V Krakovanech oslavili devadesát let kopané

0

Je to neuvěřitelné, ale v letošním roce SK Krakovany oslavily 90-tileté výročí. Je to několik generací, stovky fotbalistů a tisíce fanoušků, kteří s klubem prožili krásné i méně krásné chvíle. Aktuální vedení, hráči a vůbec všichni, kdo mají v Krakovanech fotbal rádi, chtěli připravit akci, jaká se na takovéto jubileum sluší a patří. Proto přípravy, bez přehánění, začaly rok zpátky a začalo se všechno průběžně plánovat a připravovat. Hlavní vyvrcholení přišlo 23.6. 2018

Program byl předem jasný:

13:00 – Krakovany – Jestřábí Lhota   (garda)

14:00   - kouzelník pro děti

15:30 -  Krakovany – Žiželice (žáci)

16:00 – Vyhlášení bývalých hráčů Krakovan

16:15 -  seskok parašutistů

17:00 – Krakovany „A“ – AC Sparta Praha "garda"

19:00 – Echo 91 – večerní zábava

 

Vše bylo připraveno do posledního detailu. Bohužel větru dešti neporučíš a program jsme drobně museli upravit. Od rána byla zima, kterou dlouhá léta v tomto období nepamatuji. V průběhu dne se začal s drobnými přestávkami snášet déšť. Od 13 hodin vypukl oficiálně program a my jsme plni očekávání vyhlíželi, zda někdo vůbec přijde. A lidé nezklamali.

 

Již na úvodní zápas gardy Krakovánek vs. Jestřábky přišlo 150 fanoušků. Zápas byl velice vyrovnaný, a nakonec dopadl lépe pro domácí borce. Domácí se radovali z vítězství 5:2. Oba týmy měly ve svých řadách hráče, kteří se dlouho neviděli a setkání bylo velice příjemné. Hráči Jestřábí Lhoty a jejich fanoušci byli jedni z posledních, co okupovali areál při večerní zábavě. Dokonce v jejich řadách je jeden rekordman, který se zúčastnil zápasu Krakovanského béčka druhý den od 10:15. :-)

 

Mladší žáci se utkali s týmem Žiželic. Bylo vidět, že Žížaly mají více zkušeností a vítězství si zkušeně pohlídaly. V tuto dobu bylo již 250 platících a vzhledem k tomu, že program byl ve své půlce to bylo pěkné číslo.

 

Ve čtyři hodiny měli přijít na řadu parašutisti, bohužel hodinu předem volali, že vzhledem k větru, který panoval nad krakovanským hřištěm, bychom je našli někde u Pardubic, takže seskok bohužel musí zrušit.

 

Následně došlo k pozvání bývalých hráčů a současných na hřiště. Bylo krásné vidět rozdílné generace, kdy vedle sebe stálá budoucí naděje fotbalu a hráči, kteří své slavné bitvy na fotbalovém trávníku již mají za sebou. V tuto chvíli začalo pršet, a nás čekalo vyvrcholení, kdy na krakovanský pažit měla vyběhnout slavná ACS Sparta Praha.

 

Sparta nastoupila v sestavě:

 

Blažek – Bažant, Denk, Flachbart, Frýdek, Frýdek, Novotný, Stracený, Jeslínek, Trval, Lokvenc, Papoušek. Dále po domluvě si za Spartu mohli kopnout dva naši hráči. Jmenovitě T. Bubeník a L. Tlučhoř.

 

Domácí borci nastoupili:

 

Douděra / Špinka – Jelínek, Šindelář, Kutil, Neruda, Robovský, Jaborský, Dostál, Vodvářka, Olexa, Sixta, Antoš, Novotný, Věříš, Chvojka, Kozel, Tlučhoř.

 

Zápas byl v jednoznačné režii Sparty a i přes snahu domácích končí výsledkem 3:7. Podle ohlasů mnoha fanoušků se zápas líbil. Výbornou atmosféru vytvářeli domácí Ultras v čele s T. Hurtem, kde nechybělo choreo a domovnice a světlice.

 

Plynule po zápase se přešlo na večerní zábavu. Vzhledem k počasí zůstali jen ty nejotužilejší. Cca 150 lidí. K poslechu a k tanci měla hrát skupina Echo 91. Bohužel k poslechu to moc nebylo, tak aspoň k tanci. Přes neustálé prostoje kapely se účastníci bavili sami a podporovali proudění krve u veselého okýnka, kde byla dnes již legendární dvojice Jetýlek a Beneš. Po skončení kapely se mnohým nechtělo ještě domů a nesmrtelný Standa „Ipkys“ Šindelář vytáhl klubovou aparaturu a vyhrával do ranního kuropění.

 

Druhý den se utkal „B“ tým s týmem Ohař. Utkání skončilo remízou 4:4. Následně se začalo vše uklízet. Odměnou bylo maso v lorně a několik orosených.

 

Chtěl bych všem poděkovat, kdo se přímo či nepřímo podílel na této výtečné akci. Připravit jí dalo mnoho práce a po organizační stránce dle ohlasů lidí byla akce připravena perfektně. 90 let je za námi a nám nezbývá než vyhlížet metu další. Bájných 100 let kopané v Krakovanech. Budeme se těšit.

 

Foto najdete na této webové adrese: https://photos.app.goo.gl/bK7yDNeGpkwQKRqp9

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou