Sokol Věřňovice - shrnutí sezony + informace k sezoně nové!

0

Fotbalisté Věřňovic nedotáhli nadějné první místo po podzimní části k vytouženému postupu do 1.A třídy. V krajském poháru skončili před branami finále a vypadli s okresním FK Staříčem 1:0 po penaltách. I přesto všechno, ale funkcionáři klubu hodnotili sezonu pozitivně. V článku naleznete informace k přípravě i startu nové sezony.

Sezóna 2017/2018 je minulostí. A dá se říct, že byla úspěšná. Věřňovičtí dokázali splnit předsezónní cíl - hrát vršek tabulky, a to se jim celou sezónu dařilo. Po podzimní části dokonce celou soutěž vedli, ale v rozhodujících chvílích bohužel poztráceli důležité body a nakonec skončili na pěkném třetím místě. Hlavním důvodem byla zejména velká marodka a špatná tréninková morálka, ale to už je v těchto soutěžích zvykem. 

Jak už bylo řečeno, věřňovičtí po podzimu celou soutěž vedli, když uhráli pěkných 31 bodů. Na jaře už to bylo horší. V tabulce jara jsme se umístili na třetím místě se ziskem 24 bodů a skóre 44:17. Na domácím hřiští jsme byli jasně nejlepší, když jsme jen jedinkrát zaváhali s Lučinou, jinak neztratili ani bod a získali z 13 zápasů 36 bodů při skóre 43:12. Na venkovních hřištích jsme se však umístili až na 4. místě se ziskem 19 bodů při skóre 38:19. Nakonec jsme tedy zakončili sezónu na třetím místě se ziskem 55 bodů a skóre 81:31. Je zajímavé, že minulou sezónu by při stejném zisku bodů, braly první tři týmy postup, protože tehdy Jablunkov postupoval s 48 body.

Nejlepším střelcem týmu se po roční odmlce stal znovu Jan Čerešňa s 15 brankami. 13 gólů vstřelil Jerzy Wojtas, 11 Filip Danel. Deset podzimních gólů stačilo Lukáši Malíkovi ke 4. pozici. Devětkrát se trefila shodně dvojice Kubiš Jakub a Vlček Jiří. Čtyřikrát se trefil Lukáš Górniok. 3 góly vstřelil Jakub Swaczyna. Dvakrát se prosadili dva Martinové - Weiss a Čopík. A po brance dali Petr Pavlík a David Kaša. Co se týče asistencí tak už tradičně zvítězil Jakub Kubiš, který svým spoluhráčům připravil 13 gólů. O jednu méně, tedy 12, Filip Danel. Devětkrát asistoval Jerzy Wojtas, pětkrát dvojice Hruška a Čerešňa. Čtyři gólové přihrávky měli na svém kontě Jiří Vlček s Lukášem Górniokem. Dvě si připsali Petr Pavlík a ještě na podzim Lukáš Malík a nakonec po jedné hned čtveřice hráčů - Čopík, Kaša, Swaczyna a nakonec i trenér Martin Kubiš. Jen dva muži nechyběli ani jeden zápas (26 startů) - Jakub Kubiš a Kamil Vykydal. 25 utkání odehrál Filip Danel. 24 - Filip Hruška, 23 - Jakub Swaczyna, 22 - Martin Weiss, 21 - Jan Čerešňa, Petr Žyla a 20 - Martin Čopík, Jerzy Wojtas. Nejvíc žlutých karet obdržel Lukáš Górniok (5), po čtyřech dostali Wojtas, Swaczyna, Danel. Třikrát se žlutilo před očima Vlčka, Kubiše J. a Čopíka. Po dlouhých dvou a půl letech jsme také obdrželi červenou kartu, v posledním kole ji obdržel Jakub Swaczyna, který zabránil brance a bude chybět hned první kolo.

 

Sezóna tedy skončila, ale nová 2018/2019 je za rohem, protože podle informací by se mělo začínat už 11. srpna a potvrzen je již soupeř pro první kolo, kterým bude obecní rival Sokol Dolní Lutyně. Obecní derby se odehraje na půdě Dolní Lutyně 11.8 v 17:00.

To jsme ale trošku předběhli. Věřňovice dnes zahajují přípravu na podzimní část a my vám přinášíme několik informací. Z 1.B třídy sk. C sestoupil celek Baník OKD Doubrava, který již letošním ročníku neuvidíme. Dále zde nebude působit ani Lučina, která "prošla" do 1.A třídy, stejně jako celek Smilovic. Z Frýdeckomísteckého Okresního přeboru postoupily celky Mostů u Jablunkova a TJ Oldřichovic, které budou plnit roli nováčka. Novým klubem je také celek Slovanu Záblatí a celky Raškovic Řepiště byl přeřazeny do jiných skupin1.B tříd. Za největší adepty na postup lze považovat celky Věřňovic a bývalé účastníky 1.A třídy sedlišťský BDSTAV a Vendryni.

Celek pod vedením trenéra Kubiše, však čeká před samotnou soutěží několik přípravných utkání:

21.7.- 11:30 Sokol Věřňovice - TJ Vítkovice - Svinov

24.7 - 17:00 Sokol Věřňovice - Slavia Orlová

28/29.7** - čas* Šilheřovice/Albrechtice - Sokol Věřňovice

4.8 - čas* Stonava - Sokol Věřňovice 

*čas je zatím stále v jednání **datum upřesněno podle soupeře

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou