FOTO: Nevídaná přestřelka v přípravě mezi Větřním a Kaplicí, padlo třináct branek!

0

Oba dva týmy zahájily letní přípravu shodně v úterý a již na pátek si domluvily vzájemné přípravné střetnutí. 

SK Větřní – FK Spartak Kaplice 6:7 (3:3)

Branky: 11., 51. Sivák, 73., 83. Gutheis, 3. Hlásenský, 15. Podskalský – 39., 63., 86. Urazil, 71., 79. pen. Divoký, 21. M. Pulec, 41. Daniel,

Bez karet

rozhodčí Janda,

diváků 40

 

Větřní: Dobrovodský – Dvořáček, Dušek, Troják, P. Dvořák, Poláček, Podskalský, P. Kotlár, Gutheis, Sivák, Hlásenský, střídali: Pavelka, Votýpka, Šustr, Soukup, J. Dvořák, Hronek, P. Homer,, Z. Chupík, Taher, Cifreund,

 

Kaplice: Schneider – Dostál, Kuchař, Malický, Gondek, Daniel, Divoký, M. Pulec, Kebl, Szojka, Urazil, střídali: Micák, Čutka,

 

Větříňské povede do nového soutěžního ročníku jako hlavní trenér Vlastimil Sulzer, který ukončil své působení na lavičce mužů Loučovic. K duelu měl k dispozici prakticky dvě celé jedenáctky. To hostující trenér se musel obejít bez několika hráčů, které by jinak měl mít k dispozici. Po sedmi letech oblékl dres mateřského oddílu z Rakouska vracející se Martin Pulec. Na úvodní gól se čekalo pouze do třetí minuty, kdy chybu v kaplické rozehře potrestal důrazný Pavel Hlásenský – 1:0. Utkání neslo prvky prvního střetnutí přípravy s řadou nepřesností a chyb v rozehrách obou týmů, a tak jasně dominovaly útoky nad obrannou fází. Poté mohli skórovat hosté, ale Dobrovodský si poradil se střelou Pulce z trestného kopu a Urazila v gólové situaci na poslední chvíli zablokoval vrátivší se obránce.

 

A tak znovu udeřili domácí. Dušek sice nejprve z úhlu trefil z boku jen tyč, nedlouho poté však zpoza vápna napřáhl Martin Sivák a tečovaná rána skončila pod břevnem hostující svatyně – 2:0. Ve čtrnácté minutě Kebl na levé straně vysunul Urazila, ten předložil přihrávkou po zemi míč na zadní tyč nabíhajícímu Danielovi, toho však Dobrovodský vychytal a míč v jasné šanci za svá záda nepustil. Domácí z protiútoku navíc přidali třetí branku. Po centru z levé strany přesně hlavičkoval Patrik Podskalský – 3:0.

 

Netrvalo však dlouho a vstřelené branky se dočkali i Spartakovci. V 21. minutě Urazil přihrál míč Martinu Pulcovi, ten se ve vápně dokázal uvolnit a technickou střelou dostal míč od tyče za Dobrovodského záda – 3:1. Zanedlouho mohl stejný hráč po spolupráci Urazila s Divokým přidat i druhý gól, ale Větříňský gólman jeho pokus nadvakrát dokázal zkrotit. Domácí se do vážnějšího zakončení dostali až v 39 minutě, ale po centru Gutheise vychytal hlavičkujícího Hlásenského novic v kaplické brance Schneider, který tím navíc založil rychlý kontr. Pulec přesnou přihrávkou vysunul do úprku Marka Urazila a ten střelou na bližší tyč překonal vystřídavšího brankáře Pavelku – 3:2. Za další dvě minuty přišli domácí o svůj náskok úplně. Kebl na levé straně vysunul Urazila, ten pronikl do vápna, poslal přihrávku na zadní tyč a Robert Daniel prázdnou branku trefil – 3:3. V úplném závěru pak gólman Pavelka dvakrát vychytal ve vyložených šancích Urazila.

 

Ani po změně stran se na gól nečekalo dlouho. Po šesti minutách hry Kapličtí ztratili balón na polovině hřiště, následovala kolmá přihrávka do otevřené obrany a Martin Sivák svůj nájezd zakončil přesnou střelou pod břevno – 4:3. V dalších minutách měli gólovky převážně jen hosté. Po Gondekově pasu zakončoval hodně nepřesně Urazil. V 56 minutě po pěkné kombinaci a přihrávce od Divokého spálil další tutovku Urazil. Hned vzápětí Micák vysunul nabíhajícího Martina Pulce, ten se Pavelky chtěl zbavit kličkou, ale gólman mu jeho záměr vystihl. Po hodině hry střílel z hranice velkého vápna mimo Micák. V 63 minutě bylo srovnáno. Divoký přihrál balón Marku Urazilovi, ten se ve vápně dokázal uvolnit a prudkou střelou propálil již třetího strážce domácího týmu Votýpku – 4:4.

 

Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Gutheis, Schneider byl pozorný. V polovině druhé půle brejk domácích do otevřené obrany, po kterém skončil míč na břevně. V 71 minutě se hosté poprvé v zápase dostali do vedení. Martin Pulec našel zpětnou přihrávkou za vápnem Jiřího Divokého a na jeho přízemní ránu k tyči Votýpka nedosáhl – 4:5.

 

Jenomže za další dvě minuty bylo bláznivé utkání znovu vyrovnané. Po přesné kolmici pelášil sám na branku Petr Gutheis a umístěnou střelou k tyči překonal Schneidera – 5:5. Pak pálil tvrdě nad branku soupeře kaplický Kuchař. V 79 minutě hosté opět vedli. Přímý kop zahrával Martin Pulec, Votýpka míč v rukavicích neudržel, následně fauloval dorážejícího Micáka a pískala se penalta. K ní se postavil Jiří Divoký a nezaváhal – 5:6.

 

Jenomže  o pár minut později bylo znovu srovnáno. Z pravé strany přesně odcentroval Zdeněk Chupík a Petr Gutheis střelou z prví poslal balón přesně k tyči – 6:6. V 86 minutě už zase Spartakovci vedli. Divoký našel na levé straně rozběhnutého Daniela, ten předložil Marku Urazilovi a ten pohodlně trefil odkrytou svatyni domácích – 6:7. V samotném závěru byl k vidění na každé straně ještě jeden hlavičkový pokus, ale jak Gondek, tak i Gutheis branku soupeře minuli. Bláznivé střetnutí se muselo divákům líbit, vždyť viděli třináct gólů.  Přestřelce byli úspěšnější hosté.

 

AUTOR: LIBOR GRANEC


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou