FOTO: Sedmý ročník Beran Cupu obhájila Elektro Viola

0

Senomaty - Poslední červnový den se uskutečnil již VII. ročník turnaje v Senomatech, který je vzpomínkovým na kamaráda Miroslava Palkosku. Počasí přálo a k vidění bylo několik zajímavých zápasů, které zároveň proběhly v přátelském duchu. Vítězem se stala Elektro Viola, která s nabitým týmem obhájila loňské vítězství.

Za příjemného fotbalového počasí se uskutečnil již VII. ročník vzpomínkového fotbalového turnaje, který pořádal Petr Sojka ve spolupráci s Jaroslavem Kodešem. Beran Cup opět proběhl bez problémů, v přátelské atmosféře a se spoustou zajímavých zápasů. V nich byla vidět jak fotbalovost, pěkné fotbalové okamžiky, tak i setkání hráčů z několika soutěží od IV. třídy až po divizi.

 

"Za organizátory turnaje jsem s akcí spokojen. Počasí vyšlo skvěle a i přes velké výkonnostní rozdíly jednotlivých týmů byla často k vidění velmi slušná fotbalová podívaná a diváci se, doufám, bavili," řekl k úspěšné akci Petr Sojka.

 

Turnaje se zúčastnilo deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti týmech. Zápasy ve skupině se hrály 2x10 min. a o umístění 2x15min. Po skupinách se střetl první s prvním o umístění, druhý s druhým apod. Celkem se zde představilo 101 hráčů! Všech devět týmů se zde představilo minulý ročník, jediným nováčkem byli Sešívaní Raci. Pojďme se podívat, jak si jednotlivé mančafty vedly.

 

10. místo - Nouzovští Orli

 

Ve skupině B obsadili poslední místo, když se jím podařilo vstřelit pouze jednu branku oproti dvaceti pěti inkasovaným. Sympatický tým se nakonec utkal o konečné 9.-10. místo proti Metráčkům. Zápas bohatý na góly (3:9) sice nezvládli, na turnaji ale zanechali dobrý dojem a fotbalem se tato parta bavila. A co si budeme podívat, radost z fotbalu je to nejdůležitější, proč to vlastně děláme.

 

9. místo - Metráčci

 

Taktéž 0 bodů po skupinové fázi, ale v každém zápase dokázali vstřelit alespoň jeden gól. K zisku bodů ale nebylo daleko, zejména ve dvou zápasech prohráli tito borci pouze o gól, a to s Palurdem (2:3) a se Sedmou (1:2). Tým táhl Marek Hejda, který se spolu se svými spoluhráči podílel na konečném 9. místě po boji s Nouzovskými Orli (9:3).

 

"Byl to super turnaj, k čemuž přispěla i skvělá organizace, žádné prostoje a pořád se hrálo. Myslím, že se to celkově povedlo. I o tom, kdo vyhraje, bylo jasno už při pohledu na soupisky," řekl tahoun Metráčků Marek Hejda.

 

8. místo - Ideal Band

 

Skupina B přinesla těžké zápasy a pouze jeden z nich dokázal tento celek zvládnout, a to proti Nouzovským Orlům (4:0). Úvodní zápas se Sešívanými Raky skončil prohrou (1:3). Stejně tak jako ty ostatní. K bodům nebylo daleko proti SKP (3:4) a v souboji o konečné 7.-8. místo to byla také prohra, ale opět velmi těsná s Palurdem (5:6).

 

7. místo - Palurdo

 

Lišanští borci skončili nakonec překvapivě až na 7. místě. Ve skupině A dokázali porazit pouze Metráčky (3:2) a další zápasy prohrály, byť těsně o jednu branku. Ve skupině byly druhým nejčastěji střílejícím týmem, zároveň však nejvíce inkasujícím. O konečné umístění se utkalo Palurdo s Ideal Band, jejichž souboj skončil opět rozdílem jedné branky, pro lišanský tým tentokrát vítězně (6:5).

 

"Rád se na tento turnaj vracím. Je výborně organizovaný s příjemným prostředím a lidmi. Tento rok jsme vzali turnaj trošku na lehkou váhu, takže se nám výsledkově moc nepovedl, ale příští rok se určitě znovu vrátíme snad s lepším umístěním. Takových turnajů na okrese moc není v letní přestávce, což je veliká škoda. Každopádně organizátorům blahopřeji ke skvělému turnaji a zároveň přidávám poděkování za nabídku opět tento turnaj hrát," řekl o povedeném turné lišanský brankář Zdeněk Řepka.

 

6. místo - Sešívaní Raci

 

Nováčci na turnaji obsadili ve skupině B třetí místo, když porazili Nouzovské Orli (6:0) a úvodní zápas Ideal Band (3:1). Následně ale nestačili na nabitou Violu a na SKP. Sešívaní se v konečném souboji o umístění střetli se Svoločí, která ve vyrovnaném zápase byla o gól šťastnější (4:3). Mladý tým složen borci přes IV. třídu až po Ondrášovka krajský přebor táhl zkušený Michal Fojtík, na lepší než 6. místo to ale nebylo.

 

"Do Senomat jsem se hrozně těšil, protože minulý ročník to bylo super stejně jako teď. Chtěl jsem být na bedně, ale přeci je to hlavně o tom se bavit a užít si to, což za nás, myslím, mohu říci, že se podařilo. Na poslední chvíli nám účast odřekl z důvodu zranění kanonýr Roztok Ondra Čumpelík, takže ten neúspěch jde jasně za ním. Organizátorům za celý náš tým děkuji, bylo to do puntíku vyladěné. Pod vedením táty Fojťase jsme měli jistě navíc, ale to jistě ukážeme příští ročník," řekl brankář Tomáš Pešek.

 

5. místo - Svoloč

 

Tým žlutých obsadil po konfrontaci se sešívkama konečné 5. místo, když ve vyrovnaném zápase byl zkrátka tím štastnějším. Ve skupině A započal tým kolem Vaška Zusky tou nejtěsnější možnou prohrou se Sedmou (0:1). Dále nestačil na senomatské Berany, ale za přestřelku proti Palurdu (5:4) a výhru s Metráčky si připsal šest bodů, které znamenaly konečné 3. místo ve skupině.

 

4. místo - SKP

 

Nad jejich síly byla pouze Viola, kterou minimálně hodně potrápili. V čele s Dominikem Žďánským dosáhlo SKP ve skupině na druhé místo, když si hravě poradilo se sešívanými, Nouzovskými Orli a těsně s Ideal Bandem. O umístění je čekali senomatští Berani, kteří ve vyrovnaném zápase byli nad jejich síly a těsně zvítězili (1:2).

 

3. místo - Palkoskovi Berani

 

Nejménně inkasující celek turnaje (8 branek) předváděl na turnaji vyrovnané a dobré výkony. Ve skupině A nestačili pouze na Sedmu (1:3), jinak byli stoprocentní. Těsná výhra s Palurdem (4:3), následně siverénní zápasy s Metráčky a se Svoločí. Nakonec skončili na bedně, když si to rozdali tváří tvář proti SKP, které na tým v čele s dobře chytajícím Láďou Rácem nestačilo.

 

2. místo - Pražská Sedma

 

Ve skupině plný počet bodů, ale tři zápasy ze čtyř skončily rozdílem jedné branky. V modrobílém se představil např. Petr Šnídl, v brance stál zkušený a stále ve formě chytající Petr "Béda" Sojka. Finálový zápas s Violou nabídl pěknou fotbalovou podívanou, bohužel pro tyto borce s negativním výsledkem (3:5). I tak ale s celkovým druhým místem musí panovat spokojenost.

 

1. místo - Elektro Viola

 

Na turnaji tento tým nepoznal porážku a svou výhru z předešlého ročníku dokázal obhájit. Při pohledu na soupisku bylo víceménně jasné, kdo tento turnaj vyhraje a to se také potvrdilo. Na hřišti se objevil i Matěj Schwendt a celkově byl tento tým v jiném složení než předešlý ročník. Sekundovat mu dokázala ve finále Pražská Sedma, i ta ale na favorita turnaje nestačila a podlehla mu.

 

Individuální ocenění

 

O nejlepším brankáři hlasovaly jednotlivé týmy. Při součtu všech nominací jich měl na svém kontě zcela zaslouženě nejvíce Petr "Béda" Sojka. Nejlepším střelcem se stal Jaroslav Červený, který se trefil 15x!

 

Po skončení turnaje se nejen fotbalisté, ale i místní, mohli těšit na zábavu, na které hrála od 20 hod. kapela Černý brejle. Počasí přálo, pivo teklo proudem a celá akce se povedla. Turnaj si můžete prohlédnout v galerii od Báry Sojkové.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou