrady 0:3 (0:2)

Utkání se s ohledem na rekonstrukci hrací plochy na Městském stadionu v Novém Bydžově hrálo na jedné z dalších hracích ploch Cidliny v Chudonicích a domácí k tomuto měření sil nastoupili, obdobně jako v zimním přípravném utkání (pozn. red. utkání skončilo vítězstvím Bohemie v poměru 3:1), ve srovnání s Bohemií s o poznání mladším kádrem. A zkušenost poděbradských hráčů, ačkoliv sestava čítala množství vynucených změn, byla v prvním poločase jasně čitelná. Defenziva Bohemie působila kompaktním dojmem a prakticky veškeré útočné snahy domácích hráčů dokázala bez větších problémů eliminovat.

 

Směrem dopředu hráči Bohemie hrozili především po obou stranách hřiště, na kterých se pohybovali agilní Soukup a Nedorost. A oba jmenovaní také měli v závěru úvodní desetiminutovky hlavní podíl na první brance utkání. Nedorost dostal přesnou pobídku za defenzivu domácího celku, bez zbytečného váhání poslal centr do pokutového území, kterým našel neomylně hlavu Soukupa a ten úspěšně rozvlnil síť Strýhalovy brány - 0:1. O několik minut později navíc Bohemia udeřila podruhé. Nedorostův přetažený rohový kop doletěl až k Hruškovi, jehož zakončení sice postrádalo razanci a přesnost, ale v malém pokutovém území byl u balonu jako první Uher a míč doklepl do domácí brány - 0:2. Nabyté vedení poděbradské hráče ještě více uklidnilo, což přispělo k přesnosti jejich kombinace, potažmo dalším útočným výpadům. Domácí defenziva si však už počínala pozorněji a další inkasovanou branku v prvním dějství nepřipustila. Obdobně úspěšně si však počínala i ta poděbradská a do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

 

 

Ve druhém dějství pokračovala Bohemie ve své kombinační hře a ta mohla záhy vyústit ve třetí vstřelenou branku. Další Nedorostův centr do pokutového území však na hrot vysunutý Suchánek přes vypětí veškerých svých centrimetrů do brány nasměrovat nedokázal a míč pouze těsně minul tyč domácí brány. I hráči Nového Bydžova se však ve druhém poločase osmělili a několikrát se pokusili o ohrožení Krchovy svatyně. Jejich střelecké pokusy však postrádaly potřebnou přesnost a poděbradský brankář tak mohl nadále zůstat v relativním klidu. Patrně největší příležitost domácím nabídl až jeho náhradník. Centr do pokutového území se rozhodl Hruška řešit konstruktivní způsobem, jeho malá domů však zůstala náhradním brankářem nepochopena a ten míč lapil do rukavic, za což byl poprávu nařízen nepřímý kop. Střelecký pokus z hranice malého pokutového území však neprošel zdí těl vystavenou na brankové čáře a dorážka z následné skrumáže již byla hodně nepřesná.

 

Na druhé straně mohl svůj další povedený výkon v přípravě korunovat střeleckým úspěchem Nedorost, přesnou Suchánkovu pobídku před domácí bránu však z vyložené pozice trestuhodně nasměroval vysoko nad. Déjà vu si přihlížející diváci prožili o několik minut později při akci na druhé straně hřiště, když si podobným způsobem počínal i jeden z domácích hráčů, před kterým zývala taktéž prakticky odkrytá brána, míč po jeho zakončení však spíše ohrozil za bránou stojící halu společnosti Datwyler. Na další úspěšný střelecký zásah si tak diváci museli počkat až do závěřečných vteřin utkání. Bohemie dostala výhodu dalšího rohového kopu, Nedorostův centr našel přesně Suchánkovu hlavu a ten se z podobných pozic často nemílí - 0:3. To bylo skutečně to poslední, co bylo v tomto utkání k vidění, protože okamžitě po střeleckém úspěchu jej hlavní arbitr svým hvizdem ukončil. Bohemia Poděbrady tak ve svém druhém přípravném utkání dokráčela k výsledkově i herně přesvědčivému vítězství v poměru 0:3. Se vší úctou ke kvalitám soupeře však lze v soutěžních utkáních očekávat o poznání náročnější překážky.

 

FK Bohemia Poděbrady: Krch - Uher, Suchánek, Hruška, Pikner - Brtna - Nedorost, Javorek, Zima, Soukup - Rulc

střídali: Hněvsa, Šusa, Málek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou